hirdetés
hirdetés

Ezek ma a világ legjobb légitársaságai

Hetedik alkalommal lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax felmérése szerint a Qatar Airways, a Singapore Airlines megtartotta a második helyet, a harmadik helyre pedig feljött az Emirates - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Skytrax 2022-es rangsora szerint a világ húsz legjobb légitársasága sorrendben: Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, ANA, Qantas, Japan Airlines, Turkish Airlines, Air France, Korean Air, Swiss, British Airways, Etihad Airways, China Southern, Hainan Airlines, Lufthansa, Cathay Pacific, KLM, EVA Air, Virgin Atlantic, Vistara.

Az európai légitársaságok közül a Turkish Airlines érte el a legjobb, 7. helyezést tíz helyet javítva a tavalyihoz képest, az EU-s légicégek közül pedig az Air France a 8. hellyel büszkélkedhet, a tavalyi tízedikhez képest.

A nagyobb európaiak közül a Swiss a 10. (tavaly 18.), a British Airways megtartotta 11. helyét, a Lufthansa két helyet rontva a 15. lett, a KLM a 16-ról a 17-re csúszott vissza, a Virgin Atlantic 19. (tavaly 24.), a Finnair pedig tíz helyet javítva a 21. helyre futott be. Az európaiak közül érdemes még megemlíteni a LOT-ot, amely a tavalyi 68-ról a 73. helyre szorult vissza.

A világelsőség mellett a Qatar Airways nyerte egyebek mellett a legjobb üzleti osztály, valamint az üzleti várók mezőnyében a legjobb ételkínálat kategóriát, emellett a közel-keleti régió legjobb légitársasága címet is.

Fotó: Qatar Airways
Fotó: Qatar Airways


A diszkont légitársaságok rangsorát az Air Asia vezeti, utána következik (sorrendben) a Scoot, a Southwest, a Ryanair, az Indigo, a Vueling, az Easyjet, a Jet2 és a Jetstar.

A Wizz Air nem került be az első 20 diszkont légitársaság közé, az összetett top 100-as listában  három helyet javítva a 93. lett a magyar gyökerű fapados, míg a rivális Ryanair a 40., az Easyjet az 55. helyre futott be.

A Skytrax World Airline Awards globális utaselégedettségi felmérés, amely világszerte, különféle területeken ellenőrzi a légitársasági szolgáltatások és termékek minőségét. A minősítést minden esetben az utasok anonim, egységes rendszerű véleménynyilvánításának alapján határozzák meg. Egyesek azonban kritikusak a felmérés hitelességével szemben. A teljes idei lista itt tekinthető meg.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk