A nyár slágere lehet az olívás fagyi

Olívaolajos, datolyás, banános - hamarosan beköszönt a nyár, a forróság, amikor nincs is jobb hűsítő néhány gombóc különlegesen finom fagylaltnál. 

Budapesten, a Hercegprímás utcai Gelarto Rosa fagyizóban az idén nyáron három olyan különleges ízű fagylaltot kóstolhatnak az érdeklődők, amelyekhez a friss alapanyag Tunéziából érkezik. A minőségi olívaolaj, a datolya és a banán mind kiváló nyersanyag, amelyből a fagyizóban finom csemegét varázsolnak. Az olívaolajos fagyi egészen fantasztikus ízélményt nyújt csakúgy, mint a csak Tunéziában termő Deglet Nour datolyából készülő változat.

A tunéziai ízek a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezésére tűnnek fel a fagyizóban. Az iroda magyarországi képviselet-vezetője, Leith ben Zakour bízik abban, hogy a különleges ízeket kóstolva honfitársainknak eszébe jut egy szép tunéziai nyaralás élménye.

Az észak-afrikai ország egyébként rövidesen újra elérhetővé válik az utazóközönség számára, hiszen május 20-án elindul a Taurus Reisen és a Kartago Tours közös charterjárata Monastirba, hogy azután egész szezonban közlekedjen. A későbbiekben további charterláncok forgalomba állítása is elképzelhető. Ősztől a menetrendi forgalom beindulása sem kizárt, hiszen régiónkból Prágából május 17-től már közlekedik járat Tuniszba. 


Új program a Brazíliába látogató turistáknak

Új program a Brazíliába látogató turistáknak 

Kihagyhatatlan program annak, aki kikapcsolódásra és pihenésre vágyik.
Fókuszban az optimizmus és fenntarthatóság  az ÖRV kongresszusán

Fókuszban az optimizmus és fenntarthatóság az ÖRV kongresszusán 

Európa „túlzottan elkényelmesedett a jólétben, de optimista döntésekkel még lehet változtatni.
Űrközpontra bukkantunk Brüsszel szívében

Űrközpontra bukkantunk Brüsszel szívében 

Ittunk egy mennyei trappistát, beszélgettünk egy titokzatos emberrel és megvizsgáltuk az unió szívét.
Négy évszakos desztináció az új feltörekvő emírség

Négy évszakos desztináció az új feltörekvő emírség 

Ras Al Khaimah most a magyar piacot is célba vette.
Ez az olasz város betiltaná az éjfél utáni fagylaltárusítást

Ez az olasz város betiltaná az éjfél utáni fagylaltárusítást  

Azonban sokan látják úgy, hogy a szigorítás túl messzire megy.
Leszakadtak a párizsi Moulin Rouge szélmalmának lapátjai

Leszakadtak a párizsi Moulin Rouge szélmalmának lapátjai 

Egyelőre nem tudni, mitől szakadhattak le a lapátkerekek.
Csendes Olivér az ÖW-től továbblép

Csendes Olivér az ÖW-től továbblép  

Csendes Olivér, az Österreich Werbung (ÖW) digitális és innovációs igazgatója nyártól a Visit Hungary vezérigazgatójaként folytatja munkáját.
Ausztrália a legvonzóbb célország a munka miatt költözni vágyóknak

Ausztrália a legvonzóbb célország a munka miatt költözni vágyóknak 

Magyarország a korábbi, 2018-as felmérés óta 18 helyet csúszott vissza a népszerű városok rangsorában, így 2023-ban a 74. helyre került.
Új vasútvonal épülhet a spanyol tengerparton, ami összeköti a tengerparti városokat

Új vasútvonal épülhet a spanyol tengerparton, ami összeköti a tengerparti városokat 

Az új vonatvonal a turisták számára is lehetővé tenné, hogy minél többet fedezzenek fel Costa del Sol izgalmas turisztikai látványosságaiból.
Így nyerhet Bécsben a Sigmund Freud-kihívással

Így nyerhet Bécsben a Sigmund Freud-kihívással  

A részvételhez csupán az ivie városnéző alkalmazást kell letölteni.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?