hirdetés
hirdetés

IATA-közgyűlés: 200 milliárd dolláros a kiesés

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség bostoni éves közgyűlésén a szervezet vezetője azt mondta, az Európai Unió Covid-igazolvánnyal bevezetett utazási szabályait több ország is átvehetné. Az eseményen elhangzott, hogy a maszkviselési kötelezettséget a gépeken mielőbb el kellene törölni, továbbá hogy a légiközlekedésnek 200 milliárd USA-dolláros veszteséget okoz három év alatt a járvány - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Willie Walsh elnök-vezérigazgató az IATA Bostonban megtartott rendes éves közgyűlését megnyitó beszédében azt hangsúlyozta hétfőn, hogy a globális GDP 4 százalékát, közel 90 millió munkahelyet a légiközlekedés biztosít, ezért fontos a működőképességének megőrzése.

Walsh példaértékűnek nevezte az EU Covid-igazolványával bevezetett rendelkezéseket. "Az eddigi adatok alapján a repülés nem jelent kockázatot, mivel az utasok körében végzett tesztek pozitivitási rátája alacsonyabb 1 százaléknál, és fontos emellett, hogy az oltottakat semmilyen korlátozás vagy tesztelési kötelezettség ne érintse. Akik pedig nem oltottak, számukra egyszerű és gyors tesztelési lehetőséget kell biztosítani, mivel ez az eljárás is annyira hatékony, mint az oltás" – tette hozzá.

A maszkviseléssel kapcsolatban Willie Walsh később, kérdésre válaszolva azt mondta, amint tudományos eredmények igazolják, hogy nem jelent plusz védelmet a fertőződéssel szemben a fedélzeten, azonnal el kell törölni. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy ez mikor jöhet el.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock


Három év alatt 200 milliárd dollár kiesés

A közgyűlésen nyilvánosságra hozott friss IATA-becslés szerint idén 51,8 milliárd dolláros veszteséget termelhet a légiközlekedés, 4 milliárddal többet, mint korábban becsülték, jövőre pedig 11,6 milliárdos összesített mínusszal kell számolni. A 2020-as 137,7 milliárddal együtt ezek összesen 201 milliárd dollárt tesznek ki.

Azonban a friss elemzések azt mutatják, hogy 2023-tól ismét nyereséges lehet az iparág, bár több fuvarozó már idén és jövőre is profitot érhet el. Az európai légitársaságok esetében idén 21 milliárdos, jövőre 9,2 milliárdos veszteség keletkezhet, az utasforgalom 2021-ben a 2019-es szint 61 százaléka, 2022-ben pedig 40 százaléka lehet. A globális utasforgalom ebben az évben 2,3 milliárd, jövőre 3,4 milliárd lehet, ez a 2014-es adatnak felel meg.

Willie Walsh a légitársaságok gazdasági teljesítményével kapcsolatban azt emelte ki, hogy a vállalatok 35 százalékkal csökkentették a költségszintjüket, de elfogadhatatlan, hogy több repülőtér és léginavigációs szolgáltató is most emeli meg a díjakat, hogy a saját veszteségüket csökkentsék.


(forrás: Airportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk