A nyár slágere lehet az olívás fagyi

Olívaolajos, datolyás, banános - hamarosan beköszönt a nyár, a forróság, amikor nincs is jobb hűsítő néhány gombóc különlegesen finom fagylaltnál. 

Budapesten, a Hercegprímás utcai Gelarto Rosa fagyizóban az idén nyáron három olyan különleges ízű fagylaltot kóstolhatnak az érdeklődők, amelyekhez a friss alapanyag Tunéziából érkezik. A minőségi olívaolaj, a datolya és a banán mind kiváló nyersanyag, amelyből a fagyizóban finom csemegét varázsolnak. Az olívaolajos fagyi egészen fantasztikus ízélményt nyújt csakúgy, mint a csak Tunéziában termő Deglet Nour datolyából készülő változat.

A tunéziai ízek a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezésére tűnnek fel a fagyizóban. Az iroda magyarországi képviselet-vezetője, Leith ben Zakour bízik abban, hogy a különleges ízeket kóstolva honfitársainknak eszébe jut egy szép tunéziai nyaralás élménye.

Az észak-afrikai ország egyébként rövidesen újra elérhetővé válik az utazóközönség számára, hiszen május 20-án elindul a Taurus Reisen és a Kartago Tours közös charterjárata Monastirba, hogy azután egész szezonban közlekedjen. A későbbiekben további charterláncok forgalomba állítása is elképzelhető. Ősztől a menetrendi forgalom beindulása sem kizárt, hiszen régiónkból Prágából május 17-től már közlekedik járat Tuniszba. 


Kiderült, mikor érdemes repülőjegyet venni

Kiderült, mikor érdemes repülőjegyet venni 

Ha tavasszal szeretnénk utazni, akkor közeli úti célra még vehetünk kedvező árú repülőjegyet.
Ausztria 2024-es turisztikai eredményei

Ausztria 2024-es turisztikai eredményei 

Ausztria számára 2024 különösen sikeres év volt a közép-kelet-európai piacokon.
Utazás Kiállítás 2025: Ciprus, ahol a kultúra és a természet találkozik

Utazás Kiállítás 2025: Ciprus, ahol a kultúra és a természet találkozik 

Mutatós vendégszámok, az igazi profik ősszel indulnak a szigetre.
Járatlan utakon: felfedezésre váró úti célok Franciaországban

Járatlan utakon: felfedezésre váró úti célok Franciaországban 

Vajon szüksége van marketingre a világ egyik leglátogatottabb országának, amely több esetben az overtourismmal is küzd?
Túlzsúfoltság a velencei karneválon

Túlzsúfoltság a velencei karneválon 

Valentin nap hétvégéjén hatalmas tömegű turista áradat lepte el a velencei utcákat és hidakat újabb aggodalmakat keltve a helyiekben.
Jelentős vásárok Brnó-ban a világ szakembereinek

Jelentős vásárok Brnó-ban a világ szakembereinek 

A 2025-ös év ismét gazdagá vásárprogramot hoz a brnó-i vásárterületre, tele nagy jelentőségű eseményekkel különöző iparágak és egyéb szakterületek számára.
Kultúrális központ lehet a spanyol festő szülőháza Sevillában

Kultúrális központ lehet a spanyol festő szülőháza Sevillában 

Kulturális központtá alakítaná Diego Velázquez (1599-1660) világhírű spanyol festő sevillai szülőházát az épületet megvásároló befektetői csoport.
Melyik a jó választás? –10 °C-ban fagyoskodni vagy +16 °C-ban napfürdőzni?

Melyik a jó választás? –10 °C-ban fagyoskodni vagy +16 °C-ban napfürdőzni? 

Az elsőt Budapesten mérik, a második pedig Málta szigetén a most jellemző hőmérséklet.
A jövő fesztiválja Bécsben

A jövő fesztiválja Bécsben 

Áprilisban Bécs ad otthont Európa legnagyobb, a jövő munkahelyeivel foglalkozó rendezvényének.
Rakonczay Gábor 1300 kilométerre a céltól az óceán-átkenuzáson

Rakonczay Gábor 1300 kilométerre a céltól az óceán-átkenuzáson 

A 44 éves magyar sportoló közösségi oldalán ad mindennap helyzetjelentést, de az érdeklődők online is nyomon tudják követni a hajóját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.