Öt hívogató gasztrokuckó a téli Városligetben

Öt hívogató gasztrokuckó a téli Városligetben 

A téli Városliget a nemzetközi színvonalú kiállítások mellett számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat - és remek kávézókat, ahol felmelegedhetünk.

A METRO megkezdte a Michelin-dicsőségtáblák kiszállítását 

Szeptember 14-én lehullott a lepel a Michelin Guide idei díjazottjainak kilétéről – a Michelin névtelen inspektorai által ajánlott vendéglátóhelyek szerepelnek a népszerű gasztronómiai útikönyvben, s az elnyert méltatást igazoló táblácskát is kapnak. Idén nem kell sokat várakozni a plakettekre, mert a METRO a kihirdetés másnapján megkezdte azok kiszállítását az arra érdemesült vendéglátóhelyeknek.
Hévíz sem marad ki az augusztus 20-ai hétvégi fesztiválokból

Hévíz sem marad ki az augusztus 20-ai hétvégi fesztiválokból 

Hévízen a fürdés és kirándulás mellett a Bor és Gasztrokorzón lehet hétvégén múlatni a napot, ahol több pincészet számtalan nedűjét kóstolhatják az odalátogatók augusztus 17 - 20. között. 
Paloznakon nemcsak jazz, hanem gasztroélmények is várják a vendégeket

Paloznakon nemcsak jazz, hanem gasztroélmények is várják a vendégeket 

A jubileumi, most 10 éves Jazzpikniken a jazz és társműfajai mellett a gasztronómia is előtérbe kerül, ahol válogatott street food kiállítók, pezsgők és balatoni borok várják a gourmet közönséget. 

Többet várnak a vendégek az éttermektől 

A Foodbarométer felmérése szerint a magyarok 87 százaléka elvárná az éttermektől, hogy egészséges ételek szerepeljenek a kínálatukban.
Titkos kert nyitása Budán

Titkos kert nyitása Budán 

Ahol még a legkínzóbb kérdésre is fény derül: miért éppen  "aMajomhoz" névvel illették?

Vissza akarta kapni Michelin csillagát, bukta a pert a francia séf 

Marc Veyrat elvesztette perét a Michelin francia étteremkalauz ellen, amelyet azért indított, mert La Maison des Bois nevű étterme idén csak két csillagot kapott a korábbi három helyet.
Meglepő választás az év strandétele

Meglepő választás az év strandétele 

Épp elmúlt a kánikula, amikor igazán érvényesülhetne.
Már lehet nevezni a Gastro&Hotel Design Award-ra!

Már lehet nevezni a Gastro&Hotel Design Award-ra! 

Július 5-ig adja be pályázatát a hazai Horeca szektor legnívósabb  design versenyére! A Gastro&Hotel Design Award idén a megújult Pont itt szakmai magazin (korábban Turizmus & Vendég) égisze alatt zajlik.
Versenyfőzés sztárokkal a METRO-val

Versenyfőzés sztárokkal a METRO-val 

A METRO Gasztroakadémia látványkonyhája rendszeresen ad otthon a legkülönfélébb gasztro eseményeknek, ezúttal az áruházlánc receptversenyének győztesei főzhettek együtt az akadémia neves séfjei mellett ismert közéleti személyiségekkel.

Szállodák, éttermek figyelem! 

MagyarországOn címmel új turisztikai kommunikációs versenyt indít a Turizmus & Vendég, hogy megtalálja azokat az imázsformáló projekteket, ami belföldi utazásra csábítja a lakosságot. Várjuk ügynökségek, utazási irodák, városok, régiók, civil szervezetek, éttermek és szállodák pályázatait.

Gastro Card és Gyenesi Íz-lelő 

Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában a helyi Turisztikai Egyesület partner vendéglátó egységeinek kezdeményezésére, összefogásukkal a nyár elején új akció indult. 

Reggeli Gasztroplacc az Esernyősben 

Júliustól a kulináris élvezetek rajongóit várják Óbudán, a Fő téren. 

Egy igazi okostojás, ami főzni tanít 

A régi ketyegő időmérő és a mesterséges intelligencia szórakoztató tulajdonságait pakolták egybe a húszcentis dizájntojásba. A Hello Egg a jövő okosotthonának egy újabb darabja, a Telenor Kreatívval közös Next rovatában.

A gasztro-csillagok háborúja 

Melyek a gasztroipar legfontosabb szakmai és laikus minősítései? Mire jó és mire nem, ha egy étterem listára kerül? Aczél László, a Young & Rubicam Group vezérigazgatója, a Foodpolice gasztroblog alapítójának, a Kreatív márciusi számában megjelent cikkéből sok más mellett ez is kiderül.  

Eger – a te történeted 

Eger nem csupán Heves megye székhelye és az északi régió legjelentősebb idegenforgalmi központja. Eger nem csupán a bikavér és a csillag és a gyógyító termálvizek hazája s nem csupán „barokk ékszerdoboz” vagy éppen a török kor magyar csodája. Eger mindez, együtt – Eger maga Magyarország egy helyen!

Gasztrosétány az Erzsébet téren 

November elsejétől négy hónapon át, havonta váltakozó tematikával tölti meg a belváros ékkövét pezsgéssel a Belvárosi Gasztrosétány.

Séfek 5-ös fogata 

Október 30-án az InterContinental Budapest begyútja a sütőket és egy vadonatúj koncepcióval rukkol elő.

Kreatívos újságíróból lett a Pastrami cukrásza 

Ma már mindennapos, hogy diplomás nők cukrász szakmunkás-bizonyítványt szereznek – véli Márk Szonja, a Kreatív korábbi munkatársa, aki pár éve maga is cukrászatra cserélte az újságírást. Fél éve a Pastramiban dolgozik, ahol akár korábbi interjúalanyai is ehetnek a sütijeiből.

Gourmet Fesztivál 2013 

Május 30. és június 2. között ismét a Millenáris Parkba várja vendégeit a legnívósabb és legváltozatosabb hazai gasztro rendezvény, a Gourmet Fesztivál.

Gasztrocentrum Rómában 

Az olasz gasztronómia újkeletű fellegváraként ismert Eataly-lánc legnagyobb étterem- és üzletközpontja nyitja meg kapuit csütörtökön Rómában "az ételek és az evés szépsége" jegyében.

Sikerrel debütált az „országfelfedező” gasztro rallye 

Trabantok pöfögésétől és töfögésétől volt hangos a Zsámbéki medence április 21-én, szombaton, amikor elrajtolt a Turisztikai Managerek Szövetségének első ország felfedező gasztro-rallye-ja.

Új gasztronómiai portál indult 

Újító műfajú, a blog és a gasztronómiai magazin legizgalmasabb jegyeit magán viselő portál indult el december elején www.dibbuk.hu címen. A leginkább „gasztroblogzin” megjelöléssel illethető portál tartalmának legnagyobb részét az egyik legrégebbi, úttörőnek számító hazai gasztroblogger, Dibbuk jegyzi.

Gasztroélmények a Dél-Alföldön 

A dél-alföldi régió nemcsak a pusztai élmények és termálvizes fürdők, hanem a kiváló étkek és fenséges ízek felfedezésre váró világa is. A jó ételek mellé pedig jó borok is dukálnak.

Laptopkonyha 

A laptopkonyha.hu azokat szeretné segíteni, akik számára még a rohanó élettempójukban is örömet szerez mind az ételek elkészítése, mind az elfogyasztásuk, nyitottak az újdonságokra, a különlegességekre és igényesek az ételeik minőségére.

Dining Guide Food Show és Budai Gourmet fesztivál a Millenárison 

2011. június 3. és 5. között egy időben és helyszínen rendezik meg a régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválját, a Dining Guide Food Showt, és a magyar konyhaművészet élvonalát felvonultató Budai Gourmet fesztivált. A fesztiválon veszi kezdetét Közép-Kelet-Európa legjobb éttermeinek versenye is.

Sóbojkott az egészségért 

Sóstopot hirdet az Országos Alapellátási Intézet és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. A cél a túlzott sófogyasztás visszaszorítása - írja az Agrárszektor.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!

Group travel: next stop the Grand Est!

Group travel: next stop the Grand Est! 

The Grand Est is a must-see destination for group travel lovers. With its historic cities and unspoilt natural landscapes, this rich, diverse region offers an unrivalled range of experiences.
Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár

Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár 

A Champagne For You tulajdonosa, Kiszely Katalin mesélt nekünk, aki a pezsgők szeretetét üzleti vállalkozássá és életérzéssé formálta.
Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.