Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Új szerepben ez a Balaton-parti település

Új szerepben ez a Balaton-parti település 

Tihany bekapcsolódik az EKF 2023 programjaiba. Eredetileg csak Veszprém pályázott, és eleinte úgy is volt, csupán a bakonyi városban lesznek események. Viszont a szervezők nyilván rájöttek, hogy a város önmagában nem tudna egy egész éven át folytonos figyelmet generálni, és léptek.
Hétvégén rendhagyó Országos TDM találkozó

Hétvégén rendhagyó Országos TDM találkozó 

Rendhagyó eseményre készül a Magyar TDM Szövetség 2023. május 12-13-án. A XXVIII. Országos TDM találkozójukra ezúttal nem csak a jelenleg is a szakmában tevékenykedő kollégákat várják nagy szeretettel, hanem mindenkit, akinek az elmúlt 20 évben meghatározó szerepe volt a magyarországi térségi turizmusmanagement rendszer modernizálási kísérletében, és szeretné – legalább egy nap erejéig –  újra „TDM-es”-nek érezni magát - tájékoztatta lapunkat a Magyar TDM Szövetség.
Autómentes lesz ez az ikonikus balatoni helyszín

Autómentes lesz ez az ikonikus balatoni helyszín 

Teljesen megújul a Visszhang-domb Tihanyban, de az autósok nem járnak jól.
Hűlt helyét találták a tihanyiak kedvenc Kolodko-szobruknak

Hűlt helyét találták a tihanyiak kedvenc Kolodko-szobruknak 

Az apró műalkotás eltűnéséről a Facebookon számolt be Tihany Hivatalos Turisztikai Oldala, a poszt alatti hozzászólásokban pedig többen is azt állítják, hogy Gombóc Artúr hétvégén még ott volt, hétfő délután viszont már nem találták a szokott helyén.
Tihanyba is ellátogatott a Magyar Tavak Fesztiválja

Tihanyba is ellátogatott a Magyar Tavak Fesztiválja 

A Tisza-tónál kezdődött az eseménysorozat csaknem egy évtizede, majd tavaly bekapcsolódott a Velencei tó és idén már a "magyar tenger" is részese a "természet operaházának".
Összefogtak a tihanyi vendéglátóhelyek

Összefogtak a tihanyi vendéglátóhelyek 

Tihanyban több vállalkozás fogott össze, hogy rászorulók karácsonyát tegyék szebbé - tájékoztatták lapunkat az összefogás résztvevői.
Gigabeuházás ellen tiltakoznak Tihanyban

Gigabeuházás ellen tiltakoznak Tihanyban 

5,4 hektáron 22 épületben hatalmas lakó- és turisztikai fejlesztést terveznek a Tihanyi-félszigeten a lakosság heves tiltakozása ellenére.
Turisztikai fogadóközpont épül Tihanyban

Turisztikai fogadóközpont épül Tihanyban 

Kiállító- és közösségi teret is magában foglaló turisztikai fogadóközpont épül Tihanyban a korábbi művelődési ház átalakításával - tájékoztatta pénteken az MTI-t a település polgármestere.
Nagyszabású turisztikai fejlesztés alapkövét tették le Tihanyban

Nagyszabású turisztikai fejlesztés alapkövét tették le Tihanyban 

Közel 700 millió forintos turisztikai fejlesztés alapkövét tették le pénteken Tihanyban: a Csokonai-ligetben új tanösvényt alakítanak ki, megújulnak a teraszkertek, valamint az apátsági lépcső.

Mégsem lesz Séf Fesztivál Tihanyban 

A koronavírus ezt a gasztrofesztivált sem kímélte.

Háttérinfók egy gasztrofesztiválról, amely idén nyáron kivételesen nem marad el 

Szinte már hírértéke van annak, ha idén nyáron egy fesztivált megtartanak. Ilyen az első Séf Fesztivál Tihanyban, amelynek augusztus 20-23 között lesz a premierje.

Balatoni vonatjeggyel a Volánbusz járatain 

Július 29-étől Balatonfüred és Tihany között a Volánbusz helyközi járatain is érvényesek a Balaton 24 és a Balaton 72 elnevezésű, teljes árú vagy kedvezményes vasúti napijegyek - közölte a Volánbusz Zrt. kedden az MTI-vel.

Séf Fesztivál Tihanyban 

Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor - ők azok, akik az augusztusi hosszú hétvégén főznek majd Tihanyban. Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne a Belső-tó.

Megnyílt Tihany legújabb látványossága 

Már látogatható Tihany legújabb turisztikai látványossága, az Eau de Tihany – Illatok Háza, amely a tihanyi levendula közel százéves történetét mutatja be interaktív módon. A minden érzékszervre ható, interaktív kiállításon a látogatók megtekinthetik az évszázados múltú réz levendula-lepárlókat, és bepillanthatnak az illatos termékek - szappanok, fürdősók, pezsgőlabdák – gyártási folyamatába.

Balatoni összefogás a belföldi turizmus érdekében 

Elindult a balatoni turisztikai szezon, elsősorban a belföldi vendégek felé fókuszálva - jelentették be a meghívottak a Tihanyi Piac placcon, május 16-án tartott sajtótájékoztatón.

Egy üzem, melyből füst helyett illat távozik 

Levendulalepárlót avattak Tihanyban. Nem kell többé a pannonhalmi apátásgi lepárlóba szállítani a tihanyi gyógynövényt.

Sűrűsödik a balatoni komp menetrendje 

A balatoni komp sűrűbben és hosszabb üzemidőben közlekedik szerdától - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az MTI-vel hétfőn.

Beváltak a remények: pörög a téli komp a Balcsin 

Népszerűek a január 1-jétől Tihanyrévből negyedórával korábban induló balatoni kompok a rendszeresen utazók körében. Beváltotta a reményeket a BAHART – a helyi lakossági igényekhez még inkább illeszkedő – téli kompmenetrendje - a BAHART tájékoztatása szerint.

Aranyérmet nyert Tihany az európai virágosítási versenyen 

Tihany aranyérmet, Kaposvár ezüstöt és egy elnöki különdíjat kapott az idei European Entente Florale virágosítási versenyen. Ezzel a magyar települések a két aranyat szerző Ausztria után Írországgal holtversenyben a második legjobb eredménnyel végeztek.

Új ismeretterjesztő film a levenduláról 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont bemutatta új ismeretterjesztő filmjét. 

Közönségdíjjal bővül a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 

Április 10-én tartotta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Virágos Magyarország környezetszépítő verseny meghirdetése alkalmából rendezett sajtótájékoztatóját a Radisson Blu Béke Hotelben. Az eseményen részt vett dr. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója és dr. Csemez Attila, a Virágos Magyarország Szervező Bizottságának elnöke is. A tájékoztatón bemutatkozott Tihany és Kaposvár is, akik idén hazánkat képviselik az európai versenyen.

Almádiban akkora a tömeg hétvégén, mint a főszezonban 

Tombol a tél a Balatonon Almáditól Tihanyig is. Jégvitorlák és fakutyák siklanak, kirándulók ezrei csúszkálnak, korcsolyáznak, szánkóznak a tökéletesen befagyott Balatonon.

Visszatér a normál kerékvágásba a mohácsi komp menetrendje 

Hétfőtől ismét menetrendszerűen, azaz félóránként közlekedik a komp a mohácsi átkelőnél - közölte a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. vasárnap.

Tihany és Kaposvár lett idén a legvirágosabb 

285 település közül idén Tihany és Kaposvár nyerte a fődíjat a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen, így ők képviselhetik hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

Vajon melyik a legvirágosabb magyar kistelepülés? 

Eredményes volt a munka, Tihany az idén az ország legvirágosabb kistelepülése.

Az Őrtoronyból csodálhatjuk a Tihanyi apátság és a Balaton látképét 

November 2-án adták át az új tihanyi kilátót, ahonnan az apátság és a Balaton is látható.

Péntektől tavaszodik a Balatonnál 

Péntektől a hivatalos tavaszi menetrend szerint közlekedik a komp Szántód és Tihany között - közölte Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője.

Hazamentek a nyaralók, jönnek a gasztroturisták 

Buli, strand, eszem-iszom: rendhagyó szezonnyitó a Balaton északi partján. Mostantól tucatnyi tophely csütörtöktől hétfőig a nyár lezárultával is nyitva tart.

Tihany és Szántód közt véget ért a nyár 

Augusztus 24-től, hétfőtől az utóidényi menetrend szerint közlekedik a komp a Balatonon Szántód és Tihany között.

Levendulafesztivál 

A tihanyi levendula kiemelkedő értéke, igazi ékessége a magyar mezőgazdasági kultúrának, termesztése a tájba illő gazdálkodás jó példája, ezért ismertté kell tenni a tihanyi levendulát - mondta a földművelésügyi miniszter a XI. Levendula Fesztivál megnyitóján szombaton, Tihanyban.

Illatozó fesztivál a levendula jegyében 

Péntektől vasárnapig tart a Tihanyi Levendulafesztivál, amelyen színházi előadások, koncertek, népi játékok várják az érdeklődőket, a rendezvényt színesítő kísérőprogramok pedig egészen július elejéig látogathatók – tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere.

Diákoknak ingyen! - Rendkívüli bejelentés a tihanyi kiállításon 

Hazádnak rendületlenül... címmel nyitottak kiállítást szombaton a Kogart Tihany Galériában a magyar romantika festészetének reprezentatív darabjaiból. A megnyitón egy szenzációszámba menő bejelentés is elhangzott: a galériát mostantól ingyenesen látogathatják a diákok.

Vita a tihanyi szállásárak drasztikus emelkedéséről 

Rendesen meglepődtek a tihanyi szállásadók, amikor a sajtóban szembesültek azzal, hogy az országban állítólag náluk emelkedett legjobban a szállások ára egy év alatt.

Jelentősen emelkedtek a novemberi szállásárak 

A www.trivago.hu szállás árösszehasonlító weboldal adatai azt mutatják, a novemberi szállás árak jelentősen emelkedtek az előző évhez képest. Tihanyban a legnagyobb a növekedés, de még így sem ez a legdrágább úti cél ebben a hónapban.

Bemutatták a bencés szerzetes Tihanyról szóló albumát 

A tihanyi apátságban bemutatták hétfőn Korzenszky Richárd Amikor felkel a nap - Így látom Tihanyt című magyar-angol nyelvű díszalbumát.

Jön a dupla Balaton-átúszás! 

Kétszeri halasztás után szombaton megrendezik Zamárdi és Tihany között az I love Balaton 2x elnevezésű Balaton-átúszást.

Tihanyé a legszebb felújított európai falu cím 

A település magas színvonalú fejlesztéseinek köszönheti a díjat.

Tapolca után, Budapest előtt – Főszezon Tihanyban 

A Főszezon kiállítást eddig csak a fővárosban rendezték meg, idén azonban Tapolcán és Tihanyban is megtartották ezt a mindig sok érdeklődőt vonzó turisztikai rendezvényt.

Városi címre gyúrnak a tihanyiak 

Nem rangkórság szállta meg a község önkormányzatát, egyszerűen összegyűjtötték az eddigi tapasztalatokat, megnézték a készülő szabályozást, és arra jutottak, hogy a következő időszakban csak akkor számíthatnak megfelelő pályázati forrásokra, ha városként indulnak értük.

Indul a balatoni komp 

Szombattól tavaszi menetrend szerint közlekedteti kompjáratait a Balatoni Hajózási Zrt. Szántód és Tihany között.

Tihanyban megújul a kikötő környéke is 

Folytatódik a fejlesztések sorozata Tihanyban, már a nyár elejére megújulhat az Öregkikötőként is ismert hajókikötő előtti park jelentős része.

Bujtor Istvánra emlékezik a jubileumi játékok 

Tizedik születésnapját ünnepli idén a Tihanyi Szabadtéri Játékok, amelynek első hétvégéjén, július 5-7-én Bujtor István emléknapokat tartanak. 

Megszépült Tihany központja 

Ünnepélyes keretek között adták át a falu lakóinak és a turistáknak Tihany történelmi faluközpontjának megújult részét a napokban.

Megkezdődött a rév felé tartó tihanyi kerékpárút építése 

A munkaterület átadásával megkezdődött a tihanyi kerékpárút továbbépítése a rév felé - közölte az önkormányzat az MTI-vel kedden.

Kerékpáros fejlesztések a balatonföldvári kistérségben 

Kerékpáros túrázóknak alakítanak ki úthálózatot annak a turisztikai fejlesztési programnak a keretében, amelynek tavasszal kezdődő megvalósítására 181 millió forintos uniós támogatást nyert a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás.

Márciusban befejeződik a Tihanyi legenda-projekt 

Március végéig befejeződhetnek a Tihanyi legenda-program kivitelezési munkálatai: az Európai Unió által is támogatott, összesen 793 millió forintos költségvetésű projektnek köszönhetően az idei turistaszezonra megújul a balatoni község központja.

Az irány jó, de még várni kell a fellendülésre 

Még várnunk kell a balatoni turistaforgalom igazi felfutására, állítja Károly Tamás, a régió egyik meghatározó szálláshelyének, a Club Tihanynak a vezetője az elmúlt hetekben megjelent optimista kinyilatkoztatásokra is reagálva.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!