Fele annyi turistára számítanak idén Egyiptomban 

Egyiptomba idén várhatóan legfeljebb négymillió turista érkezik, kevesebb mint fele a tavalyinak, Magyarországról is kevesebb vendég jön - mondta Mohamed Ahmed, az egyik legnagyobb egyiptomi utazási iroda, a Travel Ways-Egypt hurghadai térségének vezetője. A szakember hangsúlyozta, a repülőtereken jelentősen szigorították az ellenőrzéseket a turisták biztonsága érdekében.

Itt a teljes nyári chartermenetrend 

Véget ért a tanév és indul a nyári utazási főszezon, ennek apropóján megnéztük, hová repülnek az idén nyáron charterjáratok Magyarországról.
A perzselő kősivatag és a hűsítő tenger végtelenje

A perzselő kősivatag és a hűsítő tenger végtelenje 

Egy hetes egyiptomi tanulmányútra invitált a Kartago Tours egy újságírókból és partnerirodák képviselőiből álló 30 fős csoportot. A programok lebonyolítását és az utazást a kairói székhelyű Travel Ways Egypt Utazási Iroda szolgáltatásai és munkatársai garantálták, a csoportot két kiváló magyar idegenvezető kísérte.

Egyiptomban is összetartanak a Kart(h)agósok 

Szigeti Ferenc, a Karthago együttes alapítója és vezetője még akkor is ragaszkodik az észak-afrikai ősi város nevéhez, ha épp kikapcsolódni készül. Nemrég ugyanis Egyiptomba utazott, nem mással, mint a Kartago Toursszal, a nyaralásáról pedig egy fotóval üdvözölte az utazási iroda munkatársait.

Indul az első tunéziai charterjárat Budapestről 

Közel telt házzal száll fel május 20-án Budapesten a Kartago Tours és a Taurus Reisen közös tunéziai charterjárata.
A nyár slágere lehet az olívás fagyi

A nyár slágere lehet az olívás fagyi 

Olívaolajos, datolyás, banános - hamarosan beköszönt a nyár, a forróság, amikor nincs is jobb hűsítő néhány gombóc különlegesen finom fagylaltnál. 

Elindult a nyári szezon első charterjárata Budapestről 

Az egyiptomi Hurghadára repült az idei szezon első nyaralójárata Magyarországról. A charter repülőgép május hetedikén, szombaton indult Budapestről. A járatot az Express Travel International (ETI) bérelte a Fly Egypt légitársaságtól.

Új görög úti cél a Kartago Tours nyári kínálatában 

Kapacitásbővítés és új úti cél Görögországban, repülős, buszos és egyéni utazások számos tengerparti desztinációba, egy kis egzotikumként pedig Dubaj és a Zöld-foki-szigetek jellemzik a Kartago Tours nyári árualapját.

Májusban indulnak az első charterjáratok Tunéziába 

Hamarosan újraindulnak a repülőjáratok a magyar turisták egyik kedvelt üdülőhelyére, Tunéziába. Az úti cél iránti bizalom erősítése céljából a Magyar Utazási Irodák Szövetsége első külföldi közgyűlését az észak-afrikai országban tartotta meg áprilisban.

A politika és a terrorizmus nem állítja meg a turizmust! 

42 éves fennállása óta először tartotta közgyűlését a MUISZ távol Magyarországtól. Bár a szövetség több országból is kapott meghívót választásuk az utóbbi időkben jelentős idegenforgalmi presztízsveszteséget elszenvedő Tunéziára esett. Az április 8-án, Sousse-ban lezajlott gyűlés segítségével is igyekszik a MUISZ növelni a nyaralást tervezők bizalmát Tunézia iránt.

A szezonra készülődik Tunézia 

Tunézia idén a világ minden tájáról számít turistákra, az európai utasok pedig az előrejelzések szerint 2016-ban visszatérnek az észak-afrikai országba. Ezt bizonyítják a Tunézia és számos európai ország között a nyár folyamán közlekedő charterjáratok is.

Hol fognak idén nyaralni a magyarok? 

Több médium is lehozta annak a nem reprezentatív felmérésnek az eredményét, mely szerint idén Törökországnak le kell mondania a magyar utasokról, mi több, honfitársaink Egyiptomot, Tunéziát és Görögországot sem fogják választani a nyári szezonban. A kutatás legfőbb állításainak közlésén túl megkérdeztünk néhány hazai utazásszervezőt, akik szerint a kép ennél jóval árnyaltabb.

Kivárás érezhető a kiutazási piacon  

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is számba vettük a kiutazási piac legfontosabb várható trendjeit. Charternaptárunkban összesítettük a klasszikus charterjáratok menetrendjét, ugyanakkor cikkünkből kiderül, hogy a touroperátorok melyik Wizz Air-járatokon foglaltak le maguknak helyeket. Horvátország, Görögország és Bulgária biztos befutónak látszik az idén, ugyanakkor nagy a bizonytalanság, az utasok jó része last minute ajánlatokban bízik. Hogy lesz-e akciódömping, az csak a következő hónapokban derül ki.

15 nyaralóhelyre repül a Travel Service idén Magyarországról 

Megosztotta lapunkkal ez évi charternaptárát a Travel Service, melyből kiderül, hogy 15 népszerű üdülőhelyre szerződött le öt utazásszervezővel a légitársaság.

Januári napfürdő Tunéziában 

Első ízben rendezte meg külföldön katalógus-bemutatóját a Taurus Reisen. A tunéziai hátterű utazásszervező az idegenforgalmi hivatal és a nemzeti légitársaság támogatásával Tunéziában látta vendégül közel 110 viszonteladó partnerét január utolsó napjaiban.

Békében és napsütésben zajlik a Taurus Reisen tunéziai tanulmányútja 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a Tunéziába készülő magyar állampolgárokat, hogy tartsák be a helyi hatóságok által elrendelt kijárási tilalmat, ám jelenleg Tunéziában - a Taurus Reisen, a Tunisair és a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal közös tanulmányútján - tartózkodó munkatársunk békéről, jókedvről és napsütésről számolt be.

Tunéziában tartja következő közgyűlését a MUISZ 

Áprilisban Tunéziában találkozhatnak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai, a MUISZ ugyanis ott tartja soron következő közgyűlését.

Mi nőtt még az utasszámnál is nagyobb mértékben tavaly a Ferihegyen? 

1 037: ennyin múlott, hogy a ferihegyi repülőtér nem 10,3 millió utast szolgált ki 2015-ben, Nem nagy különbség, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazatója szerint ez az év végi Lufthansa-sztrájk hozománya. De ennek híján is fennállásának legnagyobb utasszámát könyvelhette tavaly a repülőtér. A jövő pedig egészen fényesnek tűnik - tudtuk meg a vezérigazgatótól péntek reggel, a SkyCourt-ban szervezett sajtóreggelin.

„Az utasok utazni akarnak, fognak, bármi is történjék a világban” 

- mondta Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezetője a cég 2016 nyári árualapját bemutató eseményen csütörtökön Budapesten. Az utazászervező optimistán látja az előttünk álló évet 2015-öt követően, amikor „minden megtörtént, ami a legrosszabb álmunkban sem fordult volna elő” - idézte a múltat az ügyvezető utalva a tunéziai merényletre, a Sinai-félszigeten katasztrófát szenvedett orosz gépre valamint a párizsi merényletre.

Jelentősen nőtt az utazásszervezők összkauciója 

Az idei évre 16,2 milliárd forintnyi vagyoni biztosítékot igazoltak a magyarországi utazásszervezők, a 2016-ra vonatkozó összeg eléri a 18,7 milliárd forintot. Ez azt jelenti, hogy jövőre az irodák forgalmuk növekedésére számítanak. 

Kartago Tours: már foglalható a 2016-os árualap 

A Kartago Tours bejelentette, hogy online rendszerükben és az XML-ben megnyitották a 2016-os nyári kínálatuk értékesítését. Az év végéig fantasztikus előfoglalási árakon érhetők el a jövő évi üdülések. A 2016 nyári katalógus várhatóan 2016 januárjában jelenik meg.

Egyiptomi helyzetkép az orosz utasszállító tragédiája óta 

Október 31-én, 224 utassal a fedélzetén zuhant le az orosz Metrojet légitársaság utasszállítója a Sínai-félszigeten. A tragédiát senki nem élte túl, a nyugati országok pedig egyre valószínűbbnek tartják, hogy merénylet történt. Az esetet követően több ország – például Nagy-Britannia – is leállította járatait a térségbe, Oroszország pedig egész Egyiptomba nem indít járatokat. Hazánk nem változtat Egyiptom biztonsági besorolásán, csupán a Sínai-félsziget északi és középső részét jelöli utazásra nem javasolt térségnek, vasárnap pedig megérkezett Budapestre a szezon utolsó charterjárata Sharm el-Sheikh-ből.

Már foglalható a Kartago Tours téli árualapja 

Többek között Egyiptomba, a Zöld-foki szigetekre és az Egyesült Arab Emírségekbe.

Ötödével több magyar utazott idén Törökországba 

Tavaly 25%-kal nőtt a magyar turisták száma Törökországban 2013-hoz képest, idén folytatódott a kedvező tendencia.

Antik romvárosok, csillogó szállodák 

Az almától a búzáig, az ökörtől a kapuig legalább 500 török eredetű szót találunk a magyarban – és ez csak az egyik jele annak, hogy ezer szállal összeköti a magyar és a török népet a történelem.

Új úti cél a Kartago Tours-nál 

Augusztus közepétől új desztinációként az Egyesült Arab Emirátusok is bekerült az utazásszervező árualapjába.

Kartago Tours: extra helyek Törökországba és változás a jutalékrendszerben 

A Kartago Tours a vasárnaponként közlekedő törökországi charterjáratra is vásárolt helyeket, valamint extra jutalékkal ösztönzi partnereit a szezon hátralévő részében.

Több rendőr, alacsonyabb árak - tunéziai helyzetkép 

Több ezer rendőrt vezényeltek Tunéziában az üdülőhelyekre a Sousse-i merénylet után, az utazásszervezőknek pedig támogatást fizetnek a repülőgépeken üresen maradt helyek után - hangzott el az ország idegenforgalmi hivatalának mai budapesti sajtótájékoztatóján. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére