Tradicionális magyar ételek és zene az ARAZ-ban

A Continental Hotel Budapest ARAZ étterme és a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség közös projektbe fogott; a magyar ételek és a népzene igényes szórakoztatás keretében a mindennapokba való beemelését tűzték ki célul.

Hétről hétre minden péntek este itt az ARAZ Étteremben a hagyományos magyar ízekkel, Barka Áron séfünk által összeállított büféasztalos választékkal várjuk vendégeinket. Az asztalra kerül a közkedvelt szürkemarha gulyásleves házi csipetkével, harcsapaprikás juhtúrós csuszatésztával, libacomb káposztás cvekedlivel és mákos guba vanília öntettel. Az ételek mellé tökéletesen passzoló 3 féle magyar borvidékről kínálunk borválogatást: Kadarka, Kéknyelű és Rosé borokat.

 A Vendégek folyamatos háttérzene mellett fogyaszthatják a fogásokat, 20 órától pedig egy húsz perces bemutatót tekinthetnek meg pármondatos ismeretterjesztő magyarázatokkal (melyek igény szerint angolul, németül, olaszul és lengyelül is megszólalnak). A műsor keretében fellépő táncosok segítségével megismerkedhetnek az adott vidékek népviseletével, táncaival és a hagyományos nagy vonószenekari felállással; két hegedű, három- és négyhúros brácsák, cimbalom, bőgő.

Este 22 óráig élvezhetik a Vendégek Szatmár, Kalotaszeg, Mezőség, Székelyföld, és más tájak népzenéjét, melyet a két Junior Prima díjas prímás által vezetett Hungarian FolkEmbassy - Magyar Népzenei Nagykövetség és barátai szolgáltatnak.

 Az est célja a Hotel külföldi vendégei mellett a budapesti érdeklődők kiszolgálása; lehetőséget nyújtani mindazok számára, akik igényes és kifinomult szórakozásra vágynak, nem utolsó sorban pedig elegáns találkozási helyet kínálni akár külföldi vendégek reprezentatív fogadásához is.

A különleges menüsor az ARAZ étterem hivatalos honlapján olvasható. 

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.