hirdetés
hirdetés

Beveszi Európát az iráni Mahan Air

Még idén számos új európai útvonalon indít járatokat az iráni Mahan Air légitársaság, a járatfejlesztési igazgató elmondása szerint hamarosan többek között Párizsba és Londonba is repülni fognak.

hirdetés

Az Irán elleni szankciók 2014 óta tartó enyhítése óta egyre több hír érkezik arról, hogy Irán és Amerika, valamint Európa között indulnak vagy indulhatnak légi járatok, valamint az iráni Mahan Air légitársaság terjeszkedéséről is szó esett már.

Január végén az isztambuli EMITT turisztikai vásáron készített egy rövid interjút a Focus on Travel News a Mahan Air marketing és járatfejlesztési igazgatójával, Hossein Hosseinivel. Az igazgató az interjúban elmondta: 2015 nagyszerű év volt a számukra, hiszen erőteljes terjeszkedésbe kezdtek a nemzetközi piacokon, így már tavaly 25%-kal több külföldi utast szállítottak, mint 2014-ben. A 2015-ben bevezetett desztinációk között szerepel például Milánó és München is, törökországi járataik számát napi kettőről háromra növelték, mi pedig nemrég arról számoltunk be, hogy január 14-étől újraindították Teheránból moszkvai járatukat, új úti célként pedig február 14-étől Kijevbe is repülni fognak.

A Mahan Air a 2016-os évet is a nemzetközi színtéren való növekedésnek szenteli: számos európai járat elindítását tervezik, Hossein Hosseini többek között megemlíti Párizst, Londont, Stockholmot és Koppenhágát is, ezek indítását a következő hat hónapon belül tervezik. A növekedés a flottabővülésre is kiterjed, a légitársaság főként hosszú távú útvonalakon használt Airbus A340-600 típusú gépeket fog beszerezni még idén.

2014 elején Reza Morshedzadeh, az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövete arról beszélt, hogy hamarosan Teherán és Budapest között is repülhet a Mahan Air, azóta azonban nem érkezett hír a budapesti járatról.

Nézze meg itt az interjút:Mahan Air (Forrás: Wikimedia Commons)
Mahan Air (Forrás: Wikimedia Commons)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk