hirdetés

Máltára készül? Öt Michelin-csillagos étterem közül válogathat

Ebben az évben a legrangosabb elismerésben öt máltai étterem részesült, egy-egy Michelin csillag elnyerésével, illetve megtartásával.

hirdetés
Idén áprilisban megjelent a Malta Michelin Guide második kiadása benne azokkal a máltai éttermekkel, amiket a gasztronómiai kiválóság mértékegységeként számon tartott, több mint 120 éve meghatározó kiadvány, a 2021-es évre elismer és ajánl. 
 
Egy új Michelin-csillagos: ION - The Harbour, Valletta
Egy új Michelin-csillagos: ION - The Harbour, Valletta
 
A szigetország Michelin-csillagos konyhái 2021-ben a következők:
  • Bahia, Lija (új)
  • De Mondion, Mdina
  • ION - The Harbour, Valletta (új)
  • Under Grain, Valletta
  • Noni, Valletta
A három, már meglévő Bib Gourmand étterem a Terrone, a Commando és a Rubino sikeresen megőrizte a „jó minőség, jó ár-érték arány” díját.

Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója szerint "az elmúlt év óriási kihívásokat jelentett a vendéglátóipar számára a világ minden táján, és szívből együtt érzünk azokkal, akik nehézségekkel küzdenek ezekben a megpróbáltatásokkal teli időkben. Ellenőreinknek, akár az éttermeknek, alkalmazkodni kellett, de nagyon örültünk, hogy időt tölthettek a szigeteken, és két új Michelin csillagot, valamint 5 új Michelin „tányért” találtak az idei kiadványhoz.”

Ez utóbbiak a The Fork and Cork Rabatban; Chophouse és Fernandõ Gastrotheque, mindketten Sliemában; Zest St Julian’s-ben; és a Mezzodi Vallettában. A „Plate” szimbólum azokat az éttermeket jelöli, ahol "friss alapanyagokból, jól elkészített, egyszerűen jó ételek" készülnek. Ezenkívül a vallettai Harbour Club-ot, a vallettai Noni-t, a Gżira-i Briju-t, az Mdina-i De Mondion-t és a Mġarr-i Tmun-t emelték ki fenntartható gyakorlataik miatt. 


(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk