A Nouvelle Vague avatta fel a Le Méridien Hub-ot

A Le Méridien Budapest december 4-én avatta fel átalakított lobbyját, a Hub-ot, ami nem más, mint egy új elképzelés, mely újraértelmezi a hagyományos szálloda lobbyt átalakítva közösségi találkozó hellyé, teret adva új ötletek megvitatásának, eszmecseréjének. A Hub koncepció 2011-ben indult útjára és jelenleg is világszerte uralkodik a Le Méridien szállodákban, továbbfejlesztve a Starwood díjat nyert és azóta is alkalmazott „Arrival Experience” és kávézási kultúra programját.

A Hub mind a helyiek, mind a vendégek számára kortárs műalkotásokkal teli kreatív légkört kínál. Az LM100, mely egy vegyes életkorú, a kultúra területén újító művészek csoportja, alkotásaikkal hozzájárultak a Hub nyújtotta élmények elmélyítéséhez. A Hub-ot, melyet azzal a céllal álmodták meg, hogy az emberekben felébressze a kíváncsiságot és gondolkodásra sarkallja őket, három élményzónára osztották: az első az Arrival Experience, az érkező vendégek fogadásának helye, a recepció, aztán egy közös társalgási tér és a Longitude Bár, ami napközben kellemes kávéházi hangulatot áraszt, este pedig bor kóstolásra hívogató miliő.

A Le Meridien két új kezdeményezést indított el az év elején azzal a céllal, hogy magas szintre emelje a Hub élményt: egy 24 órás hanganyagot, mely világszerte szól a Le Meridien szállodákban és ami egy átfogó nemzetközi együttműködés gyümölcse a francia Bossa Nova stílusú Nouvelle Vague együttessel. A másik új program a „Le Meridien Sparkling”, mely az európai aperitiv kultúrára épül. A kurátori hanganyag valamint a habzó italok és koktélok együtt hivatottak megteremteni egy modern átmenetet a nappal és este között, átváltoztatva a napközbeni társas összejövetelek hangulatát koktélórává.

New Wave a Le Méridienben

Az Al Habtour Csoport tulajdonában lévő Le Méridien Budapest egy exkluzív, művészi és kulináris élményt nyújtó rendezvény keretében avatta fel a Hub-ot. A meghívott vendégek, köztük hírességek, bloggerek, újságírók, üzleti partnerek és a szálloda vendégei a Hub-ban gyűltek össze és élvezték a különleges élményt nyújtó estet.

Az est fénypontjaként a Nouvelle Vague lépett fel. Az együttes egyik tagja, Olivier Libaux így nyilatkozott: „A Le Méridiennel kötött partnerség keretében összekötjük az utazást a zenével azért, hogy maradandó emléket nyújtsunk a kíváncsi, kreatív vendég részére világszerte.”

 Mivel a Le Méridien elkötelezetten erősíti a desztináció felfedezését a művészeten és a gasztronómián keresztül elvet, az est vendégei megismerhették a szállodalánc nemrég kinevezett latte művészét Esther Maasdam-ot, aki Budapest-ihletésű latte-t készített az egész este folyamán. Része ez annak a kampánynak, melyben Esther a Meridien mester baristáival együttműködve helyi recepteket és dizájnt használ azért, hogy a kávén keresztül a vendég jobban felfedezhesse a desztinációt.

Az ünnepélyes eseményen éclair fánkot és pezsgő (Sparkling) aperitiveket is felszolgáltak, köztük Zólyomi Zsolt, Magyarország vezető parfümőre által, az alkalomra megálmodott koktéljával. Az éclair a szálloda cukrászmesterének, Mázás Istvánnak a műve volt, melynek dekorációjához Vágó Réka cipőtervező motívumait használta fel.

Forrás: Vendég & Hotel


A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.