Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont

Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont 

A számok alapján 2024-re is új látogatói rekordra számítanak.
Hazatértek a Batthyány család elfeledett képei

Hazatértek a Batthyány család elfeledett képei 

A képek 1945-ig a Batthyány család tulajdonában voltak és a körmendi kastély falán függtek.
Eladja az állam a Yettelben lévő tulajdonrészét, repteret vesz belőle

Eladja az állam a Yettelben lévő tulajdonrészét, repteret vesz belőle 

Több más cégtulajdon eladását követően ezúttal a Yettel 20 százalékos tulajdonrészének eladását jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. A bevételt az állam a budapesti repülőtér üzemeltetőjének a visszavásárlásához fogja felhasználni.
Katari befektetők is beszállhatnak a Budapest Airport vételébe

Katari befektetők is beszállhatnak a Budapest Airport vételébe 

Magyarország azon dolgozik, hogy a Katari Befektetési Hatóságot is bevonják abba a konzorciumba, amelyet a kormány a Budapest Airport Zrt. megvásárlására alakít ki.
Tényleg francia részvétellel veszi meg az állam a Budapest Airportot

Tényleg francia részvétellel veszi meg az állam a Budapest Airportot 

Az is kiderült, a Budapest Airportot eddig üzemeltető kanadai cég melyik másik repteret irányítja majd az üzlet lebonyolítását követően, derül ki az Airportal szakmai site híre alapján.
Újabb villamosokat vesz Budapest

Újabb villamosokat vesz Budapest 

Húsz új alacsonypadlós, légkondicionált CAF-villamost vesz Budapest, döntött erről a Fővárosi Közgyűlés a szerdai ülésen.
Megvette nyolc bérelt gépét az Aeroflot

Megvette nyolc bérelt gépét az Aeroflot 

Megvásárolta nyolc, eddig lízingkonstrukcióban üzemeltetett Airbus A330-300-as repülőgépét Oroszország nemzeti légitársasága a korábbi tulajdonosától - írja az AIRportal.hu.
Németországi gondok az étolaj-ellátással

Németországi gondok az étolaj-ellátással 

Leállt az Ukrajnából származó nyers napraforgóolaj szállítása az orosz invázió miatt, ezért az üzemeknek gondjaik lehetnek a nyers napraforgóolaj beszerzésével.
Beszáll az állam tulajdonosként a reptérbe

Beszáll az állam tulajdonosként a reptérbe 

Ez még nem a budapesti nemzetközi repülőtér, hanem keletebbre onnét, a debreceni, aminek a felét veszi meg az állam az önkormányzattól.
Az internetezők élményeket vásárolnak ajándékba tárgyak helyett

Az internetezők élményeket vásárolnak ajándékba tárgyak helyett 

Fordulat állt be karácsonykor az internetes kereskedelemben, az emberek a tárgyak helyett már sokkal inkább élményeket-szolgáltatásokat vásároltak ajándékba - írja az MTI.

Átlagosan 38 ezer forintot költenek a magyarok karácsonykor 

A Cofidis elmérése szerint átlagosan 38 ezer forintot terveznek költeni a magyarok idén karácsonykor, ajándékot a lakosság nyolctizede tervez vásárolni.

Újabb BKV jegyek mobilappal 

A fővárosi közösségi közlekedési mobiljegy próbaalkalmazása keretében hétfőtől immár újabb három jegytípus - a 24 órás, a 72 órás jegy, valamint a Budapest-hetijegy is - megvásárolható mobiltelefonon - tájékoztatta Budapest főpolgármesteri hivatala hétfőn az MTI-t.

Íz, szín és ár alapján választ bort a magyar 

A magyar fogyasztók 95 százalékban magyar borokat vásárolnak és fogyasztanak, közel háromnegyedük pedig egyáltalán nem iszik külföldi bort – tudtuk meg Szabó Ádámtól, az Ital Magyarország marketingigazgatójától.

Mafengwo, Dianping, Tuniu - ha kínai turistákra számít, jegyezze meg ezeket a neveket! 

A kínai turisták egyre gyakrabban utaznak önállóan, távolabbra merészkednek és kevesebbet költenek vásárlásra. Egy új tanulmány szerint alapvetően változnak meg a kínai turisták utazási szokásai, és ehhez érdemes alkalmazkodniuk a turisztikai szolgáltatóknak.

Technológia, testreszabás és big data 

Tévedünk, ha azt gondoljuk: a Lufthansa hátradől, hogy leszüretelje a kabinátalakításba fektetett eurómilliárdok gyümölcseit. A jövőben arra fordít jelentős összegeket, hogy – mint azt Heike Birlenbach, a Lufthansa európai értékesítésért és marketingért felelős alelnöke megfogalmazta – „bárhova is menjen az utas, mindenhol ott legyünk, hogy élménnyé tegyük az utazást”.

Vastag bukszával utaznak külföldre a kínaiak 

Egyre többet utaznak és egyre többet költenek külföldön a kínai turisták. Az Egyesült Államokban a kínai vendégek már a második helyen szerepelnek a költés alapján, miközben a látogatószám alapján a hatodik helyen állnak.

Ismerje meg a fogyasztói trendeket! 

2015-ben Magyarországon és Lengyelországban várható a legnagyobb fogyasztásnövekedés a 12 európai ország fogyasztói várakozásait vizsgáló Cetelem Körkép szerint, amelynek eredményeit kedden mutatták be Budapesten a sajtó képviselőinek.

Görög szigetet vett a kínai milliárdos 

Tavaly hét, az idén eddig már három szigetet vettek meg kínai milliárdosok a világ különböző pontjain. 

A bevásárlóturizmus kedvelt úticélja Németország 

A turisták nem csak a kultúrát keresik, szívesen vásárolnak is a németeknél, derül ki a DZT lapunknak eljuttatott közleményéből. 

13%-kal nőtt az online kiskereskedelem 

A comScore szerint az internetes vevők a PC-kről 50,2 milliárd dollár, a tabletekről és okostelefonokról pedig 5,9 milliárd dollár értékben végeztek bevásárlásokat. 

Nem sokat GPS-eznek a nők 

A nők fotóznak az okostelefonjukkal, a férfiak a GPS-t nyomogatják – többek között ez is kiderül a Vatera házi kutatásából.

Sokan tartják kockázatosnak külföldről vásárolni online 

A határon átnyúló online vásárlásokkal kapcsolatos fogyasztói panaszok többsége arra vonatkozik, hogy a megrendelő nem kapta meg az árut, vagy a kereskedő hibás terméket küldött - derül ki egy uniós felmérésből, amelyet az Európai Fogyasztói Központok Hálózata készített.

Rekordot döntött az idei "fekete péntek" Amerikában 

Minden idők legnagyobb forgalmát könyvelhették el az amerikai üzletek az idei "fekete pénteken" - közölték vasárnap az amerikai lapok az üzletek forgalmát figyelő ShopperTrak ügynökség jelentése alapján.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!