hirdetés
hirdetés

Járatsűrítés és jegyáremelés a reptéri busznál

Júniustól sűrűbben jár a repülőtéri 100E autóbusz, a jegy ára júliustól 900 forintról 1500-ra emelkedik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

hirdetés

A járvány enyhültével újjáéledő turizmus miatt nőtt a 100E autóbusz kihasználtsága, ezért a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc-repülőtér között közlekedő járat szerdától gyakrabban közlekedik - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ugyanakkor július 1-jétől 1500 forintba kerül majd a repülőtéri buszra a jegy.

A BKK kiemelte, hogy a jelentősen emelkedő fenntartási költségek ellenére továbbra is garantálni kívánják a stabil működést. A 100E vonalon egy korábbi felmérés szerint az utasok 83 százaléka külföldi, aki csak alkalmi jelleggel használja a BKK szolgáltatásait, és a 3,7 eurós árszintet - amely jelenlegi árfolyamon számítva hozzávetőleg 1500 forint - az utasok nagy része elfogadhatónak tartaná. A budapesti repülőtéri vonaljegyhez hasonló termékek ára Londonban 3000 forinttól indul, Párizsban 3500-4200, Bécsben 2800, Prágában 1300-1400 forint.

Napközben minden nap 10 percenként indul, kedden, szerdán és csütörtökön 8 és 9 óra között az eddigi 15 perc helyett 12 percenként, hajnalban és késő este pedig további járatok segítik az utazást. Éjszaka 25 perccel később, 1 óra 30 perckor indul a belváros felé az utolsó busz.

A buszok a reptér felé csak a Kálvin térnél állnak meg - az éjszakai járatokról való átszállást megkönnyítve 3 óra 32 perckor és 4 óra 02 perckor az Astoriánál is megállnak a járatok -, míg a Deák Ferenc tér felé tartó buszokról a Kálvin tér mellett az Astoriánál is le lehet szállni.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk