hirdetés
hirdetés

Az Airbus nem hagyja magát

Törölte a Qatar Airways megrendelését 50 darab A321neóra.

hirdetés

A katari légitársaság és az Airbus között az A350-esek festési hibáival kapcsolatos vita folytatásaként most a gyártó lépett egy olyat, ami igencsak fájdalmas lehet ügyfelének, adja hírül az airPortal.hu szakmai site.

Reuters jelentése szerint az európai vállalat törölte a Qatar Airways 50 darab A321neóra vonatkozó megrendelését, mivel élt a szerződésben foglalt jogával, emelte a tétet, és visszalépett az ügylettől. Értesülések szerint erről a londoni Felsőbíróságon az A350-esek ügyének előkészítő tárgyalásán nyilatkozott az Airbus.

Forrás airbus
Forrás airbus
 

A cég később a hírügynökség hivatalos megkeresésére megerősítette, valóban felbontotta az A321-esekre szóló szerződést, amelyet még tíz évvel ezelőtt kötöttek akkori listaárakon számolva 4,6 milliárd USA-dollár értékben.

A Qatar Airways bírósági papírok szerint egyelőre vizsgálja a következményeket, de szerintük az Airbus jogosulatlanul mondta vissza a megrendelést. Az első példányok 2023 februárjától érkeztek volna, így a katari cég lépéskényszerbe kerülhet, mivel ezekkel a gépekkel több új útvonalat is nyitni akart.

A légitársaság egyelőre nem kommentálta a gyártó lépését. Emellett a katariaknak csak az A350-esekkel van baja, és ezek átvételét halasztja addig, amíg az Airbus nem talál számukra megnyugtató megoldást a festési hibákra.

A teljes cikk ITT olvasható el.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk