A Klauzál téri csarnok 1897-ben épült, a fővárosi mérnöki hivatal építészei, Kommer József és Klunzinger Pál tervezték, az akkori kor követelményeinek megfelelően. A valaha impozáns építmény az ezredforduló után már annyira rossz állapotba került, hogy elkerülhetetlen lett az állagmegóváson túli teljes rekonstrukciója. A 2014/2015-ös felújítás során az volt a cél, hogy egy modern, új funkciókkal és terekkel kiegészített, minden igényt kielégítő csarnok várja a bérlőket és vásárlókat egyaránt. Az épület változatlanul a Klauzál téri és az Akácfa utca felöli főbejáratokon keresztül közelíthető meg, a vadonatúj galériaszintre lépcsőkön, mozgólépcsőn vagy liften lehet majd feljutni. A pinceszint üzemi terület, oda a csarnok raktárai, szociális és kiszolgáló helyiségei kerültek.
Igazi kuriózum lesz a speciálisan hosszú nyitva tartási idő, melynek köszönhetően az ember akár 22 óráig is beugorhat egy késői vacsora vagy a másnapi reggeli friss alapanyagaiért. A Klauzál tér környékének turisztikai kihasználtsága kiemelkedően magas, így az sem elképzelhetetlen, hogy a külföldiek is felfedezik maguknak a magyar termelők legújabb kereskedelmi szentélyét. Az őstermelői asztalok és hűtőpultok a csarnok földszintjén helyezkednek majd el, melléjük a Spar élelmiszer áruházlánc 1000 m²-es, számos vendéglátó pedig tágas, igényesen kialakított helyiségekbe költözött. A klasszikusnak számító zöldség-gyümölcsös, hús- és hentesárus, finom pékárus, termelői tejtermékes pultokon és üzleteken túl a vásárlásban megfáradt vagy megéhezett piacolókat kellemes kávézók és egy hamisítatlan lacipecsenyés is tárt kapukkal várja. Természetesen a hagyományos iparosok és szolgáltatók is képviseltetik magukat, hogy akár a hét minden napján érdemes legyen betérni.
Bár a csarnok alapterületének nagy része már bérlőre talált, a galériaszinten található bérlemények, korlátozott számban, még gazdájukra várnak. A 15-150 m² közötti üres üzlethelyiségek, továbbá a hozzájuk tartozó 10-40 m² közötti raktárhelyiségek a bérlők igényei szerint tovább alakíthatók.
Új vendégváró attrakció lehet a felújított Klauzál téri Vásárcsarnok
A VII. kerület frekventált környékén 24 órában pezseg az élet, melybe szeptembertől egy színvonalas, frissen felújított vásárcsarnok is bekapcsolódik.

Csődöt jelentett a Hooters
A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket
A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel
Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére
Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban
Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek
Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot
Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben
Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás
Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.

Jön egy stílusos villásreggeli
Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.