Százezredik látogatóját ünnepelte a ferihegyi Aeropark

Százezredik látogatóját ünnepelte a ferihegyi Aeropark 

Ezzel Magyarország leglátogatottabb kiállítóhelyei közé került. A ferihegyi repülőmúzeum a télen is fogadja a látogatókat, évről évre gazdagabb gyűjteménye pedig tovább bővül.  
Elstartolt a téli menetrend 106 úti céllal Budapestről

Elstartolt a téli menetrend 106 úti céllal Budapestről 

A nemrég nyilvánossá vált két kínai úti céllal 106-ra bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kínálata a téli menetrendi időszakra, de több nagy légitársaság is csökkentette a járatszámait a korábban tervezetthez képest - írja az AIRportal.hu.
Nyolcvan busszal az Ikarus körül

Nyolcvan busszal az Ikarus körül 

Az Ikarus gyár nyolcvan autóbusza - köztük számos oldtimer jármű és ritkaság - mutatkozik be szombaton és vasárnap az Aeroparkban a IV. Ferihegyi Ikarus Találkozón.
Egymillió feletti utasszám májusban Ferihegyen

Egymillió feletti utasszám májusban Ferihegyen 

Közel egymillió-százezer utas fordult meg 2022 ötödik hónapjában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ez már csak 22 százalékkal marad el a járvány előttitől - írja az AIRportal.hu.
Kormányrendelet tiltotta meg a ferihegyi sztrájkot

Kormányrendelet tiltotta meg a ferihegyi sztrájkot 

Nem sztrájkolhatnak a magyar légiforgalmi irányítók a koronavírus-világjárvánnyal kapcsolatos vészhelyzet időszaka alatt, a Magyar Közlönyben éjjel megjelent kormányrendelet szerint - írja az AIRportal.hu.
Ősz végére 20 útvonal érhető el Ferihegyről

Ősz végére 20 útvonal érhető el Ferihegyről 

November második felére érheti el a mélypontot a Liszt Ferenc-reptér forgalma: mintegy 20 útvonal és heti 70 járat maradt elérhető, de a tervezett menetrendből a friss korlátozások miatt továbbiak is kieshetnek - írja az AIRportal.hu.
Megvétózta a kormány, hogy Ferihegy hitelt vehessen fel

Megvétózta a kormány, hogy Ferihegy hitelt vehessen fel 

A ferihegyi repteret üzemeltető cég hvg.hu-nak adott tájékoztatása szerint remélik, sikerül meggyőzni arról a kormányt, hogy a magyar gazdaságot segítené az ő megmenekülésük.
Ilyen lehet hamarosan a ferihegyi gyorsforgalmi út

Ilyen lehet hamarosan a ferihegyi gyorsforgalmi út  

Megjelent kedden a tervezési közbeszerzés a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújítására és bővítésére, az előkészítés megkezdésével egy régóta esedékes fejlesztés indul meg.
Számos utasforgalmi területet lezárnak Ferihegyen

Számos utasforgalmi területet lezárnak Ferihegyen 

Az utasforgalom csökkenése miatt lezárja az üzemeltető a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján az utasforgalmi területek egy részét.

Erős utasforgalom-bővüléssel zárta a novembert a budapesti repülőtér 

Mintegy 14,3 százalékkal nőtt az induló és érkező utasok száma novemberben Ferihegyen, a cargo forgalom továbbra is csökkenést mutat - írja az AIRportal.hu.

Budapest long-haul nagyhatalom lesz az ünnepekre  

A ForwardKeys utazási elemző cég kutatása szerint az EU-n belül Budapesten nőtt a második leggyorsabb ütemben a távolsági („long-haul”) légijáratok foglaltsága a téli ünnepi időszakban. A magyar fővárost egyedül Helsinki tudta megelőzni az elemzés adatainak tükrében, amely a 2019. december 15. és 2020. január 15. közötti időszak foglalásait vizsgálta.

Új terminál épül Ferihegyen a fapadosoknak 

Az új épületszárnyat a jelenlegi B terminálon keresztül érik majd el az utasok.

MÁV: a Keletibe is fussanak be a ferihegyi vonatok 

Felborulhat az eddig biztosnak gondolt, építési engedéllyel, kormánytámogatással rendelkező reptéri gyorsvasútvonal terve, a MÁV a kínai tervek után saját, gyorsabb eljutást kínáló nyomvonaltervvel állt elő - írja az Index.

Elstartolt Ferihegy nyári menetrendje 

A tavalyi 13,5 % - os utasforgalom növekedés a felére esett vissza az év első negyedévében a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A most életbe lépet t nyári menetrendben a légitársaságok 15 új járat elindítását jelentették be és nyolc esetben a meglévő járatok sűrítését is tervezik.

Sztrájkolhatnak Ferihegyen 

Sztrájkra készül a földi kiszolgálókat képviselő Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet, miután több hétig tartó tárgyalás után sem sikerült megegyezni a Malév Ground Handling vezetésével.

Tumultusra kell számítani a hosszú hétvégén Ferihegyen 

Jelentős forgalomra lehet számítani már csütörtöktől kezdve a légiközlekedésben Budapesten. Sokan kihasználják az idei első, háromnapos hoss zú hétvége kínálta lehetőséget és egy - két nappal megtoldva elindulnak a napfényesebb tájak vagy éppen egy - egy izgalmas külföldi város felé.

Tényleg megszűnik az éjszakai repülés Ferihegyen 

Elvi megegyezés született a Liszt Ferenc repülőtér okozta zajterhelés ügyében, és belátható időn belül megszüntetik az éjszakai repüléseket - jelentette be a főpolgármester az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Rászakadt a plafon egy brit utasra Ferihegyen 

Leszakadt a mennyezet a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, és megsérült egy Angliából érkezett utas – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a március 1-jén Manchesterből induló, Budapesten 19.30-kor landoló EZY1857 járat egyik utasa, aki szemtanúja volt a balesetnek. Elmondása szerint „embernyi nagyságú rész szakadt ki az álmennyezetből” és esett a szállítószalag mellett csomagjára várakozó utas fejére, aki könnyebben megsérült - írja az AIRportal.hu

Főpolgármester: legyen éjszaka repülési tilalom Ferihegyen! 

A politikus erről több rádió műsorban is beszélt a múlt héten. Mint elmondta, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésén azt kérte, hogy legyen teljes repülési tilalom éjfél és hajnali 5 között, változtassanak a repülési útvonalakon, a zajszennyezést pedig másképp mérjék, és az ellenőrzést vegye át a közlekedési hatóság.

Így fog kinézni a ferihegyi repülőtér 2024-ben 

Az AIRportal.hu birtokába került egy tervrajz, amelyen tisztán látszik, mit szeretne megvalósítani a múlt héten bejelentett 225 milliárd forintos beruházásból a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője.

Akár 12 tonna áru is lehet a nagygépek hasában 

Minden eddiginél jobban teljesít a légi teheráruszállítás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: idén októberben első alkalommal haladta meg a cargo mennyisége a havi 13 000 tonnát. A jelek szerint a Budapest Airport a lehető legjobb ütemben kezdett bele idén szeptemberben az új légi teheráru kezelő központ, a Cargo City építésébe.

Annyi év után ismét Tupoljev a Ferihegyen 

Hihetetlen látvány fogadja azokat az utasokat, akik ezekben a napokban utaznak a Budapest Airport 2B Termináljáról: az új utasmólónál egy hibátlan Malév-festésű Tupoljev Tu-154B2 típusú repülőgép áll az egyik utashídon. A különös látvány nem érzéki csalódás; az Aeropark a nemrégiben felújított repülőgépet oktatási célból kölcsönadta a repülőtéri közösségnek - újságolta hétfőn a Budapest Airport.

Októbertől módosul a parkolási rend a Ferihegyen 

A rekord mértékű utasforgalom növekedésnek köszönhetően a parkolási igények is dinamikusan nőnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ezért a Budapest Airport hatszintes parkolóházat épít a 2. Terminál előtti parkolóterületen - tájékoztatott szerdán a Budapest Airport.

Augusztusban is nagyon sok utas volt Ferihegyen 

Július után augusztusban is rekord utasforgalmat mértek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, több, mint 1,5 millióan használták a ferihegyi légikikötőt a nyár utolsó hónapjában.

6700 fényforrás és a ’80-as évek vége 

Ritkán adatik meg emberfiának, hogy a térítők vidékét idéző nyári hőségben az egyik ferihegyi futópálya betonján álljon és nézze, ahogy betonoznak. De már mindjárt kész. Sőt a tervezett átadás előtt elkészül. Ahogy a 2B-ből kinyúló utasmóló is.

Feladott poggyászból próbáltak lopni 

Két repülőtéri rakodót gyanúsítanak azzal, hogy feladott poggyászból próbáltak lopni - tájékoztatott honlapján az ORFK, pénteken.

Rekord ütemben nő a légi teheráru szállítás 

Az európai átlagot jóval meghaladó mértékben folytatódott a légi teheráru szállítás növekedése a budapesti repülőtéren. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér partnerei havi 10 ezer tonnát meghaladó mennyiségű árut kezeltek idén februárban is, ami az év első két hónapjában további 17,4 %-os növekedést jelentett a tavalyi rekord évhez képest. Az európai piacon 8,4 %-os volt a bővülés 2018 januárjában.

Nyugodtan hátradőlhetnek: a Ferihegy biztonságos reptér 

Kiválóan megfelelt a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér az Európai Bizottság mobilitáspolitikai és közlekedési főigazgatóságának biztonsági ellenőrzésén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerdán az állami hírügynökséget.

Már a tetőszintnél tart az új ferihegyi utasmóló 

Alig nyolc hónappal az építési munkák megkezdése után máris elérte a legfelső szintet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új, 2B oldali utasmóló (Pier B) fejlesztése. Az ebből az alkalomból megrendezett bokrétaavató ünnepségen az építkezést megrendelő és finanszírozó Budapest Airport illetve a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. bejelentette, hogy az utasmóló 2018 második felére készül el teljes egészében — közölte szerdán a Budapest Airport.

Költözik a ferihegyi repülőmúzeum 

Néhány száz méterrel odébb költöztetik a ferihegyi Aeropark repülőgép-múzeumot - tájékoztatott az AIRportal.hu.

Megnő a légiforgalom Budapest egyes területei felett 

Felújítás miatt több hónapra lezárják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik futópályáját, emiatt egyes területek felett megnövekedhet a légiforgalom - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport.

Új munkahelyekkel és eszközökkel bővül a budapesti repülőtér 

Egymilliárd forintos beruházást hajt végre a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a repülőgépek földi kiszolgálásával foglalkozó BUDPORT Handling Kft. - közölte a társaság.

Budapest Airport: kulcsszó a növekedés 

A következő évek kulcsszava a növekedés lesz a Budapest Airport életében, mind a járathálózat, mind a repülőtéri fejlesztések tekintetében. Az utasszám és a légiáru-forgalom emelkedése 2017 elején is folytatódik, és a növekvő kereslet a repülőtér-üzemeltető által tervezett fejlesztési projektek egész sorát alapozza meg.

2016 elképesztően sikeres év volt Ferihegyen 

— sommázta a közelmúltat Jost Lammers, a tavalyi évet rekord utasszámmal záró Budapest Airport vezérigazgatója a vállalat szokásos díjátadó gáláján.

Már az első emeletét építik a ferihegyi szállodának 

Elkezdődött a Liszt Ferenc repülőtérről gyalogosan is elérhető majdani szálloda építése - mondta a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Elbontják a fapadosok kívánságára épített reptéri bádogvárost 

Januárban elkezdődnek a Liszt Ferenc repülőtér 2. termináljához tartozó B utasmóló építési munkálatai, első lépésben a bádogvárosnak is nevezett ideiglenes terminált bontják el - írja a Magyar Idők.

Korcsolyázott már az Eiffel-toronyban? 

Párizs a csodák városa. A francia főváros a tél beköszöntével egyedülálló hangulattal várja az odalátogatókat. A Budapest Airport közvetlen járataival könnyen és gyorsan elérhető város kiváló meglepetés lehet szeretteinknek egy ünnepi hosszúhétvégéhez, a szikrázó napsütéses téli időben, de akár a borúsabb napokon is.

Tapas, sushi és gourmet szendvics Ferihegyen 

Különleges étterem-koncepcióval bővült a 2.Terminál éttermeinek köre. A SkyCourtban nyílt meg a tengerparti bárok stílusát idéző TASHBA étterem, ahol tapas- és sushiválogatásokkal, gourmet szendvicsekkel, salátákkal és süteményekkel várják az utazókat. A prémium minőségű alapanyagok, a világ különböző tájai ihlette ízvilág és az étterem egyedi kialakítása mind azt a célt szolgálják, hogy az utazók azt érezzék, a pihenés, a nyaralás már a repülőtéren elkezdődött.

Rekordot döntött a budapesti cargoforgalom szeptemberben 

2018-ban várható az új Cargo City átadása a Budapest Airport 2. Terminál melletti hatalmas fejlesztési területen, addig a jelenlegi kapacitások fejlesztése történik – közölte René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója. A lépés szerinte azért is elkerülhetetlen, mert idén nagy mértékű növekedést tapasztaltak a légiáru-szállításban. Szárnyal a hagyományos légi teheráru, de a futárcégek által kezelt árumennyiség is rohamosan növekszik.

Szigorított ellenőrzés a Liszt Ferenc repülőtéren 

Rendőrök, tűzszerészek és bombakereső kutyák ellenőrzik a budapesti repülőteret.

Félmillárdért lett biztonságosabb a repülés 

A Budapest Airport szakemberei befejezték a két legnagyobb forgalmú futópálya irányban a műszeres leszállító berendezések, az ún. ILS cseréjét. Ezekben a napokban már tesztüzemben ellenőrzik a világszínvonalú műszaki eszközöket, hogy az őszi ködök beköszönte előtt minden készen álljon a repülőgépek biztonságos fogadásához akár a legrosszabb időjárási körülmények között is.

Plusz tízezer négyzetméter 

Több mint ötmilliárd forintból bővítik a Liszt Ferenc-repülőteret, az építkezés jövő év elején kezdődik.

Olcsóbb lesz a parkolás a budapesti repülőtéren 

A folyamatosan növekvő utasforgalom miatt a Budapest Airport parkolói bővítése mellett döntött. A fejlesztéssel több mint ezer új parkolóhely jön létre, így 2016 nyarától a szabadidős célból utazók immár három különböző árkategóriájú hosszú távú parkolási lehetőség közül választhatnak.

Három hétre lezárják a budapesti repülőtér egyik futópályáját 

Csak az egyik futópályát használják néhány hétig a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mert új műszeres leszállító rendszert (ILS) telepítenek - közölte a Budapest Airport szerdán.

Új menetrend a budapesti légiközlekedésben 

Hétvégén, egészen pontosan március 27-én vasárnap hajnal 2:00 óráról 3:00 órára kell állítani az órákat, ezzel hagyományosan a légiközlekedésben is életbe lép a nyári menetrend.

Februári utasdömping Ferihegyen 

Az év második hónapjában 14 százalékkal bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma az előző év azonos időszakához képest.

Ellenőrzőpontot létesített a TEK Ferihegyen 

Átengedőpontot állítanak fel a repülőtéri behajtó elágazásánál - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság. 

Ferihegyen tombol a reptéri retro 

Lassan két éve vette át a ferihegyi szabadtéri repülőmúzeum üzemeltetését egy non-profit kft., amely azóta számtalan fejlesztést hajtott végre: több gépet lefestettek, három új repülőgépet és egy szimulátort is beszereztek. Távlati tervük, hogy az egyes terminálra költöznek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!