hirdetés
hirdetés

Még a választások előtt az államé lehet a Budapest Airport

A magyar kormány vezette konzorcium 4 milliárd eurót ajánlott a Budapest Airportért, a reptérüzemeltető teljes irányítása hírügynökségi források szerint még a jövő tavaszi országgyűlési választás előtt visszakerülhet a magyar államhoz - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A magyar fél által most ajánlott 4 milliárd eurós (1440 milliárd forintos) vételárért valószínűleg már eladnák a légikikötőt üzemeltető Budapest Airportot a jelenlegi kanadai és szingapúri tulajdonosok a piaci vélemények szerint.

Korábbi értesülések alapján ugyanis a reptér üzemeltetési koncesszióját birtokló cég értékét 4 és 5,5 milliárd euró közé becsülték.Az ügyletet még a jövő április környékén esedékes parlamenti választás előtt megköthetik, de a feltételek véglegesítése még az idén megtörténhet a kormány szándékai szerint – írta a Bloomberg magát felfedni nem kívánó forrására hivatkozva.

Amint a légiközlekedési portál korábban megírta, a magyar kormány Palkovics Lászlót, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetőjét mint kormánybiztost jelölte ki a repülőtér-üzemeltető visszavásárlása érdekében folytatott tárgyalások lebonyolításával. A Bloomberg úgy értesült, hogy a magyar kormány vezette konzorciumban a MOL Nyrt. és a Jellinek Dániel vezette Indotek ingatlanfejlesztő csoport is részt vesz. Utóbbi még 2020 őszén ajánlatot tett a Budapest Airportra, de az eladást az akkori nyilatkozatok szerint a tulajdonosok fontolóra sem vették.


(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk