Paloznakon nemcsak jazz, hanem gasztroélmények is várják a vendégeket

A jubileumi, most 10 éves Jazzpikniken a jazz és társműfajai mellett a gasztronómia is előtérbe kerül, ahol válogatott street food kiállítók, pezsgők és balatoni borok várják a gourmet közönséget. 

A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet, és a fesztiválhangulatot ínyenc falatok, piknikkosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé.

A piknik menüjében a street foodé a főszerep, idén először a Culinarist is megtalálja a gourmet közönség fesztiválon, ott lesz a Smokey Monkies autentikus amerikai BBQ ételeivel, a Cheap-Cheap Csóka egyedi burritókkal, lepényekkel és burgerekkel, a Balkán Bisztró autentikus balkáni ízeivel, The Grilled Piggy grillezett szendvicseivel, a Nemo Fish & Chips & Salad Bar friss tengeri-, és édesvízi halas ételeivel, a Che Che spéci burgereivel, a Macesz Bistro ezúttal fesztiválkörnyezetben is kulináris kalandra csábítja vendégeit. A gasztrokiállítók között szerepel még a Paneer vegetáriánus ételeivel, a Lili’s Truck 100% gluténmentes finomságaival és a Pizz’Burger, Magyarország első hibrid pizzaburger truckja. A Nagyszínpadtól a faluba vezető úton lévő frissítőpont elengedhetetlen eleme a Tésztafeszítő háziaslángos és szalagos fánk kínálata, hazai pályán pedig a Sáfránkert Vendéglő várja a piknikezőket a faluban. A kávékülönlegességekről a nagymúltú Caffé Cagliari gondoskodik. Aki pedig valami édesre vágyna a paloznaki éjszakában, ott lesznek a Waffel Lland mennyei bubblegofrijai, a Lilipop Caffé süteményei és fagylaltjai, valamint a Happy Churros hamisíthatatlan spanyol fánkjai.

 

A házigazda Homola Pincészet idén egy dedikált tételt ajánl a piknikhangulathoz, a Homola borcsalád hordós erjesztésű, érlelésű borát, a Jazzpiknik Olaszrizlinget. A borászat figyelemre méltó pezsgői, natúrborai és a 100% borcsalád mellett számos italkülönlegesség vonul fel a Jazzpikniken. A faluközpontban és immár a nagyszínpadnál is helyet kapó Taittinger Champagne Bar a csúcsminőségű champagne-ok mellé a Pezsgőteraszon a hazai jazz legjavával társul; fellép – többek között – az Ineffable, az Ocsovay Damján Trió, a Voice & Guitar: Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo és a Solére. Akinek a piknikhangulathoz inkább a koktél dukál, az az Aperol Spritz Bar és a Beefeater Bar - Yellow Cocktail Point standjainál enyhítheti szomját, de a Pop Fröccs pultját is megtaláljuk a fesztiválon. A Nobilis „gyümölcsbe zárt pillanatok”-at ígér pálinkáival, aki pedig a kézműves sörök hódolója, az a Legenda Sörfőzdénél talál izgalmas ízeket.

 

 

 

 

Forrás: Facebook / Paloznaki Jazzpiknik


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.