hirdetés

Ezek a borok vizsgáztak a legjobban a Szegedi Borfesztiválon

A Babits Borászat 2019-es Tokaji késői szüretelésű sárgamuskotálya nyerte a 26. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést hétfőn adták át a Tisza-parti városban.

hirdetés

A tolcsvai borászat remekét - amely az elismeréssel együtt elnyerte a Szeged Város Bora 2022 címet - csaknem 150 benevezett tétel közül választotta a legjobbnak a szakmai zsűri. Frittmann János, a zsűri elnöke elmondta, a borászok két év kihagyás után a szokásosnál is jobban várták az ország legjobb hangulatú borfesztiválját és a borversenyt. Hangsúlyozta, a fesztiválon szereplő borászatoknál folyamatos fejlődés figyelhető meg. A megmérettetésre számos kiemelkedő tételt neveztek be, melyek akár világversenyeken is szép eredményt érhetnek el.

 

A nyertes bor
A nyertes bor

A legjobb vörösbor címet a villányi Günzer Családi Birtok 2017-es Cabernet Francjának ítélték oda. A bírálók a vakkóstoláson a legjobb fehérbornak a soltvadkerti Font Pincészet 2021-es Irsai Olivérjét választották, a legjobb rozé pedig a kiskőrösi Szentpéteri Borpince 2021-es Néró roséja lett. A desszertborok közül az első a badacsonyi Éliás birtok Megérint 2018-as késői szüretelésű szürkebarátja lett. A társadalmi zsűri elismerését Günzer Tamás pincészetének 2017-es Bocor cuvéeje érdemelte ki. A vasárnapig tartó Szegedi Borfesztiválon csaknem százötven hazai pincészet nemes nedűiből kóstolhat a több tízezer látogató. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly és könnyű zenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk