Elhalasztották a ProWeint

A kiállítókkal és a partnerekkel történt konzultáció után május végére halasztották a a ProWeint, a szakma egyik legjelentősebb eseményét. Az új időpontot, május 15-17-ig, a Covid-19 fertőzöttek számának növekedésével és az omikron variáns gyors terjedésével indokolták a szervezők.

Dr. Stephan Keller, az észak-rajna-vesztfáliai Düsseldorf polgármestere üdvözölte a döntést. Keller, aki a szervező Messe Düsseldorf (Düsseldorfi Ipari Vásár) igazgatótanácsának is a tagja hozzátette: "Minden résztvevő cég abban érdekelt, hogy  a piacvezető kereskedelmi szakkiállítás sikeres és biztonságos legyen. Az elmúlt évek járványtapasztalataiból és a virológusok értékeléséből kiindulva úgy gondoljuk, hogy a helyzet jelentősen javulni fog májusra".

Wolfram N. Diener, a Messe Düsseldorf ügyvezetője elmondta, a résztvevő cégekkel és a támogató szervezetekkel együtt döntöttek arról, hogy inkább kora nyári időpontot választanak a ProWein megrendezésére. Hozzátette, nem csak azt várják, hogy addigra kevesebb lesz a fertőzött, hanem azt is, hogy többen tudnak majd beutazni az országba és részt venni az eseményen.

Nem csak a szakmai rendezvényt halasztják májusra, hanem a „ProWein goes city“-t is, amely a Messe Düsseldorf és a város turisztikai ernyőszervezete, a Destination Düsseldorf közös kezdeményezése. A fogyasztóknak szóló turisztikai és gasztronómiai attrakciókal tűzdelt eseménysorozatot hotelekben, éttermekben és speciális szakboltokban tartják majd, szintén május 15-17. között. 

További információk: www.prowein.com.

Forrás: prowein / Store Insider


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.