Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha

Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha 

Nem könnyű megszerezni egy Michelin-csillagot, de megőrizni talán még annál is nagyobb kihívás.
Björn Frantzén legújabb étterme a japandi stílus előtt tiszteleg

Björn Frantzén legújabb étterme a japandi stílus előtt tiszteleg 

A japandi mozaikszó egyre elterjedtebb használata is jelzi, mennyire felfutóban van a skandináv és a japán trendek ötvözése.
Íme, 2024 első számú gasztronómiai célpontja

Íme, 2024 első számú gasztronómiai célpontja 

2020-ban érkezett meg a Michelin Guide a szigetországba, legújabb kiadásában már hat étteremnek osztottak csillagot.
Bezár az Onyx - vasárnap tartják az utolsó vacsorát

Bezár az Onyx - vasárnap tartják az utolsó vacsorát 

A csúcsgasztronómia magyar rajongóinak kedvence meghirdette utolsó gasztroprogramját, amelyre január 7-én kerül sor.
Pop-up pékséget nyitott a Michelin-csillagos étterem

Pop-up pékséget nyitott a Michelin-csillagos étterem 

A karantén alatt már kóstolhattuk Tóth Szilárd, a SALT Michelin-csillagos séfjének kovászos kenyerét, most megint hazavihetjük a SALT-élményt.
Íme, a három legbarátibb árfekvésű Michelin-csillagos vacsora Budapesten

Íme, a három legbarátibb árfekvésű Michelin-csillagos vacsora Budapesten 

A Michelin-csillagos menük felső határa a csillagos ég, különösen, ha drága pezsgős és boros palackok is pukkannak vacsora közben. De mégis mennyibe kerül Magyarországon egy étkezés a Michelin-csillagos éttermekben?

A METRO megkezdte a Michelin-dicsőségtáblák kiszállítását 

Szeptember 14-én lehullott a lepel a Michelin Guide idei díjazottjainak kilétéről – a Michelin névtelen inspektorai által ajánlott vendéglátóhelyek szerepelnek a népszerű gasztronómiai útikönyvben, s az elnyert méltatást igazoló táblácskát is kapnak. Idén nem kell sokat várakozni a plakettekre, mert a METRO a kihirdetés másnapján megkezdte azok kiszállítását az arra érdemesült vendéglátóhelyeknek.
Michelin-csillagos séffel nyitott újra Budapest legendás étterme

Michelin-csillagos séffel nyitott újra Budapest legendás étterme 

A magyar gasztronómiára és alapanyagokra építő, kicsit kötetlenebb bisztrókonyhát szeretnének megvalósítani, amilyen a Fricska a Covid előtt is volt.
Gasztrokalandok százezres követőtáborral

Gasztrokalandok százezres követőtáborral 

Alexander the Guest néven, február végén indult a YouTube csatorna, amely a világ legexkluzívabb, 3 Michelin-csillagos éttermeibe enged betekintést és azonnal megtalálta a közönségét.
Berúgta az ajtót a MICHELIN Guide-nál Magyarország!

Berúgta az ajtót a MICHELIN Guide-nál Magyarország! 

Hiszen már nemcsak kizárólag fővárosi, hanem vidéki 2 MICHELIN-csillagos éttermünk is van! A budapesti STAND mellett a tatai Platán Gourmet is elnyerte a rangos két csillagot a kalauz ítészeinek döntése alapján.

A Michelin-ellenőrök titkos élete 

A napokban bekukkanthattunk a Michelin Guide kulisszái mögé, és azt is megtudtuk, hogy mi a magyar séfek védjegye a világhírű étteremkalauz egyik első embere szerint.

Az esztergomi topétterem szintet lép 

Barna Ádám séf irányításával egy minden eddiginél izgalmasabb, vibrálóbb, élményközpontú konyha jött létre az esztergomi 42 Restaurant & Bar-ban. A hírek szerint a Michelin is tesztelte őket nyáron.

Michelin csillagok és Bib Gourmand elismerések Máltán 

Február végén jelent meg a legfrissebb Malta Michelin Guide. 5 étterem lett idén is egy Michelin csillagos, 4 kapott Bib Gourmand elismerést és további 22 máltai és gozoi étterem került a rangos válogatásba - tájékoztatta lapunkat a Máltai Idegenforgalmi Hivatal.

Átvették a díjakat a legújabb hazai Michelin-csillagos helyek 

Idén két magyar étterem is kiérdemelte első Michelin-csillagát — ez az Essência Restaurant és a SALT Budapest -, Thierry Guillon-Vernétől, a METRO vezérigazgatójától vették át az elismeréseket.

Újabb éttermek kaptak Michelin-csillagot Horvátországban 

Újabb három étterem kapott egy-egy Michelin-csillagot Horvátországban - adta hírül kedden a Jutarnji List camű horvát napilap.

Itt a Michelin-csillagos új éttermek listája 

Nem öt, hanem mostantól kezdve már hét Michelin csillagos étterem várja a vendégeket hazánkban. Mindjárt mutatjuk, melyek azok a helyek, amelyek éppen most kapták meg a rangos elismerést.

Máltára készül? Öt Michelin-csillagos étterem közül válogathat 

Ebben az évben a legrangosabb elismerésben öt máltai étterem részesült, egy-egy Michelin csillag elnyerésével, illetve megtartásával.

Michelin-csillagot kapott egy francia vegán étterem  

A dél-nyugat franciaországi Ares városában működő ONA étterem megkapta a csúcsgasztronómia legjelentősebb elismerését, a Michelin-csillagot. Az ONA az Origine Non Animale, azaz a Nem Állati Eredetű szavak kezdőbetűiből áll össze, az étterem ugyanis vegán, nem használnak semmiféle állati eredetű alapanyagot.

"Értetlenül állunk azelőtt, ami szombat este az Onyxban történt" 

Ahogy bejárta a hír a magyar sajtót egy szempillantás alatt, és ahogy mi is beszámoltunk róla: Magyarország egyetlen két Michelin-csillaggal rendelkező étterme, az Onyx Utolsó vacsora elnevezéssel tartott egy fine dining menüsoros/filmforgatásos/teremszétveréses performance-t, amin a vendégektől kezdve a tulajdonosi körig mindenki részt vett, aki csak jelen volt e szerintük jeles, mások szerint eléggé dicstelen és szomorú eseményen.

Erre senki sem számított 

Veres István otthagyja a Babel konyháját.

Kijött az új Michelin-kalauz 

Esetünkben nincs egetverő változás: a budapesti, korábban díjazott helyek közül, mind megtartotta Michelin-csillagát.

Máltára is hullott 3 Michelin csillag 

Idén február végén jelent meg az első Malta Michelin Guide és három máltai étterem is egy-egy Michelin csillaggal indította a szezont.

Már Szlovéniában is vannak Michelin-csillagos éttermek 

Két csillagot a Hisa Franko, öt étterem pedig egy-egy csillagot.

Michelin-csillagos francia séfek szerint ideje az embereknek éttermekbe járniuk 

A francia elnökhöz intézett közleményükben az éttermek részleges kinyitását követelik a vendéglátóipar válságos helyzete miatt.

Már hét Michelin-csillagos étterme van Horvátországnak 

A Pag szigetén található novaljai Boskinac és a korculai LD Terrace étterem kapott újonnan egy-egy Michelin-csillagot a híres gasztronómia kalauz ítészeitől idén, és ezzel már hét Michelin-csillagos étterem van Horvátországban - adta hírül a horvát sajtó.

Lefújták a Michelin étteremkalauz németországi gáláját 

Lefújták a koronavírus-járvány miatt a Michelin étteremkalauz német kiadásának keddre tervezett hamburgi bemutatóját, az év legjelentősebb németországi csúcsgasztronómiai eseményét, amelyre 400 szakembert vártak az ország legjobb éttermeiből.

Elvettek egy Michelin-csillagot Paul Bocuse éttermétől 

Január 27-én jelenik meg az aktuális Michelin-kalauz, de a szerkesztők már a nagy leleplezés előtt tájékoztatták a két évvel ezelőtt elhunyt séf legismertebb éttermének stábját, hogy elveszik tőlük az egyik csillagot.

Leégett a három Michelin-csillagos Schwarzwaldstube 

Leégett egy három Michelin-csillagos étterem vasárnapra virradóra Németország délnyugati részén, Baden-Württemberg tartományban. A fekete-erdei tűzvészben senki sem sérült meg.

Vissza akarta kapni Michelin csillagát, bukta a pert a francia séf 

Marc Veyrat elvesztette perét a Michelin francia étteremkalauz ellen, amelyet azért indított, mert La Maison des Bois nevű étterme idén csak két csillagot kapott a korábbi három helyet.

Itthon nyit éttermet a világ egyik leghíresebb magyar séfje 

A világ legjobb és leghíresebb séfjei mellett dolgoztak, most együtt készítettek tízfogásos vacsorát egy budapesti Michelin-csillagos étteremben, mondván, nem a rivalizálástól megy előre a világ. Az első, Magyarországon kívül Michelin-csillagot szerző magyar séffel, Rácz Jenővel és a magyar Costes Downtownnak csillagot szerző portugál Tiago Sabarigóval beszélgettünk, ahol az is kiderült, Rácz hamarosan itthon nyitja meg saját éttermét - írja az Index.

Az Ibéria-félszigeten újabb 26 étterem kapott Michelin-csillagot 

Az Ibériai-félszigeten 26 újabb étterem kapott Michelin-csillagot idén, ezek közül 24 Spanyolországban, kettő Portugáliában található.

A spanyol HOVENTA-n szerepelt a tokaji aszú 

A spanyol fővárosban a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásárhoz kapcsolódóan kóstolhattak tokajit a látogatók.

A világ legjobb női séfje is ott lesz a Gourmet Fesztiválon 

A magyarországi éttermek immár szokásos seregszemléje mellett világ legjobb női séfjének vacsorájára és a hazai Michelin-csillagos éttermek közös menüjére is be lehet fizetni.

A gasztro-csillagok háborúja 

Melyek a gasztroipar legfontosabb szakmai és laikus minősítései? Mire jó és mire nem, ha egy étterem listára kerül? Aczél László, a Young & Rubicam Group vezérigazgatója, a Foodpolice gasztroblog alapítójának, a Kreatív márciusi számában megjelent cikkéből sok más mellett ez is kiderül.  

Leg, leg, leg 

Néhány hét leforgása alatt több jelentős díjat, elismerést „söpört be” az épp a napokban első születésnapját ünneplő Prestige Hotel Budapest. Gaál Miklós igazgatóval vettük sorra a fantasztikus eredménnyel zárult márciusi hónapot.

Michelin-csillagot kapott egy levesező 

Arra, hogy egy levesező is megkapja a nagy presztízzsel járó értékelést, még nem volt példa - olvasható az origo.hu-n. 

Leégett a híres francia séf étterme 

Leégett a három Michelin csillagos Maison des Bois, Marc Veyrat étterme, akit sokan Franciaország legjobb séfjének tartanak.

Air France: Michelin-csillagos finomságok 

Három Michelin-csillagos mesterszakácsok, Régis Marcon és Anne-Sophie Pic egyedi ételkreációi várják februárban a La Première és Business osztályok hosszú távú járatainak utasait. A menüsor élményét a neves designer, Jean-Marie Massaud által tervezett vadonatúj, elegáns étkészlet fokozza.

Exkluzív interjú: Költözik a Costes! 

December 4-én, a Dohány utcai Continental Hotel Budapest partner partiján különleges bejelentés hangzott el: az első magyar Michelin csillagos étterem, a Costes egy tavasszal nyíló belvárosi szállodába költözik. Ennek részleteiről kérdezzük a fine dining étterem többségi tulajdonosát, Gerendai Károlyt.

Újabb elismerések a chocoMe-nek 

A Great Taste Award 2014 nemzetközi gasztronómiai versenyen három chocoMe termék kapott szakmai elismerést Londonban (egy csokoládé 2 csillagos kitüntetést és két kreáció 1-1 csillagot).

1500 eurós degusztációs menüvel kecsegtet a világ legdrágább étterme 

A szóban forgó étterem neve Sublimotion és Ibiza szigetén található. Paco Roncero, az eredtileg madridi székhelyű séf nem kevesebb, mint két Michelin-csillaggal büszkélkedhet. Elég meggyőző érvek ahhoz, hogy kifizessünk 1500 eurót egy degusztációs menüért?

Budapest Márka lett a Gerbaud és az Onyx 

A Budapest Márka, a Dr Szentes Tamás főpolgármester-helyettes indítványa alapján a kiemelkedő fővárosi termékek, szolgáltatások és tevékenységek elismerésére 2013-ban alapított cím. A díjazottakra a Fővárosi Közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot. A díjat olyan budapesti termék, szolgáltatás, művészeti alkotómunka, közszolgáltatás kaphatja meg, mely a fővárosban kiemelkedő minőséget nyújt.

Felemás Bib Gourmand minősítések 

Múlt hét robbant a bombahír, mely szerint Michelin-csillagot szerzett a Borkonyha. Most viszont kiderül mely budapesti éttermek érdemeltek idén Bib Gourmand minősítést: nos egyik szemünk sír, míg a másik nevet. 

Bréking: Két Michelin csillagos magyarok Angliában 

A magyarokat is a személyzet soraiban tudó, londoni Dinner by Heston Blumenthal ismét előrelépett, immár két csillaggal büszkélkedhet az étterem. 

Infografika készült a bécsi szeletről 

A Wiener Schnitzel eredetéről megoszlanak a vélemények, annyi azonban biztos, hogy borjúból készítik és ropogósan, aranybarnára sütve a legfinomabb. 

Michelin-csillagos fogások az Ötkert menüjében 

2013. június 24. és 30. között Christian Petz, Michelin-csillagos séf receptje alapján elkészített ételspecialitásokat is találhatnak a vendégek az Ötkert heti menüjében.

Új háromcsillagos séfet avatott a francia Michelin-kalauz 

A 35 éves Arnaud Donckele személyében idén új háromcsillagos séfet avatott a Michelin hotel- és étteremkalauz francia kiadása.

Michelin-csillag rekord Németországban 

Minden korábbinál magasabbra emelkedett Németországban a Michelin-csillagos éttermek száma - derül ki a németországi Michelin-étteremkalauz szerdán Berlinben bemutatott 2013-as kiadásából, amely szerint a múltban nem éppen a konyhaművészetéről híres ország megtartotta a Franciaország mögötti második helyet a lehető legtöbb csillaggal rendelkező vendéglők európai mezőnyében.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!