hirdetés
hirdetés

Polgári repülőtérré alakítják a kecskeméti katonai repteret

Több mint ötmilliárd forintból alakítják át a kecskeméti repülőteret, hogy polgári gépeket is fogadhasson. Így az Audi után a Mercedes is közeli reptérről utaztathatja Magyarország és Németország között az alkalmazottait.

hirdetés

A kecskeméti városvezetés, amely tavaly állapodott meg a kormányzattal a Modern városok program részeként 5,5 milliárd forint fejlesztési keretről a repülőtér fejlesztéséhez, megvizsgálta a honvédelmi tárcával, és egy előkészítő tanulmányban összefoglalta, hogy az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison miként lehet a katonai és a polgári légikikötő elkülönítését elérni - írja a Magyar Idők. A polgári repülőtér a létesítmény északi-északnyugati oldalán kaphat helyet, amely az északi elkerülő út felé esik. Ez azért is előnyös lenne, mert egy bekötőúttal és egy felhajtóval a 445-ös főúton át a reptérről gyorsan elérhető lenne az M5-ös autópálya.

Ebben az évben 2,69 milliárd forintot, jövőre pedig további 2,86 milliárdot biztosít a kormány a kecskeméti repülőtéren a polgári célú fejlesztésre és egyes katonai funkciók áttelepítésére.

A tervezett beruházások között szerepel a polgári utasforgalmi terminál, egy teheráruraktár kialakítása, üzemanyag-tárolók létesítése, valamint a közműhálózat fejlesztése és biztonsági kommunikációs rendszerek kiépítése is.

A reptér polgári célú hasznosítása nem lesz gyors folyamat, lépésről lépésre alakulhat ki, a teljes felfuttatás akár tíz évig is eltarthat. Néhány charterjárat azonban akár még idén feltűnhet a kecskeméti bázison.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk