hirdetés
hirdetés

Elstartolt a téli menetrend 106 úti céllal Budapestről

A nemrég nyilvánossá vált két kínai úti céllal 106-ra bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kínálata a téli menetrendi időszakra, de több nagy légitársaság is csökkentette a járatszámait a korábban tervezetthez képest - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A tengerentúlra keleti irányban bőséges a választék, ezek közül a legtöbb járat Szöulba közlekedik, ahova a LOT hetente kétszer, a Korean Air pedig szintén kétszer, december 22-től viszont már háromszor repül Dreamlinereivel.

Kína felé az Air China pekingi járata mellett Sanghaj és Csungking lesz elérhető. Utóbbi útvonalat az Air China vette át a Hainan Airlinestól, és hetente egyszer repüli november 18-tól. Sanghajba pedig a Shanghai Airlines-szal lehet eljutni november 11-től, decembertől már heti kettő, januártól pedig heti három járat szerepel a menetrendeben.

A Közel-Keleten elérhető marad Dubaj, Doha és Abu-Dzabi. November 21. és december 2. között a Qatar Airways jelentősen csökkenti a járatok számát, ekkor csak heti 3, utána az ünnepekig pedig heti 4 járat áll rendelkezésre az útvonalon. Dubaj irányába az Emirates marad a heti öt járatnál, azonban a Flydubai naponta üzemel az útvonalon. A közel-keleti kínálathoz januárban csatlakoznak a Wizz Air szaúdi járatai, Dzsidda és Rijád heti két-két alkalommal lesz elérhető Ferihegyről, Tel-Aviv felé pedig már októbertől sűrűbben közlekedik a fapados.

Fotó: Budapest Airport
Fotó: Budapest Airport


A Vörös-tenger legnépszerűbb üdülőhelyei közül Akaba és Hurghada, új útvonalként pedig az Atlanti-óceán Afrikához közeli részén, a Portugáliához tartozó Funchal (Madeira) is megjelenik a Wizz téli kínálatában, kiegészítve a már megszokott Kanári-szigeteki úti célokat.

A Ryanair az eredetileg tervezett 53 helyett 45 útvonalat kínál Budapestről a téli időszakban, 7 megmaradó viszonylaton pedig csökkentette a járatok számát, Lanzarote viszont újként került be a kínálatba.

Október 30-tól visszatér az ír Aer Lingus, amely Dublinnal köti össze a magyar fővárost kezdetben heti 3, majd decembertől heti 5 járattal.

Az európai nagy hagyományos légitársaságok az eredetileg betervezetthez képest jelentősen lecsökkentették járatszámaikat teljes hálózatukban. Az Air France, a KLM, valamint a Lufthansa és a Eurowings csökkentései elérték a budapesti útvonalakat is.

A teljes cikk ITT elérhető.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk