A Nouvelle Vague avatta fel a Le Méridien Hub-ot

A Le Méridien Budapest december 4-én avatta fel átalakított lobbyját, a Hub-ot, ami nem más, mint egy új elképzelés, mely újraértelmezi a hagyományos szálloda lobbyt átalakítva közösségi találkozó hellyé, teret adva új ötletek megvitatásának, eszmecseréjének. A Hub koncepció 2011-ben indult útjára és jelenleg is világszerte uralkodik a Le Méridien szállodákban, továbbfejlesztve a Starwood díjat nyert és azóta is alkalmazott „Arrival Experience” és kávézási kultúra programját.

A Hub mind a helyiek, mind a vendégek számára kortárs műalkotásokkal teli kreatív légkört kínál. Az LM100, mely egy vegyes életkorú, a kultúra területén újító művészek csoportja, alkotásaikkal hozzájárultak a Hub nyújtotta élmények elmélyítéséhez. A Hub-ot, melyet azzal a céllal álmodták meg, hogy az emberekben felébressze a kíváncsiságot és gondolkodásra sarkallja őket, három élményzónára osztották: az első az Arrival Experience, az érkező vendégek fogadásának helye, a recepció, aztán egy közös társalgási tér és a Longitude Bár, ami napközben kellemes kávéházi hangulatot áraszt, este pedig bor kóstolásra hívogató miliő.

A Le Meridien két új kezdeményezést indított el az év elején azzal a céllal, hogy magas szintre emelje a Hub élményt: egy 24 órás hanganyagot, mely világszerte szól a Le Meridien szállodákban és ami egy átfogó nemzetközi együttműködés gyümölcse a francia Bossa Nova stílusú Nouvelle Vague együttessel. A másik új program a „Le Meridien Sparkling”, mely az európai aperitiv kultúrára épül. A kurátori hanganyag valamint a habzó italok és koktélok együtt hivatottak megteremteni egy modern átmenetet a nappal és este között, átváltoztatva a napközbeni társas összejövetelek hangulatát koktélórává.

New Wave a Le Méridienben

Az Al Habtour Csoport tulajdonában lévő Le Méridien Budapest egy exkluzív, művészi és kulináris élményt nyújtó rendezvény keretében avatta fel a Hub-ot. A meghívott vendégek, köztük hírességek, bloggerek, újságírók, üzleti partnerek és a szálloda vendégei a Hub-ban gyűltek össze és élvezték a különleges élményt nyújtó estet.

Az est fénypontjaként a Nouvelle Vague lépett fel. Az együttes egyik tagja, Olivier Libaux így nyilatkozott: „A Le Méridiennel kötött partnerség keretében összekötjük az utazást a zenével azért, hogy maradandó emléket nyújtsunk a kíváncsi, kreatív vendég részére világszerte.”

 Mivel a Le Méridien elkötelezetten erősíti a desztináció felfedezését a művészeten és a gasztronómián keresztül elvet, az est vendégei megismerhették a szállodalánc nemrég kinevezett latte művészét Esther Maasdam-ot, aki Budapest-ihletésű latte-t készített az egész este folyamán. Része ez annak a kampánynak, melyben Esther a Meridien mester baristáival együttműködve helyi recepteket és dizájnt használ azért, hogy a kávén keresztül a vendég jobban felfedezhesse a desztinációt.

Az ünnepélyes eseményen éclair fánkot és pezsgő (Sparkling) aperitiveket is felszolgáltak, köztük Zólyomi Zsolt, Magyarország vezető parfümőre által, az alkalomra megálmodott koktéljával. Az éclair a szálloda cukrászmesterének, Mázás Istvánnak a műve volt, melynek dekorációjához Vágó Réka cipőtervező motívumait használta fel.

Forrás: Vendég & Hotel


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.