Tradicionális magyar ételek és zene az ARAZ-ban

A Continental Hotel Budapest ARAZ étterme és a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség közös projektbe fogott; a magyar ételek és a népzene igényes szórakoztatás keretében a mindennapokba való beemelését tűzték ki célul.

Hétről hétre minden péntek este itt az ARAZ Étteremben a hagyományos magyar ízekkel, Barka Áron séfünk által összeállított büféasztalos választékkal várjuk vendégeinket. Az asztalra kerül a közkedvelt szürkemarha gulyásleves házi csipetkével, harcsapaprikás juhtúrós csuszatésztával, libacomb káposztás cvekedlivel és mákos guba vanília öntettel. Az ételek mellé tökéletesen passzoló 3 féle magyar borvidékről kínálunk borválogatást: Kadarka, Kéknyelű és Rosé borokat.

 A Vendégek folyamatos háttérzene mellett fogyaszthatják a fogásokat, 20 órától pedig egy húsz perces bemutatót tekinthetnek meg pármondatos ismeretterjesztő magyarázatokkal (melyek igény szerint angolul, németül, olaszul és lengyelül is megszólalnak). A műsor keretében fellépő táncosok segítségével megismerkedhetnek az adott vidékek népviseletével, táncaival és a hagyományos nagy vonószenekari felállással; két hegedű, három- és négyhúros brácsák, cimbalom, bőgő.

Este 22 óráig élvezhetik a Vendégek Szatmár, Kalotaszeg, Mezőség, Székelyföld, és más tájak népzenéjét, melyet a két Junior Prima díjas prímás által vezetett Hungarian FolkEmbassy - Magyar Népzenei Nagykövetség és barátai szolgáltatnak.

 Az est célja a Hotel külföldi vendégei mellett a budapesti érdeklődők kiszolgálása; lehetőséget nyújtani mindazok számára, akik igényes és kifinomult szórakozásra vágynak, nem utolsó sorban pedig elegáns találkozási helyet kínálni akár külföldi vendégek reprezentatív fogadásához is.

A különleges menüsor az ARAZ étterem hivatalos honlapján olvasható. 

Forrás: Vendég & Hotel


Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Új korszakba lép a Csányi Pincészet

Új korszakba lép a Csányi Pincészet 

A pincészetnél most megtörtént átalakulás nem csupán az üzleti stratégia modernizálását foglalja magában, hanem egy új, naprakész márka kialakítását is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.