Tradicionális magyar ételek és zene az ARAZ-ban

A Continental Hotel Budapest ARAZ étterme és a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség közös projektbe fogott; a magyar ételek és a népzene igényes szórakoztatás keretében a mindennapokba való beemelését tűzték ki célul.

Hétről hétre minden péntek este itt az ARAZ Étteremben a hagyományos magyar ízekkel, Barka Áron séfünk által összeállított büféasztalos választékkal várjuk vendégeinket. Az asztalra kerül a közkedvelt szürkemarha gulyásleves házi csipetkével, harcsapaprikás juhtúrós csuszatésztával, libacomb káposztás cvekedlivel és mákos guba vanília öntettel. Az ételek mellé tökéletesen passzoló 3 féle magyar borvidékről kínálunk borválogatást: Kadarka, Kéknyelű és Rosé borokat.

 A Vendégek folyamatos háttérzene mellett fogyaszthatják a fogásokat, 20 órától pedig egy húsz perces bemutatót tekinthetnek meg pármondatos ismeretterjesztő magyarázatokkal (melyek igény szerint angolul, németül, olaszul és lengyelül is megszólalnak). A műsor keretében fellépő táncosok segítségével megismerkedhetnek az adott vidékek népviseletével, táncaival és a hagyományos nagy vonószenekari felállással; két hegedű, három- és négyhúros brácsák, cimbalom, bőgő.

Este 22 óráig élvezhetik a Vendégek Szatmár, Kalotaszeg, Mezőség, Székelyföld, és más tájak népzenéjét, melyet a két Junior Prima díjas prímás által vezetett Hungarian FolkEmbassy - Magyar Népzenei Nagykövetség és barátai szolgáltatnak.

 Az est célja a Hotel külföldi vendégei mellett a budapesti érdeklődők kiszolgálása; lehetőséget nyújtani mindazok számára, akik igényes és kifinomult szórakozásra vágynak, nem utolsó sorban pedig elegáns találkozási helyet kínálni akár külföldi vendégek reprezentatív fogadásához is.

A különleges menüsor az ARAZ étterem hivatalos honlapján olvasható. 

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.