hirdetés

Gondban a wellness-szállodák - jöhetnek a bezárások?

A vendégek jórésze kifejezetten a wellness miatt megy a szállodákba, így a részlegek bezárása nem megoldás.

hirdetés

A legnagyobb bajban a wellness-szállodák vannak, hiszen területi alapon ott a legnagyobb az energiaköltség. A wellnesst szezontól függően hűteni-fűteni kell, viszont elképesztő árrobbanás volt az energiapiacon, mondta az InfoRádióban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tiszteletbeli elnöke, a beszélgetést az Infostart idézte.

Flesch Tamás
Flesch Tamás
 

Flesch elmondása szerint előfordult, hogy a gázszámla nyolcszorosára, a villanyszámla pedig öt-tízszeresére ugrott, ez pedig azt jelenti, hogy például egy 150 szobás szállodában a havi 10-12 milliós energiaszámla most közel százmillió forint.

A portál cikke szerint a megkérdezett szakértő elmondta, hogy elképesztően bonyolult a helyzet, ugyanis a wellnessrészlegeket nem lehet szüneteltetni, hiszen a szállodák egy része azért működik, mert a vendégek wellnesselni mennek. Kijelentette: a legtöbb nagy gáz- és áramfogyasztású szállodának nagy valószínűséggel be kell zárnia.

Eddig még nem zárt be egy sem

Az elnök szavaiból kiderült, hogy eddig wellness-szálloda még nem zárt be, de novemberben és decemberben várhatóak azok a számlák, amelyeken már látni lehet az áremelést.

Mint mondta, több szállodában azt tervezik, hogy csak a január-februári, esetleg márciusi hónapra fognak bezárni.

(forrás: Infostart / mfor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk