Újra megnyitja kapuit az Art and Antique Budapest

Újra megnyitja kapuit az Art and Antique Budapest  

Rekordszámú galéria részvételével, több ezer műtárggyal érkezik a művészeti seregszemle.
Resident Art Fair 2023 – Nyári kortárs képzőművészeti vásár

Resident Art Fair 2023 – Nyári kortárs képzőművészeti vásár 

Fél év után ismét visszatér a Resident Art Fair, ezúttal egy színes, nyári válogatással, melynek súlypontja ismét a fiatalokon van.
Bécs húsvéti lázban ég

Bécs húsvéti lázban ég 

A bécsiek számára a születésnap és a karácsony után a húsvét a legfontosabb ünnep az ajándékozás szempontjából. Tízből heten legalább egyvalakit megajándékoznak, átlagosan ötven euró értékben. A gyerekekre még ennél is többet szánnak. Bicikli, kinti játékok és apróságok a legkedveltebb ajándékok.
Népművészeti vásár adventkor a Nemzeti Múzeumban

Népművészeti vásár adventkor a Nemzeti Múzeumban 

Népművészeti vásárral, kézműves foglalkozásokkal és adventi programokkal várja a látogatókat november 26. és december 18. között minden hétvégén a Magyar Nemzeti Múzeum.
Elhalasztották a ProWeint

Elhalasztották a ProWeint  

A kiállítókkal és a partnerekkel történt konzultáció után május végére halasztották a a ProWeint, a szakma egyik legjelentősebb eseményét. Az új időpontot, május 15-17-ig, a Covid-19 fertőzöttek számának növekedésével és az omikron variáns gyors terjedésével indokolták a szervezők.

Megtartják a Magyar Ízek Őszi Vásárát 

A vidék ízei a Vajdahunyad várban kóstolhatók szeptember 26-27-én.  
Vasárnap nyit az Eco Town

Vasárnap nyit az Eco Town 

Szeptember 13-án immár harmadik alkalommal rendezik meg az Eco Town környezettudatos vásárt a Nánási udvarban.
Óriáskerék várja a debreceni adventi vásár látogatóit

Óriáskerék várja a debreceni adventi vásár látogatóit 

Idén először óriáskerék is várja a debreceni adventi vásár látogatóit - hangzott el a rendezvények helyet adó Kossuth téren tartott pénteki sajtótájékoztatón. 
ChronoMeeting órakiállítás és vásár

ChronoMeeting órakiállítás és vásár 

2016. december 11-én délelőtt 10 órától a budapesti Corinthia Hotel Valletta dísztermében kerül megrendezésre a ChronoMeeting órakiállítással egybekötött vásár.
Megszépül a dortmundi vásárközpont

Megszépül a dortmundi vásárközpont 

Az idei évben szeptember 16. és 18. között rendezik meg Dortmundban az InterTabac szakvásárt, amely a dohány és dohányzási kiegészítők témakörében a világon a legnagyobbnak számít. 2018-ra megújul a dortmundi kiállítási központ, új bejárati épületekre és megnövelt látogatói területre számíthatunk. 

Újranyitja kapuit a Klauzál Téri Vásárcsarnok 

A VII. kerület frekventált környékén 24 órában pezseg az élet, melybe szeptembertől egy színvonalas, frissen felújított vásárcsarnok is bekapcsolódik.

Új vendégváró attrakció lehet a felújított Klauzál téri Vásárcsarnok 

A VII. kerület frekventált környékén 24 órában pezseg az élet, melybe szeptembertől egy színvonalas, frissen felújított vásárcsarnok is bekapcsolódik.

Egyre több magyar bor fogy Németországban 

Huszonöt százalékkal nőtt az utóbbi két évben a magyar bor értékesítéséből származó bevétel az első számú exportpiacon, Németországban - emelték ki szakértők kedden a Magyar Szüret nevű berlini rendezvénysorozaton, amelyen huszonkét pincészet összesen száz borát, valamint mangalicából, libából, kacsából és erdei vadakból készült termékeket mutatnak be.

