Az első Mercure-szálloda Pozsonyban

Kedden hivatalosan is megnyílt Pozsony első Mercure szállodája, amely soft opening keretében október elseje óta fogad vendégeket. A szlovák főváros főpályaudvarának közelében fekvő, a szolid eleganciát finom pop-art gegekkel kombináló szálloda üzleti és szabadidős vendégek érkezésére egyaránt számít.

A megnyitón Antoine Guego, az üzemeltető Accor szállodavállalat magyarországi és szlovákiai vezérigazgatója kiemelte: „Az, hogy az Accor márkát egy ilyen gyönyörű szállodával vezettük be, fontos lépés az Accor szlovákiai jelenléte szempontjából.”

Guego hozzátette, hogy komoly üzleti lehetőséget lát a vállalat Szlovákiában, illetve Pozsonyban, és bízik benne, hogy a jövő éven már egyértelmű lesz a kilábalás a válságból. A világszerte 4100 hotelt üzemeltető Accor egyébként már most is Európa vezető szállodavállalata, és a cél az, hogy néhány éven belül globálisan is az első három között legyen.

A Mercure Bratislava Centrum 175 egyedi, pop-art stílusú, „queen size” vagy „twin” szobával várja vendégeit. Az üvegfalú fürdőszobák kialakítása, a bekészítés praktikus, ugyanakkor elegáns. Mindegyik szobában rendelkezésre állnak a kávé, tea készítéséhez szükséges eszközök, valamint a vezeték nélküli (WiFi) kapcsolat. A magasabb igények kielégítésére 46 Privilege szobát, illetve 11 junior lakosztályt alakítottak ki a házban. 24 órán át tart nyitva a Privilege bár. Pozsony első Mercure szállodája ezen kívül hét konferenciatermet is kínál, amelyek közül a legnagyobb akár 120 személy befogadására is alkalmas.

A szálloda igazgatója Ladislav Olcsváry korábban az Accor másik pozsonyi házát, az Ibist vezette. A fiatal szakember kiemelte, hogy a szálloda étterme különleges kulináris élményekkel várja a vendégeket. „Szeretnénk bemutatni, egyben minél nemzetközibbé tenni a hagyományos szlovák konyhát. …a séf által felszolgált menü egyaránt tartalmaz hagyományos helyi fogásokat és friss ízeket a világ minden tájáról.”

Martin Kovarsky konyhafőnök és csapata valóban magas szinten űzi a gasztronómiát a Signature étterem konyháján. Erről az is meggyőződhet, aki csak egy teát inna, mivel jókora képernyőkön láthatjuk a konyha életét, követhetjük végig a fogások készítését. A megkóstolt fogások – például az erdei gombával és falusi sonkával megbolondított krumplileves, a szintén gombával feldobott káposztaleves, vagy a színes paprikaágyon, különleges kuszkusszal kínált roston sült tőkehalfilé – végül forrón, ízlésesen tálalva kerültek elénk, és az ízük is kiváló volt.

A fogásokat mellé a Grand Vine Mercure válogatás hagyományait követve itt is helyi borokat kínálnak, 16 félét, és természetesen bármelyikből kérhetünk egyetlen pohárral is.

A Mercure márkáról

51 országban 690 szálloda tartozik a márkához, melynek jellemzője, hogy nem sztenderdizált, vagyis az egyes házak kialakítása, berendezése eltér egymástól. A vállalatvezetés célja, hogy 2050-re 1000 Mercure-szálloda működjön világszerte. A házak közös jellemzője a „hedonista” megközelítés, vagyis az élet élvezetének középpontba helyezése. Erről szól a kiváló konyha, az ínycsiklandó bekészítés, a dizájnos fürdőszoba és a kényelmes ágy.


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.