Tíz betű, amely nem okoz csalódást

A Zsindelyes Pálinkafőzde 30 éve már, hogy a minőségi pálinkafőzést választotta. Az elsők közt megjelent pálinkamárka azóta már a fogyasztók kedvence lett, ez is alátámasztja azt, hogy az állandó, garantált minőségre való törekvés meghozza gyümölcsét. A szakma is elismerte a Zsindelyest: a számos arany – ezüst - bronz és champion díjak mellett 2014 legeredményesebb kereskedelmi pálinkafőzdéje lett a Gyulán megrendezett Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupán. 

Magyarország egyik legnagyobb értékesítési volumenével rendelkező főzdéjeként a Zsindelyes büszke arra, hogy a mai felgyorsult világban meg tudja tartani az általa gyártott pálinkák megszokott minőségét, így az ezzel a tíz betűvel fémjelzett palackok beltartalma nem okoz csalódást kóstolójának.

A minőségi megfelelés legfontosabb visszaigazolása a fogyasztók véleménye. A mai labilis gazdasági helyzetben a főzde megtartotta erős pozícióját, mely egyértelmű válasznak tekintendő a piac részéről. Hogy pozíciójából ne veszítsen a márka, folyamatos belső, illetve külső minőségbiztosítási intézkedéseket tesz és ellenőrzéseket végez. Az alapanyagul szolgáló magyar gyümölcs állapotának figyelemmel kísérése mellett a gyártás folyamán is fontosnak tartja a Zsindelyes, hogy szakemberei odafigyeljenek a készülő pálinka minőségére. Emellett több, Európa szinten elismert, komoly minőségügyi rendszert alkalmaz már évek óta: ISO 22000:2005 élelmiszerbiztonsági és IFS tanúsítvánnyal is rendelkezik a főzde.

A késztermékek az üzletekbe kerülés előtt a cég szigorú szakmai zsűrijénél vizsgáznak – laboratóriumi és érzékszervi szinten egyaránt -, ahol is az ízeket, illatokat, látványt és összhatást értékelve derül ki, fogyasztója elé kerülhetnek-e. Ha egy gyártási minta a teszten megbukik, arra nem kerül rá az ismert ötszögletű címke.

A termékeken több elismert, akkreditált laboratórium is vizsgálatokat végez: az SGS Hungária, az NFH, a NÉBIH és a Wessling, melyek mindegyike független, így a másik oldalról is visszaigazolást kap a cég, minőségi megfelelés szempontjából. 

A Zsindelyes márkával fémjelzett termékek mindegyike rendelkezik legalább egy szakmai versenyen szerzett elismeréssel, de az újfehértói meggypálinka tartja a csúcsot, jelenleg 18-szoros díjazásával. A komoly szakmai versenyek közül az egyik legnagyobb a gyulai Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa. Az április 18-20 között megrendezett Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül adták át az elismeréseket a főzdéknek, ahol a Zsindelyes a következő eredményeket érte el: négy arany, négy ezüst, tizenegy bronz. Igazán nagy elismerést jelent, hogy a 621 nevezett italból 13 kapott Champion-díjat, melyből egyet a Zsindelyes kapott meg. A szakma is elismerte a Zsindelyest: az arany – ezüst - bronz és champion díjak mellett 2014-ben Magyarország Legeredményesebb Kereskedelmi Főzdéje lett.

A Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosa, Papp József így nyilatkozott a gyulai Világkupán elért sikerekről: „Idén háromszoros jubileumot ünneplünk: 10 évvel ezelőtt született meg a Zsindelyes márka, még a kereskedelmi pálinkafőzés kezdetén, 30 éve alakult meg a Pálinkafőzde az ország negyedik magánfőzdéjeként és 50 éve, hogy gyümölcskutatók kinemesítették az újfehértói fürtös meggyet, a belőle főzött pálinkát pedig 2007-ben hatodikként az országban árujelzői oltalommal látták el és a Zsindelyes Pálinkafőzde zászlóspálinkájává vált. A jubiláló évünk illő megkoronázása a Világkupán elnyert díjak mindegyike, a „legeredményesebb főzde” cím pedig a fogyasztóknak tett ígéretünk megerősítése: a minőségből nem adunk lejjebb, nálunk a garantált Zsindelyes ízeket találja. A jelenlegi pozíciónk eléréséhez talán a három legfontosabb dolog kap hangsúlyt idén, a jubilálás évében: egy gyümölcs, mely mind közül a legnagyobb érték a kezünkben, ez az Újfehértói Meggypálinka, hiszen egyedül mi gyárthatjuk az eredetvédettséggel ellátott gyümölcsből készült pálinkát; egy olyan szakmai tudás, melyet 30 éve fejlesztünk, építünk, frissítünk, hiszen akkor alakult meg a pálinkafőzdénk; és végül, de egyáltalán nem utolsósorban egy márkanév, mellyel fémjelezve a fogyasztóinknak átadhatjuk az üzenetünket: minden egyes pohár Zsindelyes Pálinka fogyasztásánál a magyar gyümölcs első osztályú végtermékével találkozik a kóstolója és azzal a szenvedéllyel, mely az elkészítésével járó munkában is fontos szerepet játszik. Aki pedig kíváncsi a újdonsült érmes pálinkáinkra, mindegyiket megkóstolhatja május 15-18 között a Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol jubileumi meglepetésekkel készülünk.” 

Forrás: Élelmiszer Online


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?