hirdetés
hirdetés

Firenze, Zürich, München, Nizza

Ezek a CSA európai újdonságai idén nyáron.

hirdetés

A húsvétkor kezdődött nyári szezonban a Czech Airlines hat új desztintációra repül, az újdonságok között olyan célállomások találhatók, mint Zürich, Firenze, München, Nizza és az oroszországi Perm. A hatodik újdonság pedig Szöul városa, ahova a CSA a Korean Airrel együttműködve közlekedtet Airbus A330-330-asokat. Az újdonságokon túl 18 meglévő célállomására bővíti járatainak számát tavalyhoz képest. 2012-höz képest több járat indul például Barcelonába, Berlinbe, Hamburgba, Koppenhágába, Milánóba, Stockholmba és Tel Avivba. A nyári szezonban a légitársaság 24 ország 42 városába repül, légitársasági partnereivel közösen pedig 48 ország 92 desztinációjába kínálnak eljutási lehetőséget az utasoknak.

20 új járat Ázsiába

Júniustól Dél-Korea is elérhető lesz a légitársasággal, a hosszútávú járatokat a CSA a Korean Airrel közösen üzemelteti, codeshare megállapodás keretében. A két társaság heti hat alkalommal indítja el a járatokat Prága és Szöul között, amelyből kettőt (szombati, vasárnapi) a CSA által üzemeltetett Airbus A330-300-asok repülnek, négyet pedig a koreai légitársaság. Az összehangolt menetrendeknek köszönhetően az utasok számos kelet-ázsiai és csendes óceáni úti célt érhetnek el Szöulból kis várakozási idővel. 

A nyári menetrenben a CSA gyakrabban repül hét Japán célállomásra: Fukuokába, Nagoyába, Niigatába, Okayamába, Osakába, Sapporóba és Tokióba. Sűrűbben indulnak járatai Kínában Hongkongba, Shanghajba és Qingdaóba, Indonézia fővárosába, Jakartába, Balin Denpasarba, a maláj metropoliszba, Kuala Lumpurba, a népszerű borneói nyaralóhelyre, Kota Kinabaluba, a vietnámi Da Nangba, valamint a Guam és Palau csendes óceáni szigetekre. Összességében a kelet-ázsiai térségbe irányuló járatok száma 20-szal emelkedett.

Heti 99 járat Németországba

A nyári szezonban a CSA számtalan járatot kínál Prága és Németország között. A már megszokott Berlin, Düsszeldorf, Frankfurt, Hamburg és Stuttgart járaton kívül idén június 1-jétől Münchenbe is repül a légitársaság heti háromszor. Eggyel több járat indul a tavalyihoz képest Berlinbe, Düsszeldorfba és Hamburgba, és nő a frankfurti és Stuttgarti járatok száma is. Összességében 99 járatot üzemeltet a nyáron a CSA Németország hat városába, ami 42-vel több, mint a tavalyi nyári időszaki.

Nyolc orosz úti cél

Oroszországban és a környező országokban szintén folytatja terjeszkedését a légitársaság. Perm a nyolcadik orosz úti cél, ami közvetlenül elérhető a légitársasággal. A járat heti két alkalommal indul Prágából Permbe, csütörtökön és vasárnap. Oroszország és a Független Államok területén a nyári időszakban 15 célállomásra repül a CSA. Moszkva akár napi öt, heti 38 járattal érhető el Prágából. Heti nyolc alkalommal repülnek Szentpétervárba, hétszer Jerevánba és Kijevbe, hatszor Samsarába, ötször Jekatyerinburgba, négyszer Minszkbe és Rostovba, illetve három-három alkalommal Almatyba, Nizhny Novgorodba, Ufába, Odessába és Tbilisibe, emellett heti kétszer repülnek Permbe és Tashkentbe.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk