Nem lesz többé műanyag játék az egyik gyorsétteremlánc menüjéhez

A Burger King nem ad többé műanyag játékot a menüjéhez - Nagy-Britanniában. A régieket pedig visszagyűjti (azokat is, amik nem tőlük származnak), hogy újrahasznosítás után  szerszámok és játszótéri eszközök részekeiként élednek újjá.

Elsőként Nagy-Britanniában zárul le az a meghatározó korszak, amiben a Burger King bizonyos vásárlások mellé ajándék műanyagjátékot adott. A mókás kis ajándékok kivonása egyelőre csak a brit piacot érinti, de a cég tervezi az akció kiterjesztését más országokba is. Fernando Machado, a Burger King marketingvezetője azt mondja, hogy következő lépésként felkészül az USA.

A műanyagbábúk beszüntetésével egyidőben indul a gyorsétteremlánc „The Meltdown” nevű kampánya, amiben arra kérik a vásárlókat, hogy a burgerek mellé kapott játékaikat (azokat is, amik nem tőlük származnak) vigyék be az éttermeikben elhelyezett hulladékgyűjtőkbe. A figurákat szeptember végéig lehet leadni, utána pedig egy újrahasznosító üzembe mennek, ahol például szerszámok és játszótéri eszközök részekeiként élednek újjá. A Burger King számítása szerint a műanyagfigurák kivonása és az újrahasznosítás nagyjából 320 tonna egyszerhasználatos műanyagtól menti majd meg a Földet. A nagy összeolvasztó kampánynak lesz digitális, közterületi, PR, in-store és kísérleti lába is – ígéri a cég.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Burger King UK (@burgerkinguk) által megosztott bejegyzés, Szept 19., 2019, időpont: 5:26 (PDT időzóna szerint)

 „Az Egyesült Királyság az egyik legfontosabb globális piacunk. Ez a program pedig egy pilot, amivel megtesszük az első lépést a komolyabb változások felé annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a műanyagfelhasználásunkat. A többi piacon egyelőre azt teszteljük, hogyan tudjuk 2025-re teljesen beszüntetni a természetes úton nem lebomló műanyag játékok gyártását” – idézi Fernando Machadot az AdWeek.

Frissítés: Ahogy pedig a BBC rámutatott, a Burger King drasztikus lépése nem sokkal azután következett, hogy egy brit testvérpár, Ella és Caitlin McEwan, petíciót indított, hogy a gyorséttermek szüntessék be a gyerekmenükhöz járó műanyagfigurák osztogatását. A petíciót eddig több mint 550 ezren írták alá.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.