hirdetés
hirdetés

Az Air France már teszteli az IATA Travel Pass-t

A légitársaság a New York-i és barcelonai járatokon teszteli az IATA Travel Pass alkalmazását.

hirdetés

Június 17-e óta már próbaüzem keretében teszteli a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Travel Pass nevű, koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos dokumentumokat kezelő alkalmazást a Párizs – Charles de Gaulle és New York, valamint Barcelona közti járatain. Ezzel a megoldással egyszerűsödik a Covid-19 teszteredmények kezelése.

Az IATA mobiltelefonokra letölthető alkalmazásával lehetőség van

· a legfrissebb utazási szabályok ellenőrzésére a be nem oltottak számára,

· a Covid-19 tesztek eredményeinek alkalmazáson belüli kezelésére, ha azt partner labornál végezték el,

· a dokumentumok biztonságos tárolására, így ezen keresztül a légitársaságok és a hatóságok felé is igazolja a belépési feltételek teljesítését úgy, hogy nem kell a szükségesnél több egészségügyi információt megosztani.

Ezzel a mobilalkalmazással hatékonyabb és gyorsabb lehet a szükséges dokumentumok repülőtéri ellenőrzése is. A tesztelés a Párizsból Barcelonába utazók részvételével június 30-ig, a New Yorkba utazók között július 8-ig tart, számukra ez ingyenes és önkéntes.

Az IATA Travel Pass a legszigorúbb adatvédelmi előírásoknak is megfelel, az utas egészségügyi adatait csak az alkalmazás tárolja, és nem továbbítja harmadik félnek.

A Párizs-Orly-ról Korzika szigetére, illetve a tengerentúli francia területekre utazók már most is használhatják a TousAntiCovid alkalmazást, amellyel digitális formában tudják bemutatni a teszteredményeket. Ez az alkalmazás kompatibilis lesz az Európai Zöld Igazolvánnyal, amely július 1-jén lép életbe.

Alain-Hervé Bernard üzemeltetési vezérigazgató-helyettes elmondta, golyamatosan koordinált újranyitást és összehangolt utazási dokumentumokat, egészségügyi előírásokat sürgettek, hogy az utasok gyorsan és egyszerűen tudjanak utazni. A digitális megoldások alkalmazása nem csak az utasélmény, hanem a globális légiközlekedés újraindításában is rendkívül fontos, az IATA Travel Pass alkalmas arra, hogy globálisan sztenderd alkalmazásként vezessék be.

Nick Careen, az IATA alelnöke közölte, a kormányoknak a határok megnyitásakor biztosnak kell lennie abban, hogy megfelelő intézkedéseket hoztak a koronavírus terjedése ellen. A helyzetre a tesztelés, vagy az oltás igazolása a megoldás.

Az IATA a kormányokkal, légitársaságokkal és utasokkal együtt dolgozik azon, hogy ezek a dokumentumok valid adatokat tartalmaznak és tárolásuk biztonság

(forrás: Air France)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk