hirdetés

Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsversenyre

A 28. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2023. június 30-án, a METRO Gasztroakadémián rendezi meg a Chaine Egyesület – jelentette be Pintér Katalin a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság elnöke.

hirdetés

A 27 év alatti fiataloknak szervezett verseny nagyszerű lehetőséget nyújt a tanulásra és a tapasztalatszerzésre, sőt, a győztes számára a nemzetközi megmérettetésre is. A versenyre a Chaine des Rotisseurs házak ifjú szakácsai mellett valamennyi magyarországi szálloda vagy étterem tehetséges főállású szakács versenyzőjét is várják.A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával kell háromfogásos menüt készíteniük négy személy részére. A menüsornak tartalmaznia kell a hideg vagy meleg előételt, a főételt és a desszertet, s ezeket a fogásokat 3,5 óra alatt, segítség nélkül kell elkészíteniük a versenyen indulóknak. Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma elismert hazai képviselői fogják értékelni.

A megmérettetéshez a friss alapanyagokat a HoReCa szektor megbízható partnereként az eseményt hosszú évek óta támogató METRO biztosítja - olvasható a társaság közleményében.

A válogató verseny nyertese elnyeri a jogot, hogy Magyarországot képviselje a 2023. október 7-én Isztambulban megrendezésre kerülő „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2023. évi Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

A verseny technikai igazgatója Kovács Lázár (Lázár Chef), aki a magyar versenyző felkészítőjeként, továbbá zsűritagként is résztvesz majd a törökországi világbajnokságon.

A nevezési szándékot 2023. május 15. hétfő 12:00-ig jelezhetik a kitöltött
Nevezési lap és Mellékleteinek elküldésével a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen!

A versenyfelhívás és a nevezési lap ITT található.

Bővebb információ a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen, illetve a 30 968 4060-as telefonszámon kérhető.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk