„Az új étlap egyik kulcsa a változatosság és a frissesség: kevésbé ismert, de annál izgalmasabb zöldségek – mint a bimi brokkoli, a brokkoli és spárga között elhelyezkedő különleges zöldség –, valamint saját készítésű fermentált savanyúságok színesítik a kínálatot. A fermentálás nemcsak egyedi ízt ad, de jól ismert pozitív élettani hatásai miatt is népszerű megoldás a modern konyhában.” – fogalmazott Feith Attila executive séf. – „Desszert fronton az idei nyár nagy visszatérője a kókusz– a desszertkínálat egyik legizgalmasabb újdonsága a „Kókusz & mangó Magnum”, formáját tekintve a klasszikus jégkrém ihlette, de valójában egy gourmet ízélményt ígérő krémes desszert.”- mesélte a koncepcióról és a szezon inspirálta tányérok mögötti gondolatiságról.
Fotó: Kozmo Hotel Budapest
Mediterrán hangulatú előételek, izgalmas főételek és friss desszertek
Az étlap kiemelkedő fogásai között található a Sörös-tempurában sült garnéla fokhagymás aiolival, a pikáns Tom Yum leves garnélával valamint a Kacsamáj és konfitált kacsacomb terrine, melyet meggyel, vaníliával és mandulával finomhangoltak.
Ételsorunk a kóstoló alkalmával a nyár könnyedségét idéző Hummusszal indult, amelyet harissával marinált olajbogyómix tett teljessé, majd érkezett az újragondolt Cézár saláta és balzsamos kaviárral a Szarvasgombás majonézzel tálalt marha carpaccio.
Fotó: SZT
A főételek között terítékre került a nemzetközi konyha inspirálta finomságok: egymás után érkezett a Grillezett New York hátszín, a Serpenyőben sült norvég lazac bimi brokkolival, illetve az Argentin garnélás pappardelle és mentával és zöldborsóval frissre hangolt Gnocchi, de természetesen a magyar konyha klasszikusai is helyet kaptak a választékban: Grillezett kacsamáj házi lecsóval, Bécsi szelet tejes borjúból, és az újragondolt, Tejfölhabbal tálalt túrógombóc.
A desszertkínálat pedig ízben és látványban egyaránt méltó lezárása volt a gasztroélménynek:
a Mandulás mille-feuille karamellel és málnasorbet-tel, az Étcsokoládés brownie kékáfonya-textúrákkal, valamint a Házi fagylaltok és sorbet-k igazi nyári frissítők – friss bogyós gyümölcsökkel és fehércsokoládés tejszínhabbal tálalva.
Fotó: Kozmo Hotel Budapest
A séf és csapata a vegetáriánus és ételérzékeny vendégekre is nagy figyelmet fordított: a kínálatban számos húsmentes, illetve allergénmentes opció is megtalálható – mint például a Beyond Burger vagy a Krémes görögsaláta.
Személyi változások a Kozmo Hotel csapatában
Mint megtudtuk, a közelmúltban igazgatóváltás történt a szálloda életében és Madurka Balázs csatlakozott a Hotel Kozmo csapatához. A szakember ezelőtt több mint egy évtizedet töltött el a Hotel Corinthiában, majd két évig a Hampton by Hilton és a Hilton Garden Inn csapatát erősítette, és most a vendéglátásban és üzleti turizmusban szerzett tudását a Kozmo Hotel szolgálatába állítja. A csapathoz néhány hónappal ezelőtt csatlakozott Simon Bea értékesítési vezető is, aki jövőbeli terveikről elmondta:
„A szálloda egyik kiemelt fókuszterülete továbbra is a rendezvényszegmens, amelynek kiszolgálása a legmagasabb színvonalon történik – a vendégek ugyanabban a gondos figyelemben és prémium szolgáltatásban részesülnek, mint az egyéni utazók.”
„A megújulás jegyében pedig a szezon újdonsága a Kozmo Business Menü, amely gyors, mégis minőségi alternatívát kínál az üzleti tárgyalásra érkező, könnyű és az á la carte-nál gyorsabb ebédre vágyó vendégek számára, és amely a szezonális étlapról válogatott fogásokból került összeállításra”, tette hozzá az értékesítési vezető.
Fotó: Kozmo Hotel Budapest
A nyári étkezés különleges élménye a Bistro Étterem mellett a Courtyard-ban, a szálloda nyitott belső udvarában is élvezhető, ahová májustól októberig egy kávéra vagy koktélra is érdemes beülni...