A nyár slágere lehet az olívás fagyi

Olívaolajos, datolyás, banános - hamarosan beköszönt a nyár, a forróság, amikor nincs is jobb hűsítő néhány gombóc különlegesen finom fagylaltnál. 

Budapesten, a Hercegprímás utcai Gelarto Rosa fagyizóban az idén nyáron három olyan különleges ízű fagylaltot kóstolhatnak az érdeklődők, amelyekhez a friss alapanyag Tunéziából érkezik. A minőségi olívaolaj, a datolya és a banán mind kiváló nyersanyag, amelyből a fagyizóban finom csemegét varázsolnak. Az olívaolajos fagyi egészen fantasztikus ízélményt nyújt csakúgy, mint a csak Tunéziában termő Deglet Nour datolyából készülő változat.

A tunéziai ízek a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezésére tűnnek fel a fagyizóban. Az iroda magyarországi képviselet-vezetője, Leith ben Zakour bízik abban, hogy a különleges ízeket kóstolva honfitársainknak eszébe jut egy szép tunéziai nyaralás élménye.

Az észak-afrikai ország egyébként rövidesen újra elérhetővé válik az utazóközönség számára, hiszen május 20-án elindul a Taurus Reisen és a Kartago Tours közös charterjárata Monastirba, hogy azután egész szezonban közlekedjen. A későbbiekben további charterláncok forgalomba állítása is elképzelhető. Ősztől a menetrendi forgalom beindulása sem kizárt, hiszen régiónkból Prágából május 17-től már közlekedik járat Tuniszba. 


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.