Új vendégváró attrakció lehet a felújított Klauzál téri Vásárcsarnok

A VII. kerület frekventált környékén 24 órában pezseg az élet, melybe szeptembertől egy színvonalas, frissen felújított vásárcsarnok is bekapcsolódik.

A Klauzál téri csarnok 1897-ben épült, a fővárosi mérnöki hivatal építészei, Kommer József és Klunzinger Pál tervezték, az akkori kor követelményeinek megfelelően. A valaha impozáns építmény az ezredforduló után már annyira rossz állapotba került, hogy elkerülhetetlen lett az állagmegóváson túli teljes rekonstrukciója. A 2014/2015-ös felújítás során az volt a cél, hogy egy modern, új funkciókkal és terekkel kiegészített, minden igényt kielégítő csarnok várja a bérlőket és vásárlókat egyaránt. Az épület változatlanul a Klauzál téri és az Akácfa utca felöli főbejáratokon keresztül közelíthető meg, a vadonatúj galériaszintre lépcsőkön, mozgólépcsőn vagy liften lehet majd feljutni. A pinceszint üzemi terület, oda a csarnok raktárai, szociális és kiszolgáló helyiségei kerültek.


Igazi kuriózum lesz a speciálisan hosszú nyitva tartási idő, melynek köszönhetően az ember akár 22 óráig is beugorhat egy késői vacsora vagy a másnapi reggeli friss alapanyagaiért. A Klauzál tér környékének turisztikai kihasználtsága kiemelkedően magas, így az sem elképzelhetetlen, hogy a külföldiek is felfedezik maguknak a magyar termelők legújabb kereskedelmi szentélyét. Az őstermelői asztalok és hűtőpultok a csarnok földszintjén helyezkednek majd el, melléjük a Spar élelmiszer áruházlánc 1000 m²-es, számos vendéglátó pedig tágas, igényesen kialakított helyiségekbe költözött. A klasszikusnak számító zöldség-gyümölcsös, hús- és hentesárus, finom pékárus, termelői tejtermékes pultokon és üzleteken túl a vásárlásban megfáradt vagy megéhezett piacolókat kellemes kávézók és egy hamisítatlan lacipecsenyés is tárt kapukkal várja. Természetesen a hagyományos iparosok és szolgáltatók is képviseltetik magukat, hogy akár a hét minden napján érdemes legyen betérni.

Bár a csarnok alapterületének nagy része már bérlőre talált, a galériaszinten található bérlemények, korlátozott számban, még gazdájukra várnak. A 15-150 m² közötti üres üzlethelyiségek, továbbá a hozzájuk tartozó 10-40 m² közötti raktárhelyiségek a bérlők igényei szerint tovább alakíthatók.


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.