Újra a dán Noma a világ legjobb étterme

Két év után újra René Redzefi séf koppenhágai étterme lett a legjobb a World's 50 Best Restaurants Academy ítészei szerint. A teljes lista kattintás után olvasható. 

 

50 Waku Ghin Singapore

49 Coi San Francisco, USA

48 The Test Kitchen Cape Town, South Africa

47 The Fat Duck Bray, UK

46 Le Calandre Rubano, Italy

45 Hof Van Cleve Kruishoutem, Belgium

44 The French Laundry Yountville, USA

43 Schloss Schauenstein Fürstenau, Switzerland

42 Geranium Copenhagen, Denmark

41 Quique Dacosta Dénia, Spain

40 Daniel New York, USA

39 Piazza Duomo Alba, Italy

38 L’Astrance Paris, France

37 Restaurant André Singapore

36 Mani São Paulo, Brazil

35 Martín Berasategui Lasarte-Oria, Spain

34 Asador Etxebarri Atxondo, Spain

33 Nihonryori RyuGin Tokyo, Japan

32 Attica Melbourne, Australia

31 L’Atelier SG de Joël Robuchon Paris, France

30 Per Se New York, USA

29 De Librije Zwolle, Netherlands

28 Aqua Wolfsburg, Germany

27 Le Chateaubriand Paris, France

26 Azurmendi Larrabetzu, Spain

25 L’Arpège Paris, France

24 Amber Hong Kong, China

23 Restaurant Frantzén Stockholm, Sweden

22 Vila Joya Albufeira, Portugal

21 Le Bernardin New York, USA

20 Pujol Mexico City, Mexico

19 Fäviken Järpen, Sweden

18 Astrid y Gastón Lima, Peru

17 Gaggan Bangkok, Thailand

16 Steirereck Vienna, Austria

15 Central Lima, Peru

14 Narisawa Tokyo, Japan

13 Nahm Bangkok, Thailand

12 Vendôme Bergisch Gladbach, Germany

11 Mirazur Menton, France

10 The Ledbury London, UK

9 Alinea Chicago, USA

8 Arzak San Sebastián, Spain

7 D.O.M. São Paulo, Brazil

6 Mugaritz San Sebastián, Spain

5 Dinner by Heston Blumenthal London, UK

4 Eleven Madison Park New York, USA

3 Osteria Francescana Modena, Italy

2 El Celler de Can Roca Girona, Spain

1 Noma Copenhagen, Denmark

 

 


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?