Séf Fesztivál Tihanyban

Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor - ők azok, akik az augusztusi hosszú hétvégén főznek majd Tihanyban. Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne a Belső-tó.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20 - 23. között, a négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja.

A szervezők elmondása szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.

„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra”, mondja Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. „Minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba, szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a Túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, ahonnan csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra.

A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA

Reggeli:

· Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával

· Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel

· Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval

· Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal

· Mini kakaós csiga és lekváros batyu

· Jégbe hűtött dinnyefalatok

· Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár

· Mayer szörpök

· Francois pezsgő

· Kávé, ásványvíz, szóda

Ebéd-vacsora:

· Grill ételek:

Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával

Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,

Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,

Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával

Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve

· Bogrács ételek:

Tihanyi marha gulyás

Lecsó mangalica grillkolbásszal

Cukkinis vega lecsó

Beregi csirkepörkölt krumplival

· Főtt kukorica sós vajjal

· Fagylalt: Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából

· Desszert: Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából

· Jégbe hűtött dinnyefalatok

· Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár

· Mayer szörpök

· Francois pezsgő

· a Bortársaság balatoni borai

· Kávé, ásványvíz, szóda

Forrás: Arterego / Turizmus Online


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.