Megnyílt Budapest legújabb négycsillagosa

Átadták a Hotel Clark Budapestet a Lánchíd budai hídfőjénél.

Új négycsillag superior kategóriájú szálloda nyílt Budapesten - a nevében is utalva erre - a Clark Ádám téren március 8-án.

A Hotel Clark a Lánchíd budai oldalán, a Duna parton várja vendégeit lélegzetelállító panorámával és magas színvonalú szolgáltatásokkal. Központi elhelyezkedésének köszönhetően a szállodából a belváros bármely pontja könnyen megközelíthető, a budavári sikló közvetlenül az épület mellől indul.

A ház 86 szobát kínál négy különböző kategóriában ingyenes WIFI szolgáltatással és Nespresso kávégéppel. Akadálymentes szoba is foglalható. Elegáns és nagyszabású közös terek, egy privát tárgyalóterem és ingyenesen igénybevehető Dunára néző, panorámás fitnesz terem és finn szauna várja a vendégeket. A szálloda saját a'la carte étteremmel és biztonságos privát garázzsal rendelkezik.

A házat a magyar tulajdonú vállalat, a Continental Goup üzemelteti. A Hotel Parlament, a Hotel Palazzo Zichy és a Hotel Moments Budapest után ez a negyedik szállodájuk. Az igazgató Bogyó István, az értékesítési igazgató Horváth Anikó. Az éttemet a nemzetközileg is rangos Babelt jegyző Hlatky-Schlichter Hubert és csapata viszik.

A hotel építésze a Kós Károly-szakértő Anthony Gall, aki a szigorú városképi előírások miatt a ház külsejét visszafogottabbra tervezte, a belső terekben azonban jobban elengedte a fantáziáját.

Forrás: Turizmus Online


Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.