hirdetés

Egy ötcsillagos pesti szálloda a belsőépítész szemével

Az épület csodái, mint például a melegséget árasztó eredeti falfestmények, az úton-útfélen előbukkanó rejtélyes szimbólumok és a leporolt történelem mind olyan adottság, ami meghatározza a hely szellemét, de a házat megtölteni különlegességekkel - ez a belsőépítész feladata volt.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Egy szállodanyitásnál – főleg, ha valaki szabad kezet kap – az a legszebb, hogy mindenben a nulláról indulhat, aki megkapja a feladatot, mondta el Varró Zoltán sztárdizájner, egy különleges háznéző túra alkalmával, amelyre december 15-én délután került sor az ötcsillagos Mystery Hotel Budapestben.

A ház története maga volt az inspiráció

Bár a keretek adottak voltak, derült ki, de a lehetőségek közül neki kellett kiválasztani a legjobb megoldásokat. A tematika egy percig sem jelentett kötöttséget, sokkal inkább inspirációt. Olyan alapot, amire az ember folyamatosan építhet.

A cél az volt, hogy létrejöjjön egy igazi luxusszálloda, de nem a hagyományos értelemben. Ahol a luxust nem a hivalkodással, hanem a szolid, de büszke eleganciával azonosítják, ahol a magas színvonalat nem központi standardok, hanem a belső igények szerint mérhetjük. A jól bevált megoldások helyett inkább az izgalmakat kereste a tervező, a vendégektől pedig nem a sokat látott utazó illedelmes megelégedését, hanem igazi, szívből jövő rácsodálkozást remélt. Mert ha az ember egyszer felkerekedik, azért indul el, hogy valami olyat tapasztaljon a világból, amit azelőtt még sosem látott.

Tradíció és megújulás

A magyar millenniumi építőművészet egyik gyöngyszeme, a 82 szobás, ötcsillagos luxusszálloda, a Mystery Hotel Budapest. Ahol a lenyűgöző belső terek Varró Zoltán tervei alapján készültek.

A Budapest VI. kerületében, a Podmaniczky és Vörösmarty utca sarkán található eklektikus épületet a Magyar Szabadkőművesek Szimbolikus Nagypáholya építtette 1896-ban. A Ruppert Vilmos műépítész által megálmodott tereket a XIX. század egyik legelismertebb magyar festőjének, Than Mórnak művei díszítették, az üvegablakokat a világhírű Róth Miksa készíttette.

Az épület történelme során több ízben tulajdonost és funkciót váltott, jelenlegi formáját a nemzetközi szinten jegyzett és elismert sztárdizájner, Varró Zoltán tervei alapján nyerte el.

Luxus és varázslat

A szálloda a legújabb trendeknek megfelelően önálló tematikával várja vendégeit, mely a luxus - varázslat - élmény hármasára épül. A koncepciót a több mint százéves épület történelmi örökségét tiszteletben tartva, annak építészeti értékeit megőrizve különleges megoldások, egyedülállóan újszerű vizuális trükkök, optikai illúziók egészítik ki és teszik teljessé.

A tervező nem elégedett meg azzal, hogy az épület közös tereit újjávarázsolta: munkatársaival két éven át dolgozott azon, hogy minden egyes szobában egyedi, különleges hangulat bűvölje el az érkezőket: ezt sejtelmes fényekkel, puha szőnyegekkel, kristályon csillanó festményrészletekkel valósította meg.

Az épület szíve a The Great Hall Restaurant & Lounge. A terem meghatározó része az óriási csillár, az oszlopok, a súlyos függönyök és a loggiára vezető két vas csigalépcső. A ház egyik felső szintjén lévő étterem gasztronómiai inspirációját a nagypolgári, századfordulós ízek adták, amelyeket - az épülethez hasonlóan - a mai kor szellemének megfelelően, a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező séf és csapata dolgozott át.

Lakosztályai egytől egyig unikumok

A szállodában 3 különböző stílusú szobát találunk, amelyek a görög oszloprend alapján a dór, a ión és a korinthoszi neveket viselik. Az antik görög oszlopnak meghatározó szerepe van a szálloda tematikájában, olyannyira, hogy visszaköszönnek a közös terekben is.

A lakosztályok is maradandó élményt ígérnek: az Atelier Studio egy festőművész otthonát idézi meg, a Da Vinci Suite századfordulós szellemben nyújt fenséges kényelmet, a Monalisa Studio pedig egy üvegfalú és üvegtetőjű építészeti különlegesség.

Miért pont a spa és a tetőtéri bár lenne átlagos?

A The Secret Garden Day Spa egyedülálló spa egész Magyarországon. A gyönyörű eklektikus épület belső udvara igazi elvarázsolt barokk kertté változott, ahol hatalmas pálmafák alatt pihenhetnek a vendégek.

A spa-rész a szállóvendégek mellett a budapesti közönséget is várja luxus testkezelésekkel, személyi edzéssel.

A The Sky Garden Rooftop Terrace tetőteraszról Budai Várra nyíló kilátást élvezhetnek a vendégek, az épület tetején egy privát, szabadtéri jacuzzit is kipróbálhatnak.

A szálloda épületében külön bejárattal közelíthető meg három rendezvényterem, ahol konferenciák és privát rendezvények is otthont találnak. 

Nemzetközi és hazai elismerések

• A 23. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a szálloda kategóriában az első hely (2021 NOV)

• Business Excellence díj -Legjobb Budapesti Business Hotel (2020 SEPT)

• Gold Key Awards ’for Excellence in Hospitality Design’ díjak 2019 (Legjobb európai Luxus Vendégszoba, Legjobb európai Luxus Lobby döntős)

(forrás: Mystery Hotel / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk