Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Június elsejéna Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró és az Eventrend Group-hoz került. A két Balaton-felvidéki létesítménnyel bővítette portfolióját a magyar tulajdonban lévő vállalkozás.

A Hazai Provence egy 11 szobás, különleges hangulatú ékszerdoboz Kapolcson. A butikhotel minden egyes szobája egyedi és eltérő stílusban épült, igazi desing lifestyle életérzést sugározva. A szálláshely wellness részlege finn -és infraszaunával, valamint fűtött, feszített víztükrű jacuzzival várja a vendégeket. A szállás kisebb céges vagy nagycsaládi elvonulásokra is kiválóan alkalmas, mert könnyen zártkörűsíthető, így kívülálló nem zavarhatja meg a találkozót.

 Részlet a Hazai Provance egyik vendégszobájából
Részlet a Hazai Provance egyik vendégszobájából
Fotó: Eventrend Group

A kis szállodához tartozik egy saját étterem is, ez pedig a korábban kétszeres Michelin-ajánlással büszkélkedő 84 Bisztró. A vendéglátóhely szezonálisan változó étlappal és helyi termelők alapanyagaiból készült gourmet fogásokkal kínál kulináris élményeket. A 84 Bisztró finomságait korábban csak a szálló vendégei élvezhették, azonban rövidesen megnyitja kapuit az arra járó turisták, kirándulók, kerékpárral érkező és romantikára vágyó vendégek előtt, akik új étlapról választhatnak, meghosszabbított nyitvatartás mellett. 

84 Bisztró
84 Bisztró
Fotó: Eventrend Group

Nagy Gábor, a cégcsoport egyik alapító-tulajdonosa elmondta:

a Hazai Provence és a 84 Bisztró csatlakozásával egy kiemelt célcsoportot, a romantikára, elbújásra vágyó párokat tudják megszólítani.

Kőrössy Zoltán, a magyar tulajdonú cégcsoport másik alapító-tulajdonosa hozzátette:

vállalati szinten küldetés, hogy mindenki számára tudjanak életre szóló pillanatokat kínálni, legyen az kisgyermekes család, hátizsákos turista vagy bringás művészetkedvelő.

Az Eventrend Group a 2024 májusában átvett Carlton Hotel Buda Castle üzemeltetési szerződésének aláírásával indította újra szállodai üzletágát, ehhez csatlakozik a most megvásárolt Hazai Provence és az ősszel újranyitó, hatalmas felújításon és bővítésen áteső, szintén saját tulajdon Zichy Park Hotel Bikácson, amely főként a gyermekes családokat várja izgalmas, házon belüli programokkal, wellnessel, valamint biztonságos, 15 hektáros területtel – minden apróság végtelen energiáinak levezetésére.

A cégcsoport több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben. Jelenleg 31 projekt tartozik hozzájuk, és több, mint 1000 munkavállalót foglalkoztatnak. Az alapító-tulajdonosok azt is elmondták, hogy 

szállodai üzletáguk további bővítését tervezik.


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.