hirdetés

Kanada drasztikus lépése alkoholfronton

Kanadában az új nemzeti ajánlások szerint egészségügyi szempontból az számít kockázatmentesnek, ha egyáltalán nem iszik valaki alkoholt, de ha mindenképp rendszeresen szeszes italt fogyasztana egy polgár, akkor az maximum heti két ital lehet.

 

hirdetés

A kanadai kormány által támogatott irányelv természetesen nem kötelező, de ez egy olyan ajánlás, ami nemzeti szinten ad jelzést a polgároknak arról, hogy az útmutatást kidolgozó szakemberek szerint az alkoholfogyasztás káros az egészségre, áll az euronews.com híradásában.

pixabay.com
pixabay.com
 

A hírt a helyi sajtóval szinte egyszerre kapta fel a világsajtó. A BBC cikke emlékeztet rá, hogy drasztikusan szigorította ezzel a kanadai kormány az alkoholnormát, hiszen 2011-ben még ugyanez az ajánlás nők számára heti 10, a férfiak számára heti 15 italt engedélyezett.

Az új ajánlás már nem tesz különbséget a nemek között, a mindenkire vonatkozó egészségügyi kockázatokra kívánja felhívni a rendszeresen alkoholt fogyasztók figyelmét.

(forrás: BBC / euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk