hirdetés
hirdetés

Erősen diszkriminatív magatartás a Ryanair esetében

Az ír fapados nyelvi teszthez köti járataikon a dél-afrikaiak utazását.

hirdetés

A Ryanair kötelezte a dél-afrikai utasokat, hogy utazás előtt egy afrikaans nyelvi teszttel igazolják állampolgárságukat. A légitársaságnak ezzel az a célja, hogy kiszűrje a hamis dél-afrikai útlevéllel rendelkező utasokat. Az ír fapados bejelentése széles körben felháborodást váltott ki, sokan diszkriminatívnak tartják, adja hírül az euronews.com portál.

 

„A hamis dél-afrikai útlevelek gyakorisága miatt az Egyesült Királyságba utazó dél-afrikai utasainktól megköveteljük, hogy töltsenek ki egy egyszerű kérdőívet afrikaans nyelven. Aki nem tudja kitölteni, attól megtagadjuk az utazást, és teljes visszatérítést kapnak”, áll ezzel kapcsolatban a Ryanair közleményében.

A kvíz, amely beszámolók szerint tele van nyelvtani és helyesírási hibákkal, olyan kérdéseket tartalmaz például, hogy mi Dél-Afrika nemzetközi előhívószáma, mi a fővárosa és ki az ország jelenlegi elnöke.

Dél-Afrikában 11 hivatalos nyelv van, és - egy legutóbbi népszámlálás adatai szerint csak a lakosság 13 százaléka beszéli az afrikaanst anyanyelvi szinten.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk