Könyvtárhotel az új trend

A posztmodern gondolkodás ma már nem kíméli a turizmust sem, hiszen egyre gyakrabban találjuk olyan világban magunkat, ahol nem léteznek szabályok, gyakorlatilag bármi lehetséges és elképzelhető.

Gondoljunk csak a börtön-, a tengeralattjáró, a jéghotel és a robotok által működtetett extrém szállodákra, de ma már ehetünk a levegőben, a víz alatt vagy éppen kórházban is, ha úgy támad kedvünk. Ezek után már nem is olyan hihetetlen a Book and Bed hotel, mely Tokió első 'könyvtárszállodája'.

Különlegessége, hogy nem különálló szobákból áll, hanem egy nagy teret, azaz magát a könyvtárat osztották fel könyvespolcokkal, kis olvasó-pihenő zugokra. Itt nem zár be a könyvtár vagy a könyvesbolt, akár álomba is ringathatjuk magunkat az egyik polcon, ahol a több mint 3000 japán és angol nyelvű könyv mellett kis alvókuckókat is kialakítottak.

A hotel Tokió Ikebukuro városrészében található, ahol a turisták pár órára, de akár egész éjszakára is kivehetik a ’szobát’ vagyis a könyvespolcokon található ágyat. A ’kapszulaszobák’ árai 3.800 japán jentől kezdődnek, de óránként 500 jenért napközben is pihenhetünk miközben kedvenc könyveinket olvasgatjuk. A vendégek itt egy óriási közös nappaliban beszélgethetnek egymással és akár ki is kapcsolódhatnak.

A 60 kocka szobával rendelkező Book and Bed hotel igazgatója, Kei Asai kifejtette, hogy a szállodával valamivel többet akartak nyújtani a vendégeknek, mint az un. kapszula hotelek. „Azért találtam ki ezt a koncepciót, hogy legyen egy olyan szálloda, ahol úgy aludhat el a vendég, hogy közben valamilyen szórakoztató tevékenységet végez."

Ma még talán egy-egy ilyen turisztikai termék megjelenése csodaszámba megy, de azért itthon sem árt felkészülnünk arra, hogy a játék és a szórakozás fokozottabb megjelenése a termékekben, szolgáltatásokban, a nagy közösségi terek, a kapcsolatteremtés fontossága határozzák meg a turizmus trendjeit.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.