Borászok a versenyképességért 

Az észak-magyarországi térség huszonnégy meghatározó borászata pénteken megalakította az Észak-magyarországi Bor Klasztert. A tömörülésben tokaj-hegyaljai, egri, mátravidéki, bükkaljai borászok vesznek részt, céljuk az ágazat versenyképességének megőrzése.

Tokaj ismét a világ TOP10 bortúra desztinációja között! 

Ismét a világ Top10 bortúra úti célja közé választotta Tokajt a TripAdvisor.

Egyedül biztos nem megy 

Valószínűleg jól tudják azok a tokaji boros gazdák, pincészetek – kilencen vannak -, hogy egymagukban sokkal nehezebb, ámde ha összefognak, sikeresebbek lehetnek. Ezért öt éve TokajVinum Hungaricum Egyesület néven közös szakmai marketing szervezet alkotnak, együtt lépve fel a helyi és az országos szakmai irányító szerveknél.

Tokaji borkóstoló Londonban 

Hétfőn történelmi borkóstolót tartottak Londonban: első ízben mutatkozhattak be önállóan a tokaji borvidék képviselői az Egyesült Királyságban - számolt be az eseményről a Decanter.

Felfedezik a magyar konyhát a sógorok 

Az Ausztriában igen közkedvelt magyar konyha újrafelfedezésének lehetünk tanúi, egyre több étterem vesz fel étlapjára magyaros ízeket tartalmazó ételválasztékot, illetve népszerűek az ausztriai magyar éttermek is – írja a portfolio.hu.

Tóth Judit csatlakozott a Mellow Mood Grouphoz 

A Mellow Mood szállodacsoport marketingigazgatói posztját a jövőben Tóth Judit tölti be, aki távozó elődjétől, Bata Ágnestől veszi át a feladatokat.

Tapasztalt csapattal nyitott az Abacus 

A 17-én megnyitott herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel komoly szakmai múltú csapattal kezdte meg működését.

Akcióval indította az évet a Tourinform Tokaj 

Mintegy 30 szolgáltató több mint 40 szolgáltatásával januártól indul a „Tourinform Tokaj vendége a Kulturális Turizmus Évében” akció. Az akció célja a kulturális programok, múzeumok, tájházak népszerűsítése, ezáltal a vendégéjszakák számának növelése Tokaj-Hegyalján.

Éremeső a Zwacknál  

Az idei, IV. HunDeszt Pálinkaversenyen igen jól szerepeltek Zwack Sándor és a Manufaktúra termékei.

Elkészült Tokaj-Hegyalja katalógusa  

Elkészült Tokaj-Hegyalja 2009-es ajánlati katalógusa. A 48 oldalas összeállításban a borturisztikai kínálaton kívül a legjelentősebb minőségi szálláshelyeket, rendezvényhelyszíneket, hagyományőrző programokat is bemutatják.

A világbajnok észak-amerikai séfválogatott Budapesten 

A világ legjobb séfjei látogattak el a Symbol Budapestbe. A 2007-es bangkoki világbajnokságot nyert észak-amerikai csapat látogatásának apropója az a kétnapos rendezvénysorozat volt, amely során a hétfogásos, győztes menüt szolgálták fel az odalátogatóknak.

Új sorozatot forgat hazánkban a Travel Channel 

„Borutazásokat” mutat be legújabb sorozatában a Travel Channel, amelyben a csatorna borszakértője, Isabelle Legeron mutatja be a világ néhány kiemelkedő borvidékét és kiváló borászát.

2008-ban a Vylyan lett „Az Év Pincészete”  

Szakmai körök jelölése és szavazatai alapján idén hetedik alkalommal adták ki „Az Év Pincészete” díjat. Aki kapta: a kiharsányi Vylyan Pincészet.

Retro vacsora a Matteo Bauhaus étteremben  

A nyár végén a nyaralásból visszaérkezett vendégek az asztal mellett ülve utazhatnak vissza harminc-negyven évet az időben.

Zempléni Fesztivál Swing Highlights Borvacsora est  

Különleges ételeket és borokat kínál a Zempléni Fesztivál ideje alatt az erdőbényei Magita Hotel.

Koncertek az Ős Kajánban 

Pascal Leeman, a tolcsvai Ős Kaján Étterem tulajdonosa, egyben konyhafőnöke szereti a zenét. Nem véletlen, hogy immár több, mint tíz éve rendszeresen befogad egy-két Zempléni Fesztiválhoz tartozó rendezvényt.

Ha nyár, akkor új étlap a Gresham Kávéházban  

A Gresham Kávéház e héttől már kínálja vadonatúj nyári menüsorát, amelyet Simone Cerea, a Four Seasons Hotel Gresham Palace olasz születésű vezető séfje állított össze.

Megújult a Millennium Hotel  

Légkondicionálóval szerelték fel az apartmanokat és a tetőtéri szobákat a Tokaj belvárosában, a Tisza és Tokaji-hegy közötti városi korzón található három csillagos Millennium Hotelben.

Miskolc Város Bora  

Május 31-én második alkalommal rendezték meg a Miskolc Város Bora versenyt. Az idei megmérettetésre 65 bort neveztek a Bükki és a Tokaj-Hegyaljai borvidékekről fehér- és vörösbor kategóriában.

Új marketing-főosztályvezető a METRO-nál  

A közelmúltban távozott a METRO marketing főosztályvezetői székéből Tokaji Zsolt.

Személyi változás a METRO-nál  

A közelmúltban távozott a METRO marketing fõosztályvezetõi székébõl Tokaji Zsolt.

Budapesti Tavaszi Borfesztivál  

Március 22-24. között idén harmadik alkalommal rendezték meg a Tavaszi Borfesztivált a fõvárosi Városháza Parkban.

Zwack pálinkák sikerei Ausztriában 

A Klagenfurtban rendezett World Spirits Award-on (Világ Párlatai Versenyen) a Zwack Nemes Erdei szeder, Fehéreper, Fekete Ribizke, a Tokaji Aszútörköly, valamint a gesztenyefahordóban érlelt Birs Pálinkák távozhattak arany éremmel.

Különleges elõszezoni kínálat Tokaj-Hegyalján 

Cégeknek és utazási irodáknak ajánlják elsõsorban, de akár egyéni turisták is részt vehetnek a Tavaszi Ízkavalád Tokaj-Hegyalján címû akcióban.

Európai Világörökségi Borvidékek 

A hét európai világörökségi borvidék – Loirevölgy és Jurisdiction of Saint-Émilion (Franciaország), Alto Douro (Portugália), Upper Middlerhein (Németország), Tokaji Történelmi Borvidék (Magyarország), Parco Nationale delle Cinque Terre (Olaszország), Neusiedler See (Ausztria) – képviselõi tanácskoztak október 16. és 18. között a Tokaji Borok Házában.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!