Budapesten, a Hercegprímás utcai Gelarto Rosa fagyizóban az idén nyáron három olyan különleges ízű fagylaltot kóstolhatnak az érdeklődők, amelyekhez a friss alapanyag Tunéziából érkezik. A minőségi olívaolaj, a datolya és a banán mind kiváló nyersanyag, amelyből a fagyizóban finom csemegét varázsolnak. Az olívaolajos fagyi egészen fantasztikus ízélményt nyújt csakúgy, mint a csak Tunéziában termő Deglet Nour datolyából készülő változat.
A tunéziai ízek a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezésére tűnnek fel a fagyizóban. Az iroda magyarországi képviselet-vezetője, Leith ben Zakour bízik abban, hogy a különleges ízeket kóstolva honfitársainknak eszébe jut egy szép tunéziai nyaralás élménye.
Az észak-afrikai ország egyébként rövidesen újra elérhetővé válik az utazóközönség számára, hiszen május 20-án elindul a Taurus Reisen és a Kartago Tours közös charterjárata Monastirba, hogy azután egész szezonban közlekedjen. A későbbiekben további charterláncok forgalomba állítása is elképzelhető. Ősztől a menetrendi forgalom beindulása sem kizárt, hiszen régiónkból Prágából május 17-től már közlekedik járat Tuniszba.