A Klauzál téri csarnok 1897-ben épült, a fővárosi mérnöki hivatal építészei, Kommer József és Klunzinger Pál tervezték, az akkori kor követelményeinek megfelelően. A valaha impozáns építmény az ezredforduló után már annyira rossz állapotba került, hogy elkerülhetetlen lett az állagmegóváson túli teljes rekonstrukciója. A 2014/2015-ös felújítás során az volt a cél, hogy egy modern, új funkciókkal és terekkel kiegészített, minden igényt kielégítő csarnok várja a bérlőket és vásárlókat egyaránt. Az épület változatlanul a Klauzál téri és az Akácfa utca felöli főbejáratokon keresztül közelíthető meg, a vadonatúj galériaszintre lépcsőkön, mozgólépcsőn vagy liften lehet majd feljutni. A pinceszint üzemi terület, oda a csarnok raktárai, szociális és kiszolgáló helyiségei kerültek.
Igazi kuriózum lesz a speciálisan hosszú nyitva tartási idő, melynek köszönhetően az ember akár 22 óráig is beugorhat egy késői vacsora vagy a másnapi reggeli friss alapanyagaiért. A Klauzál tér környékének turisztikai kihasználtsága kiemelkedően magas, így az sem elképzelhetetlen, hogy a külföldiek is felfedezik maguknak a magyar termelők legújabb kereskedelmi szentélyét. Az őstermelői asztalok és hűtőpultok a csarnok földszintjén helyezkednek majd el, melléjük a Spar élelmiszer áruházlánc 1000 m²-es, számos vendéglátó pedig tágas, igényesen kialakított helyiségekbe költözött. A klasszikusnak számító zöldség-gyümölcsös, hús- és hentesárus, finom pékárus, termelői tejtermékes pultokon és üzleteken túl a vásárlásban megfáradt vagy megéhezett piacolókat kellemes kávézók és egy hamisítatlan lacipecsenyés is tárt kapukkal várja. Természetesen a hagyományos iparosok és szolgáltatók is képviseltetik magukat, hogy akár a hét minden napján érdemes legyen betérni.
Bár a csarnok alapterületének nagy része már bérlőre talált, a galériaszinten található bérlemények, korlátozott számban, még gazdájukra várnak. A 15-150 m² közötti üres üzlethelyiségek, továbbá a hozzájuk tartozó 10-40 m² közötti raktárhelyiségek a bérlők igényei szerint tovább alakíthatók.
Új vendégváró attrakció lehet a felújított Klauzál téri Vásárcsarnok
A VII. kerület frekventált környékén 24 órában pezseg az élet, melybe szeptembertől egy színvonalas, frissen felújított vásárcsarnok is bekapcsolódik.

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon
Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban
Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány
Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program
Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól
Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában
A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait
Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál
Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz
323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak
Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.