Új vendégváró attrakció lehet a felújított Klauzál téri Vásárcsarnok

A VII. kerület frekventált környékén 24 órában pezseg az élet, melybe szeptembertől egy színvonalas, frissen felújított vásárcsarnok is bekapcsolódik.

A Klauzál téri csarnok 1897-ben épült, a fővárosi mérnöki hivatal építészei, Kommer József és Klunzinger Pál tervezték, az akkori kor követelményeinek megfelelően. A valaha impozáns építmény az ezredforduló után már annyira rossz állapotba került, hogy elkerülhetetlen lett az állagmegóváson túli teljes rekonstrukciója. A 2014/2015-ös felújítás során az volt a cél, hogy egy modern, új funkciókkal és terekkel kiegészített, minden igényt kielégítő csarnok várja a bérlőket és vásárlókat egyaránt. Az épület változatlanul a Klauzál téri és az Akácfa utca felöli főbejáratokon keresztül közelíthető meg, a vadonatúj galériaszintre lépcsőkön, mozgólépcsőn vagy liften lehet majd feljutni. A pinceszint üzemi terület, oda a csarnok raktárai, szociális és kiszolgáló helyiségei kerültek.


Igazi kuriózum lesz a speciálisan hosszú nyitva tartási idő, melynek köszönhetően az ember akár 22 óráig is beugorhat egy késői vacsora vagy a másnapi reggeli friss alapanyagaiért. A Klauzál tér környékének turisztikai kihasználtsága kiemelkedően magas, így az sem elképzelhetetlen, hogy a külföldiek is felfedezik maguknak a magyar termelők legújabb kereskedelmi szentélyét. Az őstermelői asztalok és hűtőpultok a csarnok földszintjén helyezkednek majd el, melléjük a Spar élelmiszer áruházlánc 1000 m²-es, számos vendéglátó pedig tágas, igényesen kialakított helyiségekbe költözött. A klasszikusnak számító zöldség-gyümölcsös, hús- és hentesárus, finom pékárus, termelői tejtermékes pultokon és üzleteken túl a vásárlásban megfáradt vagy megéhezett piacolókat kellemes kávézók és egy hamisítatlan lacipecsenyés is tárt kapukkal várja. Természetesen a hagyományos iparosok és szolgáltatók is képviseltetik magukat, hogy akár a hét minden napján érdemes legyen betérni.

Bár a csarnok alapterületének nagy része már bérlőre talált, a galériaszinten található bérlemények, korlátozott számban, még gazdájukra várnak. A 15-150 m² közötti üres üzlethelyiségek, továbbá a hozzájuk tartozó 10-40 m² közötti raktárhelyiségek a bérlők igényei szerint tovább alakíthatók.


Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.