Live Melodies – Az ősz hangjai

Egyedülálló zenei élménysorozat és gasztronómiai különlegességek a borongós őszi estékre - különleges eseménysorozat egyesíti az ízletes ételek és a lenyűgöző zenei előadások varázsát a Michelin-ajánlott Avalon Ristorante étteremben.

A miskolctapolcai autentikus olasz étterem által gondosan kiválogatott hazai tehetségek minden péntek, szombat és hétfő este varázslatos dallamokkal töltik meg a teret, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak a Bükkbe látogatóknak.

A koncertek repertoárja változatos stílusokat ölel fel, így mindenki megtalálhatja azt a műfajt, melyhez leginkább vonzódik. A klasszikus hangszerektől a jazzig, a népzenétől a könnyed popig - a Live Melodies garantáltan lenyűgözi és elvarázsolja a zene szerelmeseit. Mujahid Zoltán, Popper Péter, Gájer Bálint, Singh Viki, Kollányi Zsuzsi, Éliás Gyula Junior, Kósa Rudolf és még sokan mások állnak majd színpadra.

A különböző zenei műfajok és a speciálisan tervezett gourmet fogások összhangja nem csak egy egyszerű vacsorát vagy koncertet jelent, hanem olyan érzéki kalandot, mely szellemi és érzelmi dimenziókban egyaránt összekapcsol minden résztvevőt. A koncertekhez hangolt gasztronómiai utazást Szepesi Gábor corporate chef és Gönczi Tamás executive chef álmodták meg.

Szepesi Gábor már a kezdetek óta meghatározó szerepet játszik az étterem identitásának kialakításában, Gönczi Tamás pedig hosszas külföldön való tapasztalatszerzés után hozta haza kiemelkedő szakmai tudását szülővárosába. Autentikus olasz fogásaival és a nemzetközi konyha népszerű fogásainak újragondolásával méltán nyerte el a Michelin-ajánlást az elmúlt évben.

Forrás: Avalon / Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.