Új görög úti cél a Kartago Tours nyári kínálatában

Kapacitásbővítés és új úti cél Görögországban, repülős, buszos és egyéni utazások számos tengerparti desztinációba, egy kis egzotikumként pedig Dubaj és a Zöld-foki-szigetek jellemzik a Kartago Tours nyári árualapját.

A Kartago Tours május 20-án indítja első járatát Tunéziába, nyáron emellett plusz egy gépet terveznek Monastirba, valamint Djerbára is fog közlekedni járat.

A Kartago Tours cégvezetője, Füri Mihályné elmondta: az Egyiptom iránti érdeklődés a szokásosnál kicsit lassabban indul be, bár év eleje óta folyamatosan tartózkodnak utasaik Hurghadán, ők eddig menetrend szerinti járatokkal vagy Bécsből utazhattak. Az utazásszervező május 7-től az ETI charterén vásárol helyeket, önálló járatukat május 29-én indítják közvetlenül Hurghadára, június közepétől pedig – szerdai napokon – itt is plusz egy járatot terveznek Marsa Alam-i leszállással.

Törökország iránt az elmúlt hetekben megnőtt a kereslet, a május 15-én induló első charterjáraton már lesznek utasaik. A Kartago Tours saját chartere június 11-én indul, és a hónap végétől szeptember közepéig Törökország esetében is tervben van egy második járat indítása.

Jelentős bővülés a görögországi desztinációkban

Az utazási iroda jelentősen bővítette kapacitását Görögországban, Krétára már heti három indulással tudnak menni utasaik. Budapestről szerdai és vasárnapi járatokon rendelkeznek helyekkel, Debrecenből pedig szombati indulással érhető el ez az úti cél. Budapestről újdonság, hogy hosszú, 11-12 napos turnus is foglalható Krétára. Zakynthosra is bővült a lekötött helyek száma: az utazásszervező 50%-kal növelte a kapacitást és a szállodakínálatot is bővítették mindkét szigeten. A Kartago Tours kínálatában újdonságnak számít a Peloponnészoszi-félsziget, lekötött helyekkel rendelkeznek a Thesszalonikiba közlekedő charteren, de itt egyéni szállásfoglalásra is van lehetőség.

Mallorcára szintén heti két indulása lesz az utazásszervezőnek: csütörtökön a Travel Service-szel, vasárnap a Wizz Air járatával lehet utazni a szigetre június közepétől egészen szeptember végéig. Spanyolországon belül a Kartago Tours kínálatában foglalható még Tenerife, Gran Canaria és Costa Brava is, ez utóbbi egyéni szállásfoglalással vagy buszos utazással is.

Ezen felül számos úti cél érhető még el az irodánál a nyári szezonban, ilyen Bulgária, Málta, Szicília, a Zöld-foki-szigetek (Sal és Boa Vista), illetve Dubaj. Egyéni szállásfoglalásra is van lehetőség Horvátországban, Olaszországban, Bulgáriában, Ausztriában és Görögországban is. Az előfoglalási időszak utolsó szakasza április 30-ával lezárul, de az utazásszervező májustól heti akciókkal várja utasai és partnerei foglalásait.


Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába

Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába 

Salzburg és Tirol vidéke az a terület, ahová idén nyáron is indulnak Magyarországról közvetlen Flixbus-járatok.
E-rollerek használata esetén komoly változás

E-rollerek használata esetén komoly változás 

Július 16-tól kötelező felelősségbiztosítást kötni az elektromos rollerekre.
Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.