Elhalasztották a ProWeint

A kiállítókkal és a partnerekkel történt konzultáció után május végére halasztották a a ProWeint, a szakma egyik legjelentősebb eseményét. Az új időpontot, május 15-17-ig, a Covid-19 fertőzöttek számának növekedésével és az omikron variáns gyors terjedésével indokolták a szervezők.

Dr. Stephan Keller, az észak-rajna-vesztfáliai Düsseldorf polgármestere üdvözölte a döntést. Keller, aki a szervező Messe Düsseldorf (Düsseldorfi Ipari Vásár) igazgatótanácsának is a tagja hozzátette: "Minden résztvevő cég abban érdekelt, hogy  a piacvezető kereskedelmi szakkiállítás sikeres és biztonságos legyen. Az elmúlt évek járványtapasztalataiból és a virológusok értékeléséből kiindulva úgy gondoljuk, hogy a helyzet jelentősen javulni fog májusra".

Wolfram N. Diener, a Messe Düsseldorf ügyvezetője elmondta, a résztvevő cégekkel és a támogató szervezetekkel együtt döntöttek arról, hogy inkább kora nyári időpontot választanak a ProWein megrendezésére. Hozzátette, nem csak azt várják, hogy addigra kevesebb lesz a fertőzött, hanem azt is, hogy többen tudnak majd beutazni az országba és részt venni az eseményen.

Nem csak a szakmai rendezvényt halasztják májusra, hanem a „ProWein goes city“-t is, amely a Messe Düsseldorf és a város turisztikai ernyőszervezete, a Destination Düsseldorf közös kezdeményezése. A fogyasztóknak szóló turisztikai és gasztronómiai attrakciókal tűzdelt eseménysorozatot hotelekben, éttermekben és speciális szakboltokban tartják majd, szintén május 15-17. között. 

További információk: www.prowein.com.

Forrás: prowein / Store Insider


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.