hirdetés
hirdetés

Moszkvai és kijevi járatot indít az iráni Mahan Air

2014 elején egy budapesti járat indításáról is szó volt, egyelőre azonban moszkvai és kijevi járatokról érkezett hír.

hirdetés

Január 14-étől újraindítja Teheránból moszkvai járatát az iráni Mahan Air légitársaság, új desztinációként pedig február 14-étől Kijevbe is repülni fog.

A moszkvai Vnukovo repülőtérre heti négyszer, a kijevi Boriszpili repülőtérre pedig heti kétszer fog közlekedni a légitársaság A310-esekkel, a gépek a teheráni Imam Khomeini nemzetközi repülőtérről szállnak fel.

2007-ben a Mahan Air feketelistára került az EU-ban: a légitársaságot akkor azonnali hatállyal kitiltották az EU-ból, a gépei nem szállhattak le az uniós légikikötőkben és nem használhatták az európai légteret. Az Irán elleni szankciók 2014. januári felfüggesztése után azonban Reza Morshedzadeh, az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövete már arról beszélt, hogy hamarosan akár a Mahan Air is repülhet Teherán és Budapest között. Morshedzadeh akkor elmondta, hogy a turizmus fejlesztését tartja egyik kulcsfeladatának, ennek egyik legfontosabb eleme pedig a Budapest-Teherán közvetlen légi kapcsolat beindítása lehet, amelyről akkor folytak is a tárgyalások. Bár a légitársaság moszkvai és kijevi járatai már az idei első negyedévben beindulnak, arról, hogy mi lesz a budapesti járattal, egyelőre nincs hír.

A Mahan Air Boing 747-400-asa, fotó: Konstantin von Wedelstedt / Wikimedia
A Mahan Air Boing 747-400-asa, fotó: Konstantin von Wedelstedt / Wikimedia

(forrás: Airline Route, Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk