hirdetés
hirdetés

Ezek a rejtett költségek drágíthatják meg a repülést

Óriási felárakat számíthatnak fel a légitársaságok például azért, ha elmulasztjuk az online becsekkolást - utazás előtt mindenképpen érdemes tüzetesen átnézni a szabályokat.

hirdetés

Az Independent összeszedte, hogy az egyes határidők elmulasztása után mekkora büntetést kell fizetni azoknál a légitársaságoknál, amelyek az Egyesült Királyságban nyújtanak szolgáltatást - de nagy részük Magyarországon jelen van, tehát szabályaik ránk is vonatkoznak:

 

depositphotos / teriVirbickis
depositphotos / teriVirbickis

Ryanair

A helyfoglalással rendelkezőknek már 60 nappal az utazás előtt lehetőségük van elektronikusan bejelentkezni. Akik véletlenszerű üléskiosztást választottak, azoknak 24 órával a repülés előtt nyílik lehetőségük ezt megtenni legfeljebb 2 órával az indulás előttig. Azok az utasok, akik nem jelentkeztek be elektronikusan, csak térítés ellenében tehetik meg a reptéren. Az Egyesült Királyságan ezért 55 fontot (25 ezer forint), a legtöbb más repülőtéren pedig 55 eurót (21 300 forint) számítanak fel.

Wizz Air

Helyfoglalással rendelkezőknek az online bejelentkezés a tervezett indulás előtt 30 nappal, de legfeljebb 3 órával lehetséges. Ha az utazó helyet nem foglalt, akkor a bejelentkezés csak az indulás előtti 24. óráig lehetséges. Ha valaki inkább a repülőtéren szeretne bejelentkezni, ezt az opciót is választhatja 11,5 fontért (5200 forint), amit online előre jelezni kell. Ha viszont valaki úgy jelentkezik be a reptéren, hogy ezt nem jelezte korábban valamely elektronikus platformon, akkor már 35,5 fontot (16 100 forint) kell érte fizetnie.

EasyJet

Az elektronikus bejelentkezés már 30 nappal a járat indulása előtt elérhető. Ha azonban az utazók nem akarnak vagy nem tudnak előre bejelentkezni, a repülőterek földi személyzete segít, és kinyomtatja a beszállókártyákat a poggyász leadásának határidejéig.

British Airways

Az elektronikus bejelentkezés az indulás előtti 24. órától lehetséges, ám nem szükséges. Nincs probléma ugyanis abból, ha az utas elfelejti megtenni, vagy elveszíti a beszállókártyáját, mivel azt újra kinyomtathatja egy repülőtéri kioszkban.

Jet2

Az indulás előtti 28. naptól a 6. óriáig lehetséges az elektronikus becsekkolás. Ezt személyesen is meg lehet tenni addig az időpontig, ami a repülőjegyen szerepel, illetve legfeljebb 2 órával az indulást megelőzően.

Elolvasom a teljes cikket >>

(forrás: Vg.hu /Independent)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk