Trendi gasztronómiai csomag az amerikai közönségnek

A magyarországi turisztikai kínálat és a legújabb gasztronómiai trendek összekapcsolására fókuszált az az elektronikus prezentáció, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete és a Danubius Hotels Group szállodalánc tartott közel 200 amerikai utazásszervezőnek.

A rendkívül nagy érdeklődés mellett zajlott online szakmai rendezvény első felében – a Gasztoélmények Évére való tekintettel – a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or Budapesten, májusban rendezendő európai döntőjét mutatta be az MT Zrt. képviselője, majd összefoglalót adott a legújabb magyarországi fejlesztésekről és az aktuális kulturális programokról.

A Danubius észak-amerikai képviselete pedig a szállodalánc és a Budapest Underguide által közösen összeállított új, a modern étkezési kultúrára épülő szolgáltatási csomagot mutatott be, amelyben a Danubius szállodák által garantált kellemes tartózkodást és kiváló wellness szolgáltatásokat kötik össze a trendkövető gasztronómiával.

Az észak-amerikai utazók körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az egészségtudatos étkezési módok.Ezek közé tartozik például a gluténmentes étkezés is, amelynek követésére egészségügyi okokból csupán az érintettek 1%-a kényszerül. A gluténmentes táplálkozást választók nagy része azonban saját elhatározásból, a remélt egészségügyi előnyöket mérlegelve választja ezt az életmódot.

A megújult magyarországi kínálat és az új szolgáltatási csomag sikerét is mutatja a webináriumra regisztráltak igen magas száma.

Az Amerikai Egyesült Államok jelenleg hazánk 6. legfontosabb turisztikai küldőpiaca. A KSH adatai szerint a legfontosabb tíz küldőországunk közül 2015-ben – az Egyesült Királyság mellett – az USA (+13,3%) esetében nőtt jelentősen a kereskedelmi szálláshelyi vendégéjszakák száma az előző évhez képest.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.