Hamarosan MSZÉSZ közgyűlés

November 21-én a Danubius hotelben tartja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége jubilleumi, XLIX. közgyűlését. A frissített programot az alábbiakban olvashatja.

10,00 – 12,30 SZEMINÁRIUM– ONLINE SALES&MARKETING

Major innovations of Booking.com from the recent past and some new features in the pipeline,

which affect the Hungarian market. Future look, and insights for 2019

Mr. Amir Fahmy, Hotels Area Manager

 

Trends in Revenue Management, your future look, and insights for 2019

Duetto Research – Mr. Michael Schaeffner, director DACH region

 

Milyen friss trendek láthatóak a travel iparágban a Google adatai alapján és szemüvegén keresztül?

Erdős Ádám, Travel Industry Manager

 

A “szerintem” kora lejárt. Adatalapú döntéshozatal jelentősége

Intren - Tóth Nóra, Analytics üzletág vezető

 

KViHotel – a „személyzet nélküli” „okoshotel” koncepciója,

a működés ismertetése,  tapasztalatok a nyitás óta

KViHotel Palicz Péter igazgató

 

12,30 – 14,00 Ebéd

 

14,00 – 15,30 SZEKCIÓÜLÉSEK

Jogi (dr. Salamon András)- Szerzői jogi/MoodMedia (dr. Filák Mária, Nagy Réka)14,00-14,45, illetve

Adóügyidr. Antalóczy Györgyné 14,45-15,30

 

Marketing: Spa Brand Book bemutatása (Horváth Orsolya, ügyvezető-Hévízi Turisztikai

Nonprofit Kft. és Könnyid László elnök, MSZÉSZ), illetve

Kapcsolatépítési és marketing lehetőségek a sport világában, gyakorlati tapasztalatokTopánka Zsolt, PwC Magyarország Kft.

 

Innovációk, technológiai újdonságok

 Magyar TB helyett, Osztrák, Német, Amerikai ellátás? Ilyen lehetséges?! - Püski András, EuroSales

 Big Data megoldások a revenue management szolgálatába – Kovács László, Hostware

A feketeedény mosogatás evolúciója - Joyce B. Mattmann, Coninvest Kft.

  Szálloda a felhőben–Felhő a szállodában. Előbb vagy utóbb úgyis beszélnünk kell róla - Kühtreiber Ádám, Infor Gmbh 

 

Hírnév és haszon forrása a felszerelés gondos tervezése - Vermes Péter, Billerbeck

NÉZD ÉLŐBEN! A kötelező digitális jövő - Hotelinteractive Kft.

 

Gasztronómiai szekció

A legsokoldalúbb étkezés: a reggeli - Balogh Barbara, Stílusos Vidéki Szállodákért Turisztikai Egyesület

Munkaerőpiaci jövőkép - Revuczky Karion, Szépkilátás Vendéglátás Kft.

Foodyapp - Kalmár Péter és Határ Péter

Joanelli Tamás -……-

Mikó Zoltán - Magyar wagyu marha

  

15,30 „AZ ELMÚLT 50 ÉV” KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA - kávészünet


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.