Márkás autók sorakoztak a SYMA Rendezvényközpontban 

Péntektől vasárnapig tartott a Mobilitás Autókiállítás és Vásár. A SYMA Rendezvényközpontban helyet kapó háromnapos rendezvényen a hazai márkakereskedők mutatták be a legújabb modelleket, a legfrissebb autóipari innovációkat és járműipari trendeket. Az esemény célja, hogy a hagyományos járművek mellett az e-mobilitásban rejlő lehetőségekre is felhívja a figyelmet, ezért az érdeklődők a Magyarországon forgalmazott elektromos autókat is kipróbálhattak a kiállítás területén kialakított tesztpályán.

Összeállítás az ország sajtjának felszeleteléséről 

300 kilós sajtot készítettek Budapesten, ez lett Magyarország legnagyobb sajtja. Tíz sajtkészítő egy napon át csinálta a sajtot, amelyet ma meg is lehetett kóstolni. A sajthoz csaknem 3000 liter tejet használtak fel és 120 kiló sót.

Sajtra Magyar! 

Március 29-30. között hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Ízek Vására a Millenáris „B” csarnokában, amelynek idei központi témája a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények.

Örülhetnek a kertészek és a dísznövényesek 

Nem maradnak kiállítás nélkül a kertésztársadalom és a dísznövényes szakma képviselői: a szeptember 18-án nyíló Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron a korábbi terveknek megfelelően önálló pavilonban mutathatják be termékeiket a kiállítók. 

Milyen válság? 

A repülőtérről egy síliftszerű, libbenő kabinos alkalmatosság öt perc alatt a városba induló vonathoz repít, ahonnan tíz perc alatt a főpályaudvarra, Düsseldorf szívébe érünk. A ProWeinra szóló belépő az összes városi közlekedési eszközön érvényes jegyként funkcionál, sőt, a tartomány 150 kilométeres sugarán belül azzal bármilyen közlekedési eszköz igénybe vehető. A kiállítás nyitásakor-zárásakor kétpercenként indítják a szerelvényeket, a megállókban segítőkész és több nyelven beszélő irányítókhoz fordulhat bárki, aki az amúgy tökéletes útbaigazító feliratokon nem tudna kiigazodni.

Vásárokon népszerűsíti tagjait a MUISZ 

A MUISZ önálló standdal lesz jelen a Debreceni Utazás Kiállításon március 22-24. között, a Budavári Húsvéti Sokadalomban március 30. és április 1. között, valamint a Miskolci Utazás Kiállításon április 4-6. között.

A válságnak vége van 

A berlini ITB a legek idegenforgalmi szakvására: a turisztikai miniszterektől a nagy szállodák képviselőin át a tour operátorokig mindenki szeretne rajta részt venni. Idén 188 ország képviselői tárgyaltak, ismerkedtek 2013 trendjeivel: százmillió német indul külföldre, az eddig csak részpiacnak gondolt ágakból (ilyen például az ökoturizmus, a meleg- és leszbikus utazók, stb.) húzóágazatok lesznek. A magyar kiállítók, vásárlátogatók is megjelentek a berlini vásárvárosban szép számmal.

Megnyitott a berlini ITB 

Megnyitott az ITB Berlin, a turisztikai ágazat egyik legnagyobb seregszemléje Berlinben, amelynek hivatalos nyitóceremóniáját március 5-én este tartották a Nemzetközi Kongresszusi Központban (ICC) a német fővárosban. 

Közösen jelennek meg az ITB-n a Duna-menti országok 

Számos izgalmas programmal igyekszik fektelteni a látogatók figyelmét a 2013. március 6-10. között megrendezésre kerülő ITB Berlinen a nyolc Duna-menti ország, amelyek közös standdal promótálják az Európa második leghosszabb folyója mentén fellelhető turisztikai attrakciókat. 

UNWTO és „best practice” előadások a programban 

Az Utazás kiállítás – mint minden évben – idén is több újítással és újdonsággal készül. Természetesen a szakmai konferenciasorozat is a legaktuálisabb témákkal foglalkozik, de abban követik a hagyományt a szervezők, hogy az előadások ez alkalommal is az első és második napon, azaz február 28-án és március 1-jén várják a turizmusban dolgozó érdeklődőket.

Az idei év legfontosabb eseményei 

A világ idei legfontosabb turisztikai kiállításairól, vásárairól készített gyűjteményt a Tourexpi turisztikai oldal. Ezek lesznek azok az események, ahol a trendeket alakító jelentős szolgáltatók és a nagyközönség találkozik 2013-ban.

Házhoz mennek a Kézműves Magyar Ízek 

Egy újabb sikeres vásár után mától házhoz mennek a magyar ízek, megnyílt ugyanis a Kézműves Magyar Ízek webboltja. A negyedik vásáron a több mint 14.000 látogatót most is 120 termelő és több mint 5000 íz várta a Millenárison.

Megnyílt a BNV 

Megnyílt a 116. Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV), és mellette a fiataloknak szóló Kölyökparádé, valamint az először jelentkező Game4All videojáték-bemutató szerdán a Budapesti Vásárközpontban.

A nagy találkozás 

Szeptember 24.-25. között a bécsi Hofburgban rendezték meg az ACCESS-t, a kongresszusok, tanácskozások, rendezvények, incentív programhelyszínek randevúját. 

Jelentkezés németországi és svájci képviseleti vásárokra 2013 

Turisztikai szolgáltatók, utazási irodák, utazásszervezök, szállodák, TDM-ek, RMI-k figyelmét szeretnénk a 2013-as németországi és svájci képviseleti szervezésü turisztikai vásárokra felhívni. Részvételünk az alábbi vásárokon csak megfelelö számú társkiállító esetén lehetséges, ezért jelentkezésüket kérjük minél hamarabb, de legkésöbb október 15-ig hozzánk eljuttatni, amit elöre is köszönünk.

2,2 milliárdot hozott az első félév a HUNGEXPO-nak 

A HUNGEXPO Zrt. 45 millió forinttal több árbevételt ért el az első félévben, mint amit tervezett, összesen nettó 2,2 milliárd forintot. Az első félévben tartott 16 kiállításon 1947 kiállító 79 ezer négyzetméternyi területet bérelt. 

Véget ért az RDA 

Július 19-én zárta kapuit Németország legnagyobb buszos turisztikai szakvására, az RDA, melyen 40 ország 1100 kiállítója képviseltette magát. A háromnapos kölni rendezvény kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy a résztvevők a konkrét üzleti megbeszélések mellett első kézből szerezzenek információt szakmai partnereiktől az aktuális trendekkel és a jövő évi várakozásokkal kapcsolatban. Az idei vásár a gasztronómiát állította a középpontba, amelynek keretében a kiállítók különböző gasztronómiát fókuszba állító szervezett programlehetőségekkel kedveskedtek a látogatóknak, közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt.

Szaúd-Arábiában mutatkozott be turisztikai kínálatunk 

Először mutatkozott be Magyarország turisztikai kínálata Szaúd-Arábia egyik legjelentősebb turisztikai vásárán, a Riyadh Travel Fair rendezvényen, május 15-18. között.

Nyílik az IMEX 

Magyarország ismét bemutatkozik Európa egyik legjelentősebb hivatásturisztikai vásárán, a 10. jubileumát ünneplő IMEX kiállításon.

Elmarad a hétvégi Királyi Vásár 

Elmarad a hétvégi Királyi Vásár

Milyen lesz egy szakkiállítás vagy vásár 2020-ban? 

A CENTREX Nemzetközi Kiállításstatisztikai Egyesülés, Közép-Kelet-Európa kiállítási tudásközpontja a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a Magyar Marketing Szövetséggel, melynek egyik apropója a CENTREX által a régióban a „Kiállítások, vásárok víziói 2020-ra” címmel meghirdetett nemzetközi pályázat szakmai partnersége.

Húsvéti vásárok kicsiknek és nagyoknak Bécsben 

Öt helyszínen több mint kétszáz stand várja a húsvéti hangulatra vágyókat az osztrák fővárosban. Színes tojás, füstölt sonka, baksör, csokinyúl és rengeteg kreatív ajándék közül válogathatnak az érdeklődők.

Speciális borkóstoló - VINITALY 2012 

A világ egyik legnagyobb nemzetközi borvásárán, a 2012-es veronai Vinitalyn Kottra Éva elismert bor- és gasztronómiai szakértő szeretettel várja a magyar szakmabeli érdeklődőket.

Megnyitott Észak-Rajna-Vesztfália legnagyobb utazási és camping vására 

Németországon belül is kiemelkedő az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban engedélyezett lakókocsik és lakóbuszok száma, előbbiekből 129.197, utóbbiakból 69.872 járta 2011-ben Európa útjait.

Magyar megjelenés Ljubljanában 

A Magyar Turizmus Zrt. 2011-es bemutatkozását követően idén is részt vett Ljubljanában a január 26-29. között megrendezett Alpe-Adria Tourism & Leisure Show turisztikai vásáron.

Rekord látogatószámmal zárult a CMT, ismét 

Január 22-én a tavalyi év után ismét rekordszámokkal ért véget a stuttgarti CMT, Európa és Németország legnagyobb turisztikai közönségvására, tájékoztatta lapunkat a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselete.

Bécs, actb: egyszer minden jónak vége szakad 

Még alig heverték ki a két évvel ezelőtti actb (Austrian and Central European Travel Business) közép-európai kiállítói a helyiségben uralkodó zimankót, mikor már el is kell búcsúzniuk a közép-európai térség Bécsben utolsó alkalommal megrendezésre kerülő, közös fellépésétől. Az 1976-ban atb-ként útjára indított vásár így 2013-tól ismét Austrian Travel Business(atb) lesz. A helyszínről

Az osztrákok 2012-ben is sokat utaznak majd 

A Magyar Turizmus Zrt. idén 18 társkiállítóval, több mint 70 ország társaságában vett részt január 12-15. között Közép-Európa legnagyobb szabadidős és utazási vásárán, a bécsi FERIEN Messén.

Megnyitott Európa legnagyobb turisztikai közönségvására 

2012. január 14-én megnyitotta kapuit Európa legnagyobb turisztikai közönségvására, a stuttgarti CMT, amelyen évről évre egyre több kiállító vesz részt.

Megnyílt az adventi vásár a Bazilikánál 

Megnyílt az adventi vásár vasárnap a Szent István Bazilika előtt Budapesten, az első adventi gyertyát Erdő Péter bíboros gyújtotta meg.

Idén a Király utcában is lesz adventi vásár 

A belvárosi karácsonyi vásárok sorában idén első alkalommal debütál az őszi Király utcai vásárt követően az Adventi Királyi Vásár.

TOURISTICA vásár Kolozsváron 

November 11-13. között rendezték meg Kolozsváron a legjelentősebb erdélyi vásárként számon tartott TOURISTICA idegenforgalmi kiállítást. Az esemény főszervezője az utazási irodák egyesülete, az ANAT észak-nyugati régiójának képviselete volt.

Vegyes tapasztalatok a svájci TTW vásáron 

Idén új formában, valamint új koncepcióval jelentkezett a TTW (Travel Trade Workshop) szakmai kiállítás, amely a svájci szervezett utazások piacának meghatározó és hivatalos szakmai fóruma.

Megnyílt a 115. BNV 

Megnyílt a 115. Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) szerdán a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Oklevelet és különdíjat kapott az MT Zrt. Kijevben 

A múlt héten, október 4. és 6. között tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az "Ukrajna 2011" Nemzetközi Turisztikai Szalont, a kijevi Nemzetközi Kiállítóközpontban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!