hirdetés
hirdetés

Az USA is lezárja a légterét az orosz repülőgépek elől

Az Amerikai Egyesült Államok kitiltja légteréből az orosz illetőségű repülőgépeket és járatokat, az Airbus és a Boeing felfüggeszti az orosz légitársaságok alkatrész-, karbantartási és műszaki támogatását, emellett leállította a moszkvai képző központjának működését - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Joe Biden, az USA elnöke helyi idő szerint kedden este jelentette be, hogy az Egyesült Királyság, az Európai Unió és Kanada után országa is lezárja légterét az orosz járatok és repülőgépek számára. A kiadott NOTAM-közlemény szerint március 3-án (UTC idő szerint) hajnali 2 órától lép életbe a tiltás.

A Boeing szintén kedden jelentette be, hogy felfüggeszti az orosz légitársaságok alkatrész-, karbantartási és műszaki támogatását, nem sokkal később pedig az Airbus is ugyanilyen döntést hozott. Az amerikai gyártó emellett leállította a moszkvai képzőközpontjának működését is, és közlése szerint az egyéb oroszországi érdekeltségeit, ottani mérnöki és kutatóközpontját szintén bezárhatja.Időközben a brazil Embraer is bejelentette, hogy megvonja a műszaki támogatást az oroszországi üzemeltetőktől, bár ez mindössze 22 utasszállító és 17 üzleti repülőgépet érint.

A napokban az Európai Unió már bevezetett szankciókat, amelyek komolyan megnehezítik az orosz légitársaságok üzemelését.

A műszaki támogatás leállítása az orosz légitársaságok és üzemeltetők számára komoly nehézséget okozhat. A szankciók nehezíthetik az Oroszországba vagy annak légterén keresztül közlekedő harmadik országbeli légitársaságok működését is, mert a hajtóművek és alkatrészek szállításának tilalma arra az esetre is vonatkozik, ha külföldi gép hibásodik ott meg, így ezek a gépek Oroszországban ragadhatnak a helyzet megoldásáig.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk