Live Melodies – Az ősz hangjai

Live Melodies – Az ősz hangjai 

Egyedülálló zenei élménysorozat és gasztronómiai különlegességek a borongós őszi estékre - különleges eseménysorozat egyesíti az ízletes ételek és a lenyűgöző zenei előadások varázsát a Michelin-ajánlott Avalon Ristorante étteremben.
Tunéziai fellépő a Magyar Zene Házában

Tunéziai fellépő a Magyar Zene Házában 

A januárban átadott Magyar Zene Háza egy őszi programsorozat keretében izgalmas szakrális koncertre invitálja a tunéziai zene rajongóit. 2022. november 5-én szombat este Ghalia Benali művésznő segítségével bepillantást nyerhetünk egy röpke időre az arab zene rejtelmeibe.
Mindenki jobban érzi magát, ha zene szól a háttérben

Mindenki jobban érzi magát, ha zene szól a háttérben 

Legyen szó éttermi ebédről, vacsoráról vagy várakozásról, a vendég kényelmesebben érzi magát, ha közben jó dalokat hallgathat. Kell bármilyen engedély a zenelejátszáshoz? (x)
Beethoven-program Bécsben

Beethoven-program Bécsben 

Rendhagyó kiállítás a bécsi Zene Házában. A Beethoven emlékév keretében megrendezett programon beleképzelhetjük magunkat a zenészek szerepébe, és a speciális hanghatásoknak köszönhetően ugyanazt hallhatjuk, mintha egy nagyzenekar tagjaként muzsikálnánk.  
Dupla jubileumot ünnepelnek az egri Kaláka fesztiválon

Dupla jubileumot ünnepelnek az egri Kaláka fesztiválon 

Dupla jubileum jegyében pénteken nyílik meg Egerben a Kaláka zenekar által szervezett negyvenedik összművészeti fesztivál, amelyen a hazai folkmuzsika legjobbjai és külföldi vendégelőadók mellett vasárnap az idén 50 éves együttes is fellép.
Itt a nyár, itt a fesztiváldömping is

Itt a nyár, itt a fesztiváldömping is 

Július első hetén főleg a dunántúli kínálat lesz erős: blues, komolyzenei, színházi, összművészeti fesztiválok mellett az ország keleti felét a váci Régi Zenei Napok mellett a muzsikáló Mátra, és a Gyulai Várszínház évadkezdése mozgathatja meg.

Vajon a zenére érlelt sajt finomabb? 

Éppen ezt a kérdést igyekszik megválaszolni egy emmentáli ementálikészítő.

Klasszikus koncerten öltöny nélkül? 

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ 2018. november 17-én második alkalommal hirdeti meg "A zene éjszakája – csak klasszikusan" elnevezésű eseményt. November 17. Budapest napja, 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda.

Adókedvezmény járhat az élőzenéért a vendéglátóhelyeken 

A cigányzenészek és a bárzongoristák foglalkoztatását egyaránt elősegítheti, ha a zenés vendéglők adókedvezményt kapnak a költségekre – ahogy azt tervezik.
Elkezdődött a legnagyobb kisfesztivál

Elkezdődött a legnagyobb kisfesztivál 

Vigyázat! Nemcsak zene, kultúra is lesz.

A jó zenéhez szakácskönyv is jár 

A zene és a gasztronómia mindig izgalmas párosítás. A Budapest Voices Finomra hangolva című albuma egy saját szakácskönyvvel egybecsomagolva jelent meg. Az Ízbűvölők című füzetben a 13 együttestag 55 receptje található - írja az MTI.

Artisjus: jelentős változások a vendéglátóipari zeneszolgáltatásban 

Egyszerűsödik az adminisztráció és csökken a szerzői jogdíj mértéke a vendéglátóiparban az élőzenei forrásból szolgáltatott háttérzene esetében 2016-ban. Az Artisjus speciális kedvezményt vezet be az 5000 főnél kisebb településeken, valamint elindul az ún. „kísérleti tarifa” rendszer. Ezzel párhuzamosan megalakult a 2017-es tarifarendszert előkészítő munkacsoport.

Sztárok zenélnek nekünk 2016-ban 

Mások mellett a Black Sabbath, az Iron Maiden, a Scorpions, a Cure, Brian May és Kerry Ellis, a Sigur Rós, a Wayne Shorter Quartet, a King's Singers, a Marina & The Diamonds, a Therapy?, Steven Wilson és az Imagine Dragons is fellép 2016-ban Magyarországon. Az év során két filmzeneszerző-klasszikus, Ennio Morricone és Hans Zimmer maga vezényli műveit szimfonikus zenekar élén a Sportarénában.

Koncertek 2015-ben: Slipknot, Roxette, OneRepublic 

Mások mellett a Slipknot, a Roxette, a OneRepublic, a Nickelback, a Motörhead és a Bad Manners is fellép 2015-ben Magyarországon. A hazai zenei események közül kiemelkedik a World Music Expo (Womex), amelyet októberben rendeznek Budapesten.

A Nouvelle Vague avatta fel a Le Méridien Hub-ot 

A Le Méridien Budapest december 4-én avatta fel átalakított lobbyját, a Hub-ot, ami nem más, mint egy új elképzelés, mely újraértelmezi a hagyományos szálloda lobbyt átalakítva közösségi találkozó hellyé, teret adva új ötletek megvitatásának, eszmecseréjének. A Hub koncepció 2011-ben indult útjára és jelenleg is világszerte uralkodik a Le Méridien szállodákban, továbbfejlesztve a Starwood díjat nyert és azóta is alkalmazott „Arrival Experience” és kávézási kultúra programját.

Budapest világszerte hódít 

Még év elején írtunk George Ezra Budapest című kislemezéről. Az akkor még csupán kisebb körökben ismert dal mára meghódította az európai slágerlistákat, sőt már Ausztráliában is a legjátszottabb felvételek között tartják számon. 

Budapest világszerte hódít 

Még év elején írtunk George Ezra Budapest című kislemezéről. Az akkor még csupán kisebb körökben ismert dal mára meghódította az európai slágerlistákat, sőt már Ausztráliában is a legjátszottabb felvételek között tartják számon. 

Az idei nyár legjobb klipjei egy csokorban 

Egy ideje már tart a vakáció, de igazi nyári videóklipekből sosem elég. Ezúttal öt nyári hangulatot árasztó videót gyűjtöttünk össze a 2014-es felhozatalból.

A Sziget az európai zene központja 

Az európai országok Quimbyjei és Tankcsapdái, azaz az adott ország legnépszerűbb csapatai lépnek fel a Sziget Fesztiválköztársaság egyik új helyszínén, az Európa Színpadon. Ez a helyszín, a “Nulladik” és Mínusz Egyedik” napon a kontinens feltörekvő tehetségeinek is helyt ad majd.

Jelentős áradás lesz a Balatonnál 

Június 6-tól egészen október közepéig tart idén a II. Nagyon Balaton rendezvénysorozat, amely az alapítók szándéka szerint a Balaton Régió legizgalmasabb, legnívósabb programjait tömöríti, számukra kíván a jelenleginél jóval nagyobb nyilvánosságot biztosítani.

Popdívák jönnek Budapestre 

Nemrég jött az örömhír, hogy július 29-én a Budapest Park-ban ad koncertet a Grammy díjas Joss Stone, tegnap pedig kiderült, hogy októberben Ausztrália legkapósabb exportcikke, Kylie Minogue is fellép fővárosunkban. 

Brit indie srác énekel Budapestről 

"My house in Budapest, my hidden treasure chest. Golden grand piano, my beautiful Castillo." énekli a 20 éves bristol-i George Ezra. Hogy miért is írt fővárosunkról dalt annak ellenére, hogy még sosem járt Budapesten? Kattintás után kiderül. 

Tradicionális magyar ételek és zene az ARAZ-ban 

A Continental Hotel Budapest ARAZ étterme és a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség közös projektbe fogott; a magyar ételek és a népzene igényes szórakoztatás keretében a mindennapokba való beemelését tűzték ki célul.

Gangnam Style üzemmódba kapcsolt a dél-koreai turista rendőrség 

Dél Korea turista rendőrsége új egyenruhát kapott, melynek ihletője a dél-koreai popszenzenzáció, PSY volt.

Idén is csúcsot dönthet a Spar Budapest Maraton 

Huszonnyolcadik alkalommal kerül sor vasárnap a Spar Budapest Maraton futófesztiválra, melyen a profik a hagyományoknak megfelelően az országos bajnoki címekért versengenek majd a klasszikus, 42,195 kilométeres távon.

Kulturális sikersztori a Kodály Központban 

Márta István, a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője október 8-án a Rózsavölgyi Szalonban beszélt a pécsi Kodály Központ 2013/2014-es műsorterveiről.

Hamarabb pénzükhöz jutnak a magyar zenészek 

Európa vezető online zenei jogkezelő szervezetének tagja lett a magyar Artisjus, ez több előnyt is jelent a magyar zenészek számára. 

Kedden indul a Kaposfest 

Augusztus 13-án 19 órakor egy nyitókoncerttel kezdetét veszi a IV. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. A fesztivál augusztus 13 és 19 között tart a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában.

Pertársasággal lépnének fel az Artisjus ellen 

A CloudCasting Kft. jogi úton szólította fel az Artisjus Egyesületet, hogy a vállalatot lejárató közleményeit távolítsa el a honlapjáról, közölte lapunkkal a háttérzenei szolgáltatásokat nyújtó cég. Ellenkező esetben – szerződött partnerei bevonásával – pertársaságot alapít és kártérítési pert indít a jogkezelő szervezet ellen.

Kultúrsokk Kuti Istvánnal 

Kultúrsokk címen új sorozatot indít a turizmusonline.hu. Minden alkalommal egy turisztikai szakembert kérünk arra, mondja el, milyen könyvet, filmet, kulturális programot ajánl az olvasóinknak.

Billboard-slágerlisták szólnak a Celebrity hajóin 

A Celebrity Cruises egyedi licence-szerződést kötött a Billboarddal. A fedélzeti programsor tartalmaz játékos show-műsorokat, zenei műveltségi vetélkedőket és témapartikat.

Hip-hop-ot hallgatva erőszakosabbak a nők 

Az autóvezetés biztonsága és a közben hallgatott zene közötti összefüggés alapján állítottak össze slágerlistát Nagy-Britanniában.

Mi idegesít legjobban karácsonykor? 

Bud Spenceréket, Télaput és a Reszkessetek betörők filmet említette a legtöbb kommunikációs szakember a Kreatív Online kérdésére, hogy milyen karácsonykor szokásos műsort és zenét kerülnének ki nagy ívben. Azért vannak megengedő válaszok is.

Komponáljon operát integetve 

Új attrakcióval bővült a bécsi Haus der Musik kínálata: egy virtuális operaszínpaddal. Az egész emeletet elfoglaló virtostage-en a látogatók puszta mozdulataikkal komponálhatnak operát.

Gürtel Nightwalk 

Egyetlen éjszaka alatt az osztrák zenei élet minden szegmensébe belehallgathat, aki részt vesz 2012. augusztus 25-én a Gürtel Nightwalkon. A bécsi nagykörút bárjai és lokáljai között vándorolva trashpop, elektronikus zene és mozgalmi dalok egyaránt várják az érdeklődőket.

A filmek felé nyit az A38 állóhajó 

Ez eddigieknél több filmes program várja idén tavasszal a látogatókat a világ legjobb bárjának választott budapesti A38 állóhajón, ahol folytatódnak a tematikus zenei sorozatok is.

Flo Rida- és Pixies-sláger adja el az üdüléseket 

A TUI több brandje is a legutóbbi reklámjához használt muzsikának köszönheti a forgalom megugrását, állítja a cég.

Shuffle-versenyt hirdetett az Air France Music 

Keren Ann új, « 101 » című albumának megjelenése alkalmából, az Air France Music és a BETC Music, az EMI MUSIC France2 társasággal együttműködésben, különleges versenyt hirdetett.

Az új trend: zenehotel 

A tematikus hotelek világszerte keresettek, és a trend nem csillapodik. A hét elején a német fővárosban egy speciális szállodát nyitottak: egy úgynevezett zenehotelt - adta hírül a Duna TV.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!