hirdetés

Sóletfesztivállal nyit a Zsinagógák Hete

A Sóletfesztivállal veszi kezdetét vasárnap a Budai Parkszínpadon a Zsinagógák Hete rendezvénysorozat, amely változatos kulturális és szórakoztató programokkal várja szeptember 7-ig az érdeklődőket Budapesten és vidéki helyszíneken.

hirdetés

A programsorozat nyitónapján a látogatók ízelítőt kaphatnak Magyarország, Izrael és Líbia hagyományos sóletjéből, de vegán sóletet, és kóser édességeket is meg lehet kóstolni a hetedik Sóletfesztiválon - tájékoztatta a Egységes Magyarországi Izraelita Közösség (EMIH) - Magyar Zsidó Szövetség az MTI-t pénteken. A legkisebbeket ugrálóvár, vetélkedők, kézműves programok, a nagyobbakat óriási társasjátékok várják. Koncertet ad a Kalap Jakab és a Hot Jazz Band zenekar, valamint zsidó meséket ad elő a Babka-báb társulat.

 "Ezzel a fesztivállal is szeretnénk megmutatni, hogy a zsidóság nyitott, befogadó, folyamatosan fejlődő közösség, amely ugyanakkor büszkén őrzi hagyományait" - mondta a közlemény szerint Köves Slomót, az EMIH vezető rabbija. Augusztus 28-án este a Budai Parkszínpadon a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjén zsidó témájú vagy zsidó szerzők által komponált filmzenék csendülnek fel.

Szentendrén augusztus 31-én Flamm Ferenc litográfiáiból nyílik kiállítás majd a szlovákiai Mojse Band trió zenél.

Szeptember 3-án, a budai Várban zsidó emlékhelyeket látogathatnak meg az érdeklődők. 

Szeptember 4-én a Komádi Gyermekotthon lakóinak mindennapjai által ihletett előadás szerepel a programban, utána a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai lépnek fel.

Márai Sándor felesége, Lola naplójából Schell Judit ad elő részleteket szeptember 5-én.

A programsorozat részeként, augusztus 30-án, megnyílik a megújult Vasvári Zsinagóga, szeptember 7-én átadják a debreceni Zsidóházat, amely kulturális, oktatási és hitéleti programok mellett a kóser Hamsza étteremnek is otthont ad. Ugyanezen a napon tartják Debrecenben Faigen Sámuel rabbi avatását, neves külföldi vendégek jelenlétében - áll a közleményben. A részletes program a www.zsinagogakhete.hu oldalon érhetők el.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk