A Nouvelle Vague avatta fel a Le Méridien Hub-ot

A Le Méridien Budapest december 4-én avatta fel átalakított lobbyját, a Hub-ot, ami nem más, mint egy új elképzelés, mely újraértelmezi a hagyományos szálloda lobbyt átalakítva közösségi találkozó hellyé, teret adva új ötletek megvitatásának, eszmecseréjének. A Hub koncepció 2011-ben indult útjára és jelenleg is világszerte uralkodik a Le Méridien szállodákban, továbbfejlesztve a Starwood díjat nyert és azóta is alkalmazott „Arrival Experience” és kávézási kultúra programját.

A Hub mind a helyiek, mind a vendégek számára kortárs műalkotásokkal teli kreatív légkört kínál. Az LM100, mely egy vegyes életkorú, a kultúra területén újító művészek csoportja, alkotásaikkal hozzájárultak a Hub nyújtotta élmények elmélyítéséhez. A Hub-ot, melyet azzal a céllal álmodták meg, hogy az emberekben felébressze a kíváncsiságot és gondolkodásra sarkallja őket, három élményzónára osztották: az első az Arrival Experience, az érkező vendégek fogadásának helye, a recepció, aztán egy közös társalgási tér és a Longitude Bár, ami napközben kellemes kávéházi hangulatot áraszt, este pedig bor kóstolásra hívogató miliő.

A Le Meridien két új kezdeményezést indított el az év elején azzal a céllal, hogy magas szintre emelje a Hub élményt: egy 24 órás hanganyagot, mely világszerte szól a Le Meridien szállodákban és ami egy átfogó nemzetközi együttműködés gyümölcse a francia Bossa Nova stílusú Nouvelle Vague együttessel. A másik új program a „Le Meridien Sparkling”, mely az európai aperitiv kultúrára épül. A kurátori hanganyag valamint a habzó italok és koktélok együtt hivatottak megteremteni egy modern átmenetet a nappal és este között, átváltoztatva a napközbeni társas összejövetelek hangulatát koktélórává.

New Wave a Le Méridienben

Az Al Habtour Csoport tulajdonában lévő Le Méridien Budapest egy exkluzív, művészi és kulináris élményt nyújtó rendezvény keretében avatta fel a Hub-ot. A meghívott vendégek, köztük hírességek, bloggerek, újságírók, üzleti partnerek és a szálloda vendégei a Hub-ban gyűltek össze és élvezték a különleges élményt nyújtó estet.

Az est fénypontjaként a Nouvelle Vague lépett fel. Az együttes egyik tagja, Olivier Libaux így nyilatkozott: „A Le Méridiennel kötött partnerség keretében összekötjük az utazást a zenével azért, hogy maradandó emléket nyújtsunk a kíváncsi, kreatív vendég részére világszerte.”

 Mivel a Le Méridien elkötelezetten erősíti a desztináció felfedezését a művészeten és a gasztronómián keresztül elvet, az est vendégei megismerhették a szállodalánc nemrég kinevezett latte művészét Esther Maasdam-ot, aki Budapest-ihletésű latte-t készített az egész este folyamán. Része ez annak a kampánynak, melyben Esther a Meridien mester baristáival együttműködve helyi recepteket és dizájnt használ azért, hogy a kávén keresztül a vendég jobban felfedezhesse a desztinációt.

Az ünnepélyes eseményen éclair fánkot és pezsgő (Sparkling) aperitiveket is felszolgáltak, köztük Zólyomi Zsolt, Magyarország vezető parfümőre által, az alkalomra megálmodott koktéljával. Az éclair a szálloda cukrászmesterének, Mázás Istvánnak a műve volt, melynek dekorációjához Vágó Réka cipőtervező motívumait használta fel.

Forrás: Vendég & Hotel


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.