Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Frissesség, letisztult elegancia, merész, ugyanakkor harmonikus ízpárosítások – ezekkel a jellemzőkkel írható le leginkább a Kozmo Hotel éttermének új, nyári menüsora, amelyet egy exkluzív bemutató keretében ismerhettünk meg.

„Az új étlap egyik kulcsa a változatosság és a frissesség: kevésbé ismert, de annál izgalmasabb zöldségek – mint a bimi brokkoli, a brokkoli és spárga között elhelyezkedő különleges zöldség –, valamint saját készítésű fermentált savanyúságok színesítik a kínálatot. A fermentálás nemcsak egyedi ízt ad, de jól ismert pozitív élettani hatásai miatt is népszerű megoldás a modern konyhában.” – fogalmazott Feith Attila executive séf. – „Desszert fronton az idei nyár nagy visszatérője a kókusz– a desszertkínálat egyik legizgalmasabb újdonsága a „Kókusz & mangó Magnum”, formáját tekintve a klasszikus jégkrém ihlette, de valójában egy gourmet ízélményt ígérő krémes desszert.”- mesélte a koncepcióról és a szezon inspirálta tányérok mögötti gondolatiságról.

Kacsamáj terrine
Kacsamáj terrine
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

Mediterrán hangulatú előételek, izgalmas főételek és friss desszertek

Az étlap kiemelkedő fogásai között található a Sörös-tempurában sült garnéla fokhagymás aiolival, a pikáns Tom Yum leves garnélával valamint a Kacsamáj és konfitált kacsacomb terrine, melyet meggyel, vaníliával és mandulával finomhangoltak.

Ételsorunk a kóstoló alkalmával a nyár könnyedségét idéző Hummusszal indult, amelyet harissával marinált olajbogyómix tett teljessé, majd érkezett az újragondolt Cézár saláta és balzsamos kaviárral a Szarvasgombás majonézzel tálalt marha carpaccio.

Ízelítő az előételekből
Ízelítő az előételekből
Fotó: SZT

A főételek között terítékre került a nemzetközi konyha inspirálta finomságok: egymás után érkezett a Grillezett New York hátszín, a Serpenyőben sült norvég lazac bimi brokkolival, illetve az Argentin garnélás pappardelle és mentával és zöldborsóval frissre hangolt Gnocchi, de természetesen a magyar konyha klasszikusai is helyet kaptak a választékban: Grillezett kacsamáj házi lecsóval, Bécsi szelet tejes borjúból, és az újragondolt, Tejfölhabbal tálalt túrógombóc.

A desszertkínálat pedig ízben és látványban egyaránt méltó lezárása volt a gasztroélménynek:

a Mandulás mille-feuille karamellel és málnasorbet-tel, az Étcsokoládés brownie kékáfonya-textúrákkal, valamint a Házi fagylaltok és sorbet-k igazi nyári frissítők – friss bogyós gyümölcsökkel és fehércsokoládés tejszínhabbal tálalva.

A mandulás mille-feuille málnasorbettel
A mandulás mille-feuille málnasorbettel
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

A séf és csapata a vegetáriánus és ételérzékeny vendégekre is nagy figyelmet fordított: a kínálatban számos húsmentes, illetve allergénmentes opció is megtalálható – mint például a Beyond Burger vagy a Krémes görögsaláta.

Személyi változások a Kozmo Hotel csapatában

Mint megtudtuk, a közelmúltban igazgatóváltás történt a szálloda életében és Madurka Balázs csatlakozott a Hotel Kozmo csapatához. A szakember ezelőtt több mint egy évtizedet töltött el a Hotel Corinthiában, majd két évig a Hampton by Hilton és a Hilton Garden Inn csapatát erősítette, és most a vendéglátásban és üzleti turizmusban szerzett tudását a Kozmo Hotel szolgálatába állítja. A csapathoz néhány hónappal ezelőtt csatlakozott Simon Bea értékesítési vezető is, aki jövőbeli terveikről elmondta:

„A szálloda egyik kiemelt fókuszterülete továbbra is a rendezvényszegmens, amelynek kiszolgálása a legmagasabb színvonalon történik – a vendégek ugyanabban a gondos figyelemben és prémium szolgáltatásban részesülnek, mint az egyéni utazók.”

„A megújulás jegyében pedig a szezon újdonsága a Kozmo Business Menü, amely gyors, mégis minőségi alternatívát kínál az üzleti tárgyalásra érkező, könnyű és az á la carte-nál gyorsabb ebédre vágyó vendégek számára, és amely a szezonális étlapról válogatott fogásokból került összeállításra”, tette hozzá az értékesítési vezető.


Fotó: Kozmo Hotel Budapest

A nyári étkezés különleges élménye a Bistro Étterem mellett a Courtyard-ban, a szálloda nyitott belső udvarában is élvezhető, ahová májustól októberig egy kávéra vagy koktélra is érdemes beülni...

 


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.