hirdetés
hirdetés

Ezek a cégek kapták a Budapest Airport partneri elismeréseit

Az 1. Terminál épületében megrendezett eseményen a repülőtér üzemeltetője többek között a legkiemelkedőbb kereskedelmi, légitársasági, környezetvédelmi, cargo és média partnereit díjazta, akik jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nyolcadjára is megkapja a régió legjobb repülőtere címet, és a legjobb minőségű utasszolgáltatásokat nyújtó légikikötővé váljon Kelet-Közép Európában.


hirdetés

2021-ben az esemény a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorítások miatt elmaradt, ezért a Budapest Airport a díjakat most nem csupán egy, hanem két év teljesítménye alapján ítélte oda. 2020 és 2021 a minőségről, a fejlesztésekről és a fenntarthatóságról szólt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A légikikötőt üzemeltető vállalat ez alatt az időszak alatt több mint 200 millió eurót, vagyis 70 milliárd forintot is meghaladó összeget költött a repülőtér fejlesztésére. Ez alatt a 24 hónap alatt kapacitásbővítő, infrastrukturális, fenntarthatósági fejlesztések, valamint egyéb, az utasélményt javító digitális és háttérfejlesztések valósultak meg a repülőtéren. A beruházások eredményei az utasok visszajelzésein is egyértelműen látszanak; 2021 utolsó negyedévében és 2022 első negyedévében a budapesti repülőtér a regionális versenytársai között a legmagasabb pontszámokat érte el a nemzetközi utaselégedettségi felmérésen.

Mindemellett a Budapest Airport 2020-ban és 2021-ben is hatalmas lépéseket tett a karbonsemleges működés fenntartásáért, valamint fenntarthatósági céljai eléréséért. A társaság a tavalyi évben tovább csökkentette a közvetlen szén-dioxid kibocsátását, amely így már a tíz évvel ezelőtti szint felére esett vissza, míg az egy utasra jutó kibocsátás a 2011-es szintnek mindössze az egyharmada. A Budapest Airport 2021-ben elsődleges célként fogalmazta meg, hogy korábbi vállalásánál 15 évvel korábban, legkésőbb 2035-re eléri a nettó zéró kibocsátást, amelyet a közelmúltban összeállított nettó zéró karbon ütemterv mentén valósít meg.

Ugyanakkor a budapesti repülőtér a régió legnagyobb munkaadója is egyben, 250 partnervállalata révén több mint 50 000 háztartás megélhetéséhez járul hozzá. A Budapest Airport 2022-ben ismét kiérdemelte az Investors in People arany fokozatú minősítését, amelyet csak a legkiválóbb munkáltatók kapnak meg világszerte.
Chris Dinsdale, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója gálabeszédében hangsúlyozta, hogy a repülőtér sikerének kulcsa a partnervállalatokkal való szoros, hatékony és minőség alapú együttműködés.

„A minőség és a kiváló utasélmény elengedhetetlen számunkra. Nem csupán az a feladatunk, hogy utasainkat biztonságosan eljuttassuk a bejárattól a repülőgép ajtajáig, hanem szintén fontos kérdés, hogy a beszállításig milyen utazási élményben volt részük, ami már jóval azelőtt megkezdődik, hogy az utas megérkezik a repülőtérre. Minden partnervállalatunknak nagy szerepe van abban, hogy milyen tapasztalatok, élmények, benyomások érik utasainkat utazás közben, illetve amikor igénybe veszik a szolgáltatásainkat.”

Chris Dinsdale
Chris Dinsdale

Hozzátette: „A következő éveket a minőség, a növekedés és a kapacitás, valamint a fenntarthatóság fogja meghatározni a repülőtéren. Ennek a négyesnek azonban egyensúlyban kell lennie egymással ahhoz, hogy a Budapest Airport a jövőre vonatkozó céljait és vízióit be tudja teljesíteni. Növekedés és további minőségjavulás nem lehetséges kapacitásfejlesztés nélkül, amelynek viszont összhangban kell lennie a hosszútávú fenntarthatósági törekvésekkel.”

A közös munka elismeréseként a Budapest Airport a gálaünnepségen az alábbi partnereit díjazta:

 

Kategória

Díjazott

Az év kereskedelmi partnere 2021

Magyar Duty-Free Kft. - Heinemann Duty Free shop/SkyCourt

Az év szolgáltató partnere 2021

Universal Medical Solution Kft. – COVID-19 Test Center

Az év Greenairport partnere 2021

FCC Magyarország Környezetvédelem és Hulladékgazdálkodás Kft.

Az év médiapartnere 2021

Airportal.hu

Legjobban fejlődő dedikált cargo járatokat üzemeltető légitársaság 2021

Qatar Airways Cargo

Legjobban fejlődő expressz csomagküldő partner 2021

DHL Express

A legmagasabb kihasználtsággal működő légitársaság 2021

SunExpress

Legnagyobb légitársaság 2021

Ryanair

Legjobb új légitársasági partner 2021

flydubai

Legjobb légitársasági marketing 2021

Qatar Airways

A forgalmát leggyorsabban visszaállító légitársaság 2021

KLM

Az év repülőtéri szolgáltató partnere 2021

Airport Services

Kiemelkedő közvetlen ügyfélkiszolgálás a COVID alatt 2021

Repülőtéri Rendőr Igazgatóság

Legrugalmasabb létesítmény-karbantartó partner 2021

AFM

 
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk