Újra a dán Noma a világ legjobb étterme

Két év után újra René Redzefi séf koppenhágai étterme lett a legjobb a World's 50 Best Restaurants Academy ítészei szerint. A teljes lista kattintás után olvasható. 

 

50 Waku Ghin Singapore

49 Coi San Francisco, USA

48 The Test Kitchen Cape Town, South Africa

47 The Fat Duck Bray, UK

46 Le Calandre Rubano, Italy

45 Hof Van Cleve Kruishoutem, Belgium

44 The French Laundry Yountville, USA

43 Schloss Schauenstein Fürstenau, Switzerland

42 Geranium Copenhagen, Denmark

41 Quique Dacosta Dénia, Spain

40 Daniel New York, USA

39 Piazza Duomo Alba, Italy

38 L’Astrance Paris, France

37 Restaurant André Singapore

36 Mani São Paulo, Brazil

35 Martín Berasategui Lasarte-Oria, Spain

34 Asador Etxebarri Atxondo, Spain

33 Nihonryori RyuGin Tokyo, Japan

32 Attica Melbourne, Australia

31 L’Atelier SG de Joël Robuchon Paris, France

30 Per Se New York, USA

29 De Librije Zwolle, Netherlands

28 Aqua Wolfsburg, Germany

27 Le Chateaubriand Paris, France

26 Azurmendi Larrabetzu, Spain

25 L’Arpège Paris, France

24 Amber Hong Kong, China

23 Restaurant Frantzén Stockholm, Sweden

22 Vila Joya Albufeira, Portugal

21 Le Bernardin New York, USA

20 Pujol Mexico City, Mexico

19 Fäviken Järpen, Sweden

18 Astrid y Gastón Lima, Peru

17 Gaggan Bangkok, Thailand

16 Steirereck Vienna, Austria

15 Central Lima, Peru

14 Narisawa Tokyo, Japan

13 Nahm Bangkok, Thailand

12 Vendôme Bergisch Gladbach, Germany

11 Mirazur Menton, France

10 The Ledbury London, UK

9 Alinea Chicago, USA

8 Arzak San Sebastián, Spain

7 D.O.M. São Paulo, Brazil

6 Mugaritz San Sebastián, Spain

5 Dinner by Heston Blumenthal London, UK

4 Eleven Madison Park New York, USA

3 Osteria Francescana Modena, Italy

2 El Celler de Can Roca Girona, Spain

1 Noma Copenhagen, Denmark

 

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